Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Odgrzybianie Klimatyzacji od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czepiasz się. Czujniki to chyba tylko w kratkach i pod filtrem kabinowym i pewnie termistory zalane plastikiem więc raczej nic im nie grozi.

Tym bardziej że wodę i wilgoć jakoś znoszą i to i trochę srebra wytrzymają.

http://www.e-sklep-laser-sinex.pl/mobile/pl/p/Srodek-do-czyszczenia-klimatyzacji-samochodowej-Odswiezacz-i-odgrzybiacz-do-klimatyzacji--MEGA-GRANAT-250ml-z-nano-srebrem---chemia-samochodowa-i-autokosmetyki-do-klimatyzacji/3424

Edytowane przez POWER-KRIS

Opublikowano

Testował ktoś produkt firmy Concept "NANO SILVER PROFESSIONAL" ?

Opublikowano

Nie wierzyłem, ale te świry faktycznie życzą sobie tyle za 0,3 litra IPA w sprayu

Co Wy macie problem z zakupieniem propanolu w sprayu?

https://www.hurtowniaprzemyslowa.pl/alkohol-izopropylowy-izopropanol-ipa-i-max-99-9-spray-500ml-p-1128.html?gclid=CLf6uNK96c0CFUTjcgodGzwAFQ

Opublikowano

Nie wierzyłem, ale te świry faktycznie życzą sobie tyle za 0,3 litra IPA w sprayu

Co Wy macie problem z zakupieniem propanolu w sprayu?

https://www.hurtowniaprzemyslowa.pl/alkohol-izopropylowy-izopropanol-ipa-i-max-99-9-spray-500ml-p-1128.html?gclid=CLf6uNK96c0CFUTjcgodGzwAFQ

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5824495841

DUŻA BUTLA!

Edytowane przez szuszek83

Opublikowano

Parownik odgrzybiony, a dalej z kratek czuć smrodek. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Opublikowano

Ja dwa dni temu zapodalem wurtha w otwor na filtr kabinowy po czym wsadzilem nowy filtr. Auto stalo przez noc nieodpalane. Niestety smrod przy wlaczaniu klimy pozostal.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Ja dwa dni temu zapodalem wurtha w otwor na filtr kabinowy po czym wsadzilem nowy filtr. Auto stalo przez noc nieodpalane. Niestety smrod przy wlaczaniu klimy pozostal.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

A jak włączysz sam nawiew, bez klimy na wyłączonym silniku, to też śmierdzi?

Opublikowano

Jeżeli już śmierdzi na econ to radze wymontować wentylator-dmuchawe i przyjrzeć sie parownikowi, oto widok w golfi IV, na klimie nie smierdzialo, a na econ nie dalo sie wytrzymac

Po wyczyszczeniu parownika szczotką do butelek

teraz kolej na ipa i na koniec liqui moily klima fresh i wymiana filtra, u mnie w audi pomoglo, ewentyalnie pianke crc jeszcze można zastosować

Edytowane przez szuszek83

Opublikowano

Problem jest taki, że w b6/b7 nie da się tak łatwo dojść do parownika:/

Opublikowano

Problem jest taki, że w b6/b7 nie da się tak łatwo dojść do parownika:/

To jak go skutecznie odgrzybić? Zostaje tylko wywiercenie otworu?

Opublikowano

Przez otwór też nie wyczyścisz mechanicznie parownika.

Opublikowano

Dechy nie będę szarpał :sarcastic:

Opublikowano

Ja też mam ten problem i nie wiem co zrobić :)

Może wyciąć w tym tunelu od wentylatora do parownika większy otwór (żeby wsadzić rękę) i potem ten wycięty plastik wkleić?

Opublikowano

Dechy nie będę szarpał :sarcastic:

Nie ma śmiania. W tym aucie zapuszczona klima tym się kończy. :kox: Porowata powierzchnia parownika to doskonała wylęgarnia wszelkiego paskudztwa. Pianki czy spraye do butów to doskonała pożywka dla tych mikrobów.

Opublikowano

Ja też mam ten problem i nie wiem co zrobić :)

Może wyciąć w tym tunelu od wentylatora do parownika większy otwór (żeby wsadzić rękę) i potem ten wycięty plastik wkleić?

A może da się jakoś zdemontować ten tunel, albo od strony konsoli dojść? Co do wycinania otworów byłbym ostrożny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam to samo, ozonowane w tym roku 2x, nowy filtr, pianka, i granat. Nic nie daje rady. A parownik od strony otworu wygląda na czyściutki... Robiłem też otwór przed parownikiem. Wszystko na nic.

dodam też że w poprzednim roku próbowałem sposobu z IPA też na nic.

Chyba czeka mnie zdjęcie kokpitu :D

Chyba że właśnie zrobić duży otwór żeby dojść do tego parowniak a pozniej coś wkleic...

Opublikowano

No duży duży.......tak żeby mop na kiju wszedł. Zacznijcie wyłączać klime przed dojazdem do celu pozostawiając sam nawiew aby osuszył parownik i nie będzie problemu. Oczywiście jak już jest grzyb to trzeba to wyplenić a potem dbać czyli osuszać i wtedy granat przed i po sezonie załatwia temat

Bez sensu u nas jest to że po wyjęciu kluczyka klapy ustawiają sie na pozycje "0" i zamykany jest dopływ powietrza z zewnątrz no i ta wilgoć gnije w ciepełku

Opublikowano

Dziwne jest to że odpływ mam drożny a rano jak wyjeżdzam z posesji (lekko pod górke) to wylatuje woda z układu.

Edytowane przez micha3l

Opublikowano

He. Dałeś mi do myślenia. Zasze trzymałem wóz w garażu i było git. W te wakacje mop jak...., ale stoi na parkingu z gorki a wylot skroplin jest od skrzyni więc stoi sobie woda. Pora stawiać wóz odwrotnie.

Edytowane przez POWER-KRIS