kolunio Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam pytanko jak jest z tym płukaniem silnika,jakie efekty co sie dzieje warto to robic , czy stosowaliście to w swoim aucie.Piszcie pozdr.
szczur_84 Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 ten temat juz byl na forum ale powiem ci ja zrobilem plukanke przy 245000 i nic zlego sie nie stalo
PrzemoVKP Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Ja robiłem przy 210 tyś i przeszedłem po tym z 10W40 mobila na 5W40 motula - także żadnych negatywów nie dostrzegłem...
benyA4 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 ja plukałem srodkiem Motula , tez zadnych negatywnych efektow.
tkuczera Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Ja na twoim miejscu bym uważał silnik bbk ma za dużo napinaczy hydraulicznych. Jak zrobisz płukanke i coś trafi do 1 z nich to róznie może być.
kolunio Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 aha dzięki chłopaki za wiadomości będę ostrożny ,wiem jak się robi płukanke silnika to też trzeba zdjąc miskę olejową i wyczyścic dokładnie pozdr
pioteros Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 najlepiej ale to zalezy od ilosci syfu w silniku, jesli po zdjeciu pokrywy jest go niewiele to po plukance nie trzeba sie bawic w zdejmowanie miski - takie moje zdanie
KubaMpakiet Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 wiem jak się robi płukanke silnika to też trzeba zdjąc miskę olejową i wyczyścic dokładnie pozdr nie trzeba, poczekaj az wszystko splynie ja zawsze przed kazda wymiana oleju stosuje plukanke liqui moly, teraz jak przechodzilem z oleju 5w40 na 0w30 uzylem liqui moly pro line, chyba jest mocniejsza i bardziej rozrzedza olej bo szybciej splynal i przestal kapac do S-ki co bedziesz lał?
kolunio Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 witam jezdze na valvoline 5w40 a zmienie na inny olej liqui moly tez 5w40 a czy to mi coś pomoże jak zrobie płukanke silnika bo mi troche oleju pobiera jak kazda inna s4 ,może bedzie mniej brać ,i czy ta płukanka nie rozczelnia bardzo silnika pozdr.
pioteros Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 a moze valvo vr1 10w60 z tytulu ze 4.2 lubi sie grzac?
kolunio Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 własnie mam dylemat co tu zalać aby było wszystko ok w aucie
pioteros Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 lej valvolina tego, nie slyszalem zlej opini o nim a tym bardziej ze nie jest mega drogi, i najwazniejsze ze jest dobry na wysokie temp - bo 5W40 nie zawsze sie sprawdza w takich warunkach jakie ma S4
kolunio Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 tu nie chodzi o kase, na olej nie ma co żałować widziałem jest jeszcze vr1 5w50 syntetik może tego zalać, nie chce lać półsyntetik mało mam przejechane km
pioteros Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 mozesz tez rozejrzeć sie za liqui moly jest chcesz naprawde gorna polke, 5W50 jak mowisz
kolunio Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 a wiesz jak tam motul sie sprawuje wiem ze duzo ludzi go kupuję bo jest ok
pioteros Opublikowano 10 Października 2013 Opublikowano 10 Października 2013 trzeba uwazac na podrobki, ta sama polka jakosciowa co LM
kolunio Opublikowano 10 Października 2013 Autor Opublikowano 10 Października 2013 wiem wiem czytałem na ten temat ok dzięki wielkie
KubaMpakiet Opublikowano 11 Października 2013 Opublikowano 11 Października 2013 witam jezdze na valvoline 5w40 a zmienie na inny olej liqui moly tez 5w40 a czy to mi coś pomoże jak zrobie płukanke silnika bo mi troche oleju pobiera jak kazda inna s4 ,może bedzie mniej brać ,i czy ta płukanka nie rozczelnia bardzo silnika pozdr. silnika Ci nie rozszczelni plukanka, odskrobie nagar i inne syfy, lepiej zeby ich nie bylo w silniku, a co do oleju to ciezko znajsc cos lepszego (jesli cena nie gra roli) FUCHS TITAN RACE PRO S 5W30 bazy PAO i ESTER temp. płyniecia -63 stopnie, masz uklad smarowania pod xW30, 10W60 jest za "gruby"...
kolunio Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 gdzie taki olej kupić, nie słyszałem o tej marce oleju gdzie robione jest jakies infio prosze ok dzięki
Rekomendowane odpowiedzi