Flyer Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 No dobra. Przyszedl moment rozpoczecia zakupow do mieszkania. Jestem nieco zielony w niektorych kwestiach, wiec licze na Wasza pomoc oraz doswiadczenie Sprzet bedzie uzytkowany w przez 2 osoby (wiec nie potrzebuje poteznej lodowki, czy pralki 10kg-owej). Do kupienia (czyt.: co polecacie/kupiliscie): * Kuchenka - plyta indukcyjna + piekarnik * Garnki odpowiednie do plyty indukcyjnej * Lodoweczka (jakas ladna/srebrna , funkcjonalna) * Pralka (juz jest wybrana) * TV LCD - najchetniej 42"-46" - moze wisiec/moze stac (to akurat najmniej pilny zakup, wiec z gory dziekuje za obszerne wywody ) Budzet na wszystko jest teoretycznie ograniczony, wiec napewno nie moge mocno szalec (czyli na razie bez lodowki side-by-side itp.). Z gory dziekuje za porady
T-żółw Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ...to za***iście :> pomyślałbym jeszcze o zmywarce lodówkę polecam Samsung - klasa A+ energooszczedna, płytę zdecydowanie polecamindukcyjną, my akurat mamy Candy, piekarnik Bosch z termoobiegiem, małymi dużym grilem jest wystarczajacy a TV przy takich rozmiarach to sugeruje plazmę, dobry LCD bedzie kosztował tyle co wszystkie sprzety, które zamierzasz kupić do LCD musisz mieć dobry sygnał inaczej bedziesz cieszył oczkapikselozą plazma więcej wybacza i i IMO ma fajniejszy obraz
letallec Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 To kiedy parapetówa Może zanim zaczniesz urządzać :gwizdanie:
mcm Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 ja mam wszystkie sprzęty (lodówka, piekarnik, płyta, okap) ARISTONA, mikrofalę GORENJE i TV LCD 32" - SAMSUNGA, pralkę CANDY
Gość Trzeniu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 podzielam zdanie T-ż , jak będziesz miał kiepski sygnał w kablówce to nawet dobra plazma będzie chodziła do d*py ja w kuchni mam gorenje , z perspektywy czasu mogę powiedzieć że nie ma co brak sprzętów z XXX funkcji bo i tak korzystasz z kilku. Wyrzucona kasa w błoto , jeśli będziesz miał kuchnię blisko sypialni to kieruj się przy wyborze lodówki parametrem głośności , bo moja mimo tego iż jest dobra to w nocy potrafi zawyć rozplanuj sobie jak najwięcej gnizdek elektr , pomyśl jak ukryć kable w ścianach , chodzi mi o np. kabel antenowy gdybyś chciał przestawić TV w inne miejsce. Pisać można bardzo długo [br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 22:12 _________________________________________________ To kiedy parapetówa Może zanim zaczniesz urządzać :gwizdanie: no właśnie
poziek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Z mojego doswiadczenia: 1.pralka jedna i jedyna niezawodna frania z dodatkowa wyciskarko-wyrzymarką 2.kuchenka na węgiel drzewny ceramiczna, długo oddaje ciepło - przyjazna środowisku klasa AA+++ 3. garnki...jednorazowe 4. TV...ogłupia Jakbyś miał jeszcze jakies pytania to wal smiało. P.S. koniecznie zamontuj sobie w toalecie klape kibla opadająca samoczynnie - koks jakich mało
ykk Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 P.S. koniecznie zamontuj sobie w toalecie klape kibla opadająca samoczynnie - koks jakich mało taka jak w pociagach
Flyer Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Poziek... ja wiem, ze w Nadarzynie to jeszcze cywilizacji specjalnie nie ma... wiec z Twojego doswiadczenia nie skorzystam Co do TV - to bedzie zapewne aster - co Wy na to?
marewel Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Elektrolux,Bosch z tych firm jestem najbardziej zadowolony.Candy to wloskie gówno,whirlpool tez nie do konca mi lezy.Lodówka LG (to o czym pisa Trzeniu) troche glosna,ale nie wytwarza szronu,ponadto szukaj w klasie A++.
Gość Trzeniu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Poziek... ja wiem, ze w Nadarzynie to jeszcze cywilizacji specjalnie nie ma... wiec z Twojego doswiadczenia nie skorzystam Co do TV - to bedzie zapewne aster - co Wy na to? w KRK aster w miarę daje radę
poziek Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 iec z Twojego doswiadczenia nie skorzystam doprawdy zaskoczony jestem... [br]Dopisany: 04 Sierpień 2008, 23:16 _________________________________________________a wracając do parapetówy...to czy będziemy musieli wpaść w kapciach :gwizdanie: :kox: :naughty: :naughty: :naughty:
mirek31071977 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 A u mnie pralka mastercook,lodówka polar,kuchenka jeszcze z wrozametu a telewizor też jeszcze zwykły z samsunga.Wszystko działa od kilku lat bez zarzutu.Wogóle to trza mi w końcu zrobić remont u mamy w domu bo się na razie gnieździmy wszyscy razem.
lukaszr Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Poziek całkowicie się z Tobą zgadzam - takie wyposażenie to pełen wypas ... nic więcej nie potrzeba
pre_pl Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 obniż, zmień koła na 17ki, zmień lampy na poliftowe i będzie jakoś wyglądać aa, no i ten hak usuń
DarkMind Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ja od siebie moge powiedziec tyle ze... ja jak kupowalem lodowke to akurat jakas najtansza bralem (ok 1200zl), bo byla mi potrzebna na szybko, lodowka Polar, schrzanilem sprawe kupujac lodowke z zamrazalnikiem na gorze - sprawa kompletnie nie praktyczna, bo rzadko z niego korzystam a do polek musze sie niezle schylac. ale mialem jakies 19lat wiec mozna mi wybaczyc:P problem z nia jest jeszcze taki ze jakos dziwnie sie zasysaja drzwi i czasami ciezko otworzyc. pralke z kolei kupilem firmy Brandt, ladowana od gory, bo mam niewiele miejsca w lazience, z pralki jestem zadowolony jednak kupujac takowa trzeba brac pod uwage dostep do czesci zamiennych, a z tymi do brandt'a jest problem, wiec nalezaloby sie dowiedziec jak jest z serwisowaniem konkretnych firm.
Reggi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (wiec nie potrzebuje poteznej lodowki, czy pralki 10kg-owej). Lepiej pomyśleć przyszłościowo ( małe flajery czy coś w tym stlu ) i kupić większą lodówke ... niby to tylko narazie 2 osoby ..ale idąc do supermarketu nie kupujesz 2 jogurtów , pęta kiełbasy i 3 bułek ..tylko robi sie wieksze zakupy .. a przy mniejszej lodówce wszystko sie raczej nie pomieśći (np. bronks sie nie zmieści i co ? ciepły )
poziek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 bronks sie nie zmieści i co ? bronks tylko w niedziele...o ile Pani domu pozwoli :beer1:
Reggi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 bronks sie nie zmieści i co ? bronks tylko w niedziele...o ile Pani domu pozwoli :beer1: A jak bedzie chciał tak ..anderkawer człepnąć bronksa ..żeby Pani nie widziała ..to tak czy siak ciepły to kwas
Flyer Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bronksy pije tylko na szybko pod sklepem... a pozniej mietowka A na powaznie, to... lodowka bedzie normalna, nie metrowa, bez obaw.
Reggi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Bronksy pije tylko na szybko pod sklepem... a pozniej mietowka Pralke tez radze kupić większa ..u mnie na stancji na wypasie jest mała ..ale to masakra wsadzić parę gatek i skarpetek , 3 koszulki i pralka pełna... A i nie zapomnij o otwieraczu do piwa ..ja nie mam i otwieram bronksa o kant mebli kuchennych ..bo parapetów rzecz jasna nie posiadam
Rekomendowane odpowiedzi