Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Cewki zapłonowe wymiana

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To już chyba zależy od ASO u mnie było pół na pół a wymienili wszystkie.

Opublikowano

To warto spróbować , może sie uda. Nie dało rady w ASO Sosnowiec.

Opublikowano
To już chyba zależy od ASO u mnie było pół na pół a wymienili wszystkie.

u mnie też było pół na pół i o wymianie wszystkich nie było mowy, bo do raportu wpisują numery seryjne, o których z góry wiadomo że są wadliwe. Więc jak Ci wymienili wszystkie to poprostu mieli w tym interes.

---------- Post dopisany at 07:01 ---------- Poprzedni post napisany at 06:57 ----------

dodam, że ja w swoim garażu znalazłem starą cewkę, która była wymieniona na nową, ale nie w ramach akcji serwisowej. W ASO powiedzieli mi że mogę im ją podrzucić, bo pasują numery seryjne, a oni przy wymianie w jakimś innym aucie tak to rozpiszą, że ja dostanę nową cewkę. Po tygodniu rżnęli głupa i twierdzili że takiej sytuacji nie było, a po starej cewce słuch zaginął. Podejrzewam, że każda akcja serwisowa to dla nich niezły interes, bo w rzeczywistości nie wiesz co ci "nowego i niewadliwego" wkręcają.

Opublikowano

Pewnie w ASO zamienili twoja stara cewke na nowa i poszla na ALLEGRO :)

Opublikowano

pewnie tak, tyle że to ja wyszedłem na głupa i kombinatora...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Czy ktoś wie czy ta 'akcja' ma miejsce w Anglii? I czy będąc którymś z kolei właścicielem kwalifikuję się do wymiany cewek? Od paru dni mam problemy z zapalaniem rano na zimnym a dzisiaj na rondzie po wciśnięciu sprzęgła wskoczył na 3 tyś obrotów :shock3:

Opublikowano

Nie ma znaczenia ktorym jestes wlascicielem. Dzwonisz do ASO podajesz swoj VIN i oni ci mowia , czy auto bylo juz objete akcja serwisowa, jesli nie zapraszaja do siebie na wymiane cewek ( tych ktore podlegaja wymianie, nie mam na mysli uszkodzonych a te ktore sa oznakowane jako wadliwe)

Opublikowano

W środę jadę do ASO :banan: Pani się trochę zdziwiła, ale po podaniu VIN'u zaprosiła do siebie na warsztat... tzn. na wymianę cewek w aucie :wink:

Opublikowano

to ze auto podlega akcji serwisowej to nieznaczy ze Ci wymienia cewki , bo moze byc tak ze juz ktos na wlasna reke wymienił i wtedy tylko przejazdzka do aso

Opublikowano

elmo814, zdaję sobie z tego sprawę, ale przeglądając książkę serwisową nie znalazłem nigdzie wzmianki o wymianie. Jednak dzięki za 'wsparcie' i sprowadzenie mnie z 'obłoków na ziemię' :-P Zostaje mi tylko wierzyć, że cewki są oryginalne aczkolwiek auto ma 10 lat ...

Panowie, a czy wiecie jak sprawdzić czy cewki w aucie są oryginalne? Po czym w ASO wiedzą które wymienić?

Opublikowano

Hey

mam takie pytanie odnośnie trwającej akcji serwisowej na wymianę cewek w b6. Otóż mam alteka i po identyfikacji w serwisie moje auto kwalifikuje się na wymianę cewek zapłonowych i tutaj pytanie czy opłaca mi się jechać na te akcje skoro z obecnymi cewkami jest wszystko ok (poprzedni właściciel wymieniał cewki we własnym zakresie)? I czy serwis odda mi stare cewki :decayed:

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano

Jeżeli cewki nie są fabryczne to nie zostaną wymienione.

Opublikowano

starych tez nie oddadzą.

Opublikowano

daj sobie spokój:wink:

Opublikowano

Aha czyli wszystko zostaje po staremu dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Skoro piszesz, że poprzedni właściciel wymieniał je na własną rękę to może być problem z przyznaniem Ci cewek w ASO. Jak nie masz daleko do ASO to możesz podjechać i sprawdzić :wink:

Opublikowano

Aktualne cewki są oryginalne ale niestety nie te które wyjechały z autem z fabryki. W serwisie zaprosili do umówienia terminu wymiany cewek nie pytając czy są fabryczne czy nie. Zadzwonię we wtorek i się dowiem.

Opublikowano

One nie musza byc fabryczne, mozliwe ze poprzedni wlasciciel tez podmienil na takie ktore pochodza z wadliwej parti. Jadac do ASO sprawdza numery znajdujace sie na cewkach jesli okaze sie ze sa to cewki podlegajace akcji serwisowej to je wymienia, a jesli nie to i tak sie ciesz bo oznacza to ze masz cewki dobre cewki.

Opublikowano

no właśnie, nic nie tracę, a serwis mam prawie pod ręką więc nie zaszkodzi jechać skoro sami zapraszają :decayed:

Opublikowano

to pewnie.....:a4fan: