darioo99 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 - drążki kierownicze wymienione 2-msce temu - maglownica wymieniona rok temu na regenerowaną, ale wiadomo jak to z regenerowanymi bywa przejrzałem parę tematów, które wyskoczyły w szukajce i podobno jest jakaś śruba na maglownicy, którą można skasować luz, pamiętam że w polonezie miałem takie coś i mocniejsze dokręcenie podziałało - ale nie wiem gdzie ta śruba jest w b5, ktoś się orientuje? pozdro
stomi Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Jedna osoba niech rusza kierownicą, druga niech maca pokoleji
wesz82 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Kto robil ci magiel? Moze koncowki ale sprawdz tez krzyzak nie ma bata musi cos miec luz. A jak auto zachowuje sie na nierownosciach?
jacek70 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ewentualnie zostaje stacja diagnostyczna a tam Ci już wyjadają .
darioo99 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 22 Grudnia 2013 magiel był robiony w firmie gdzieś pod radomskiem, przyjechał kurier z "nowym", a ja dałem stary - ale oprócz tego, że ciekł to nic się nie działo na dziurach żadnych dziwnych dźwięków nie ma, mam twardy i niski zawias więc jedzie się niezbyt wygodnie, ale auto nie wykonuje żadnych nieprzewidywanych ruchów poszukam jeszcze jak się dostać do tej śruby na maglu, a jak to nie pomoże to wymienię krzyżak, bo z tego co widzę to nie ma wielkiej filozofii z tym jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to pisać
wesz82 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Nie ruszaj sruby przed wymiana krzyzaka a sruba to od kanalu podejdziesz bodajze na 22 klucz.odkrec oslone pod kiera i poruszaj kiera,zlap za krzyzak jak poczujesz luz to bedzie wiadomo.nie obracaj kiera po odkreceniu krzyzaka bo uwalisz tasme od poduchy.daj znac jak wymienisz krzyzak co i jak zrob foto relacje:wink:
RobertWS Opublikowano 22 Grudnia 2013 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Chętnie i ja się dowiem, bo i mnie czeka wymiana krzyżaka:wink:
Duch^ Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Luz możesz mieć też na części która się wysuwa i wsuwa tej do regulacji mogą być też drążki kierownicze.
wesz82 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Luz możesz mieć też na części która się wysuwa i wsuwa tej do regulacji mogą być też drążki kierownicze. Kolega czytał w ogóle?? Drążki mają 2 mce:wink:
greg2505 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 też mam taki objaw i wg mnie jest to krzyżak a dokładniej miejsce gdzie wysuwa się kierownica bo jak wyciągnę ją na maxa to trochę mniej stuka
Bieniek Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 też mam taki objaw i wg mnie jest to krzyżak a dokładniej miejsce gdzie wysuwa się kierownica bo jak wyciągnę ją na maxa to trochę mniej stuka Jak to naprawic? Podejrzewam u mnie to samo.
greg2505 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 KRZYZAK KOLUMNA AUDI A4 B6 (3761983780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. takie coś trzeba wymienić tylko ciekawe ile nowe kosztuje bo używka to loteria
greg2505 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 no ja drążki mam 100% ok, zresztą jak złapałem za krzyżak to jest wyczuwalny lekki luz od strony kierownicy
pioteros Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 same krzyzaki sa wymienne i kazdy zaklad ktory zajmuje sie walami napedowymi na pewno da sobie z nimi rade, plus jest taki ze kolumny nei trzeba wywazac jak np. walu napedowego, a jak ktos jest kumaty to sam je sobie dobierze, wymieni i zaklepie/zaspawa
greg2505 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 co do wymiany to nie ma problemu ogarnę to sam (tam nic nie trzeba spawać czy zaklepywać ,odkręcasz śrubę i wyciągasz krzyżak) tylko jestem ciekawy jaki koszt nówki ,bo używki są tanie
damian111 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Opublikowano 24 Grudnia 2013 szczerze podejrzewam krzyżak do wymiany jak jedziesz i ci stuka kierownica to na 100% krzyżak
~adam Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 złap krzyżak w miejscu łączenia z maglem żabką hydrauliczną i pokręć kierownicą to będziesz wiedział czy luz jest przez czy za krzyżakiem.
Duch^ Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 KRZYZAK KOLUMNA AUDI A4 B6 (3761983780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. takie coś trzeba wymienić tylko ciekawe ile nowe kosztuje bo używka to loteria Na tym zdjęciu widać na końcu kolumny plastik biały który się wyrabia i też bardzo często na nim są luzy
greg2505 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 KRZYZAK KOLUMNA AUDI A4 B6 (3761983780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. takie coś trzeba wymienić tylko ciekawe ile nowe kosztuje bo używka to loteria Na tym zdjęciu widać na końcu kolumny plastik biały który się wyrabia i też bardzo często na nim są luzy właśnie mi się wydaje że to tam jest luz ,bo na przegubach nie wyczuwałem, tylko właśnie gdzieś bliżej kiery
Rekomendowane odpowiedzi