Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kody climatronika Audi A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a widział kto kod 29.6 ???? Ja mam takowy i lipa

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

tarnów witam wszystkich[br]Dopisany: 11 Wrzesień 2009, 11:07_________________________________________________posiadam audi a4 19.tdi 110KM z 99 roku. mam uszkodzona sprezarke klimy moje pytanie jest takie jaka sprezarka jest zalozona do mojego auta :confused4:. nie mam mozliwosci sprawdzenia jaka jet zalozona poniewaz nie ma mnie w polsce a w angli moge miec sprezarke za 25 funtow. bardzo prosze o pomoc czy ta sprezarka wyglada jak w vw passat.

Opublikowano

Mam pytanie odnosnie tych kodów klimatronika.

Czy ta funkcja jest dostepna w A4 1999/2000 tym po lifcie, tym gdzie jest już ten mały pojedyńczy wyświetlacz? Bo całą niedzielę spędziłem nad moim klimatronikiem i już chyba kazdy z przycisków trzymałem po "pół godziny" :wallbash: i żadne kody mi się niewyświetlają :mysli:

Opublikowano

Działają może coś nie tak przyciskasz: Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji i jednocześnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego.

Opublikowano

witam czy w moim b7 mozna sprawdzac tez za pomoca tych kodow

Opublikowano

Takie cuda tylko w B5 także nie sprawdzisz u siebie

Opublikowano
Odp: Kody klimatronika

« Odpowiedz #384 : 14 Wrzesień 2009, 15:29 » Cytuj

--------------------------------------------------------------------------------

Działają może coś nie tak przyciskasz: Naciśnij i przytrzymaj przycisk recyrkulacji i jednocześnie naciśnij przycisk ręcznego nawiewu górnego.

pablo_9 wielkie dzięki :good: . Teraz działa. Należy jednocześnie wcisnąć obydwa te przyciski i odrazu wyskakują kody.

Jakby kto szukał kodów do wersji po II lifcie to są tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/uklad_elektryczny/kody_klimatronica_ii-t4306.0.html;amp

Bo z tego co wyczytałem w wersji po II lifcie niektóre kody znajdują się na innych pozycjach. Chociaż by kod 49 i 51, który wszystkim przyspaża problemów z odczytaniem :decayed:

Opublikowano
Bo z tego co wyczytałem w wersji po II lifcie niektóre kody znajdują się na innych pozycjach. Chociaż by kod 49 i 51, który wszystkim przyspaża problemów z odczytaniem

no wlasnie jak to jest z tymi kodami? od czego jest kod 49, a od czego 51 w wersji po lifcie?

Opublikowano

Praktycznie po I lifcie gdzie wszedł nowszy panel klimatronika i po II lifcie gdzie klimatronik jest zmieniony z wyglądu, kanał 49 wyświetla temperaturę chłodzenia silnika czyli tą temperaturę, której wskaźnik masz na budziku, natomiast kanał 51 to temperatura bloku silnika.

Opublikowano

i teraz najwazniejsze pytanie:

1. jaka powinna byc temp. bloku silnika (kanal 51)?

2. jaka powinna byc temp. chlodzenia silnika (kanal 49)?

3. jesli bylby walniety termostat to jakie wartosci beda o tym sugerowac i na ktorym kanale?

Opublikowano

Odp.:

Ad.1. U mnie rośnie do 90*C i na tym się zatrzymuje.

Ad.2. Powinna być w ok. +-90*C ( u mnie jest przeważnie 89-93 taki zakres).

Ad.3. Wartość na kanale 49, jak nie będziesz miał ok. 90*C (będziesz miał zaniżoną wartość) to może oznaczać, że jeżdzisz na niedogrzanym silniku i termostat (lub czujnik temperatury) niedomaga.

Opublikowano

czyli jednym slowem wymienic i termostat i czujnik, dzieki :good:

Opublikowano

Witam Serdecznie:)

Czy w B6 sa takie same procedury uruchamiania kodow? bo jesli tak to u mnie nie dziala:( probowalem kilka razy i nic

jesli sa jakies inne to prosze napisac jakie

Dzieki

Opublikowano

Nie

Opublikowano
A-rek

czyli jednym slowem wymienic i termostat i czujnik, dzieki

Z tego co widze masz takie same objawy jak ja.

Z tym że ja wymieniłem juz termostat i niezawiele sie zmieniło. :no4: Teraz zanim podejme sie wymiany czujnika to wolę sprawdzić to na VAG'u.

W piatek pod Centrum chandlowym Arena w Gliwicach jest spot A4. Z tego co wiem, to chłopaki mają VAGa i mogą to sprawdzić. Więc jak możesz to też wpadnij.

Opublikowano

http://moto.allegro.pl/item751187015_ukryte_funkcje_klimatronic_audi_volkwagen_skoda.html

Gość tu pisze o chwilowym momencie obrotowym silnika, przeszukałem temat i nigdzie nie znalazłem tego, wie ktoś cos na ten temat ?

To źle szukałeś, bo pisze o tym na pierwszej stronie. :)

Opublikowano

28 Prędkość obrotowa silnika (RPM)

no tu są tylko obroty, a gość pisze o momencie obrotowym...chyba bujda :P

Opublikowano

aaa... moment :wallbash: przeczytałem co chciałem :polew: sorry :naughty:

Opublikowano

Witam,

Jestem laikiem w sprawach związanych z samochodami. . . Ogólnie wsiadam jeżdżę i wysiadam :polew:

Sprawdziłem na klimatronicu błędy : Pokazało mi takie :

50.3

5.3.

13.7

Czy ktoś może pomóc co z tym zrobić ?? I który punkt to temperatura silnika ?

Będę wdzięczny :hi::notworthy: