pablo_9 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Sprawdź na tym kodzie 57 Temperatura w oC, z wewnętrznego czujnika temperatury, desce rozdzielczej (G 56)
wero2087 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ok dzięki koledzy. A gdzie się znajdują czujniki z tych błędów 6.1 i 7.1 bo właśnie takie mam ??? 7.1 to chyba czujnik znajdujący się pewnie gdzieś w w okolicach dmuchawy a ten 6.1???
pablo_9 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 6.1 czujnik temperatury chłodzenia silnika znajduje się z tyłu głowicy, zainstalowany jest w plastikowym króćcu (raczej to o ten chodzi)
wero2087 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Opublikowano 22 Grudnia 2009 Ok dzieki. W razie czego będe wiedział gdzie szukać
stach.. Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 witam panowie pokazuje mi takie błędy 02.1 15.3 15.7 - a więc moje pytanie jest takie ;gdzie jest ten czujnik temperatury wewnętrznej (błąd 02.1)?? no i ta klapa z tych dwóch błędów (15.3 ; 15.7) ??
moro99 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Opublikowano 23 Grudnia 2009 Ok dzieki. W razie czego będe wiedział gdzie szukać niedawno u siebie wymienialem bo blendy na vagu rzucal koszt znikomy tego czujnika wiec smialo wymieniaj
barbiq Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam Koledzy. Posiadam ibize tdi 2003, pomyślałem że może na tym forum się czegoś dowiem... Sprawdziłem u siebie błędy i za bardzo nie wiem za co i jak się zabierać! błędy 2c6, 4f7, 382. Gdyby ktoś mógł mi pomóc byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
kamilos_zelo Opublikowano 2 Stycznia 2010 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Witam Koledzy. Posiadam ibize tdi 2003, pomyślałem że może na tym forum się czegoś dowiem... Sprawdziłem u siebie błędy i za bardzo nie wiem za co i jak się zabierać! błędy 2c6, 4f7, 382. Gdyby ktoś mógł mi pomóc byłbym wdzięczny. Pozdrawiam www.seat-ibiza.pl/
moro99 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 www.seat-ibiza.pl/ Jesli nie znasz odpowiedzi prosze nie udzielaj koledzie wskazowek aby odwiedzil inne forum. Skoro ma Seata zapewne byl na tym forum , zapewne pytal, bycmoze uzyskal odpowiedz ale niewyczerpujaca lub jej nie uzyskal. Generalnie tym postem nie wniosles nic Przepraszam za offtopic. Pozdrawiam Majkel
kamilos_zelo Opublikowano 3 Stycznia 2010 Opublikowano 3 Stycznia 2010 www.seat-ibiza.pl/ Jesli nie znasz odpowiedzi prosze nie udzielaj koledzie wskazowek aby odwiedzil inne forum. Skoro ma Seata zapewne byl na tym forum , zapewne pytal, bycmoze uzyskal odpowiedz ale niewyczerpujaca lub jej nie uzyskal. Generalnie tym postem nie wniosles nic Przepraszam za offtopic. Pozdrawiam Majkel http://seat-ibiza.pl/viewtopic.php?t=69 jak nie znajdziesz to zapytaj. Napewno ktoś odpisze. Ps. czytałem i szukałem i jakoś szukanie odpowiedniej strony zajęło mi 5 minut, natomiast oznaczeń błędów i kodów jest w cholere i ciut ciut. Szczególnie na podstronach. tylko ze kolega nie określił co ma zamiar z tym zrobić("jak sie za to zabrac") likwidacja błędów? naprawa? szukanie oznaczeń? Pozdrawiam.
anisme39 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 koledzy potrzebuje kod jakie mam spalanie ??
chudineze Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 koledzy potrzebuje kod jakie mam spalanie ?? A wogóle czytałeś te kody, bo tam są podane wszystkie więc skąd ktoś ma Ci wyczarować kod do spalania
Raftik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam Dzisiaj sprawdziłem kody i np. kod 1 czyli test Klimatronika wyświetlił mi wartość .0 a nie jak w opisie 00.0 Czy ta wartość .0 jest poprawna? i oznacza brak błędów? No i sprawdziłem sobie kod 59 i na dworze dzisiaj -5 stopni C
chudineze Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 poprawna wartość oznaczająca zero błędów
Raftik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 a dziękuję za szybką odpowiedź, czyli nie wyświetla się 00.0 tylko .0 a mimo tego, że sprężarka się nie włącza przy -5 stopniach C to ten test faktycznie jest wiarygodny ? Dodam, że na VAG u mechanika też nie było żadnych błędów a sprawdzał chyba wszystko co możliwe.
chudineze Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 wiarygodny a o włączaniu się kompresora jest tyle na forum że głowa boli
Raftik Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 wiarygodny a o włączaniu się kompresora jest tyle na forum że głowa boli Ja wiem, że nie włącza się poniżej + 5 stopni ale chodziło mi czy generalnie sprężarka musi chodzić dla pełnego testu klimy?
kamilos_zelo Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 wiarygodny a o włączaniu się kompresora jest tyle na forum że głowa boli Ja wiem, że nie włącza się poniżej + 5 stopni ale chodziło mi czy generalnie sprężarka musi chodzić dla pełnego testu klimy? Chyba musi, bo ja jak mam wyłączoną to mi pokazuje .0 a jak włącze to mi pokazuje 22.1 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, i to sie zgadza bo mam nie szczelny uklad
ROBERT Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 koledzy potrzebuje kod jakie mam spalanie ?? Kolego popraw opis bo w 1997 roku nie było jeszcze silnika [ALZ]
Raftik Opublikowano 9 Stycznia 2010 Opublikowano 9 Stycznia 2010 wiarygodny a o włączaniu się kompresora jest tyle na forum że głowa boli Ja wiem, że nie włącza się poniżej + 5 stopni ale chodziło mi czy generalnie sprężarka musi chodzić dla pełnego testu klimy? Chyba musi, bo ja jak mam wyłączoną to mi pokazuje .0 a jak włącze to mi pokazuje 22.1 Wyłącznik wysokiego ciśnienia gazu klimatyzacji, ciągła przerwa, i to sie zgadza bo mam nie szczelny uklad Wczoraj sprawdziłem i bedąc w ogrzewanym garażu załączyła mi się klimatyzacja więc przy włączonej wstukałem kod 1 i zwrócił mi wartość .0 zamiast 00.0 i dalej nie wiem czy ta wartość jest OK nawet przy włączonej sprężarce?
Rekomendowane odpowiedzi