Robero321 Opublikowano 27 Września 2015 Opublikowano 27 Września 2015 Kolego a kryzę na zaworze przy grzejniku odkręciłeś? i czy go odpowietrzyłeś?
zaba84 Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Tak wszystko jest ok.... na wyjsciu ten imbus jest wykrecony tzn ze jest ok, grzejnik tez odpowietrzony.... Ciagle meczy mnie ta wkladka na wyjsciu czy mozna ja wywalic zeby grzejnik grzal na maxa bez zadnych kombinacji ze tylna plyta bedzie chlodniejsza od przedniej itp....
skrab Opublikowano 28 Września 2015 Opublikowano 28 Września 2015 Pomaluj farba silikatowaNajlepiej silikonową.tąpniete z LG F60
DamianIno Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 orientuje się ktoś może jak to jest z odrolnieniem ziemi klasy 3 ? można,nie można?teść ma gospodarstwo i planujemy z żoną się tam budować tylko jak z tą 3 klasą ??
robert 3024 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 Koledzy co polecacie do zagruntowania posadzki betonowej w garażu?
Robero321 Opublikowano 4 Października 2015 Opublikowano 4 Października 2015 (edytowane) Tak wszystko jest ok.... na wyjsciu ten imbus jest wykrecony tzn ze jest ok, grzejnik tez odpowietrzony.... Ciagle meczy mnie ta wkladka na wyjsciu czy mozna ja wywalic zeby grzejnik grzal na maxa bez zadnych kombinacji ze tylna plyta bedzie chlodniejsza od przedniej itp.... Imbus to nie kryza. Kryza jest widoczna dopiero po zdemontowaniu - odkręceniu i zdjęciu pokrętła z regulacją przepływu. Ją też przestawiłeś? Bo jak będziesz miał na "0" to kaloryfer będzie ledwo co bździł Ta wkładka co ją chcesz wywalić jak sam stwierdziłeś jest na wyjściu i nie ma za wiele wspólnego z przepływem. A na pewno nie będzie Ci grzał na maxa po jej wywaleniu od przepływu jest kryza regulator z pokrętłem i tyle w temacie Koledzy co polecacie do zagruntowania posadzki betonowej w garażu? a co chcesz na nią położyć ? Edytowane 4 Października 2015 przez Robero321
robert 3024 Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 W najbliszym czasie nic.
_pączek_ Opublikowano 5 Października 2015 Opublikowano 5 Października 2015 krótkie pytanie jaki wiszący,objętościowy,gazowy podgrzewacz wody wybrać?? pojemnośc 100L waham się między Termica P100wc a Aristonem SGA 100 PL Cena na korzyśc Aristona,zbiornik na korzyśc Termiki(nierdzewka).Tylko czy róznica w cenie wynosząca 700zł daje taką przewagę?? CZytałem rózne opinie o nierdzewce i zdania sa podzielone.
skrab Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 W najbliszym czasie nic.To dwa razy zagruntuj jakimś dobrym gruntem.tąpniete z LG F60
robert 3024 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 W najbliszym czasie nic.To dwa razy zagruntuj jakimś dobrym gruntem.tąpniete z LG F60 Dzięki za odp. Myślalem o gruncie z Atlasu
skrab Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 (edytowane) W najbliszym czasie nic.To dwa razy zagruntuj jakimś dobrym gruntem.tąpniete z LG F60 Dzięki za odp. Myślalem o gruncie z AtlasuTylko Atlas lub szonox ,ale bez dolewki wody[emoji6] tąpniete z LG F60 Edytowane 7 Października 2015 przez skrab
Vanzz3 Opublikowano 6 Października 2015 Opublikowano 6 Października 2015 A moze ktos potrzebuje jakies regulacji okien i drzwi? Info na pw
majkel20 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Witam koledzy. Położyłem w korytarzu kamień ozdobny gipsowy (STEGU PARMA), na który chciałem przykręcić haczyki i wieszać kurtki. Zaimpregnowałem 2 razy kamień środkiem STEGU ŻYWY KAMIEŃ, myślałem że już nie będzie kamień brudził, jednak jak przejadę szmatką, to dalej brudzi na biało. Czy miał ktoś podobny problem, żeby na kamień wieszać ubrania? W necie znalazłem coś takiego: ,myślicie żeby inwestować, czy może lepiej myśleć o jakiś deskach drewnianych i do tego dopiero przykręcić haczyki? Poniżej zdjęcie o co się rozchodzi. Po prawej stronie od lustra chciałbym wieszać kurtki.
_quattro_ Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) Ja podobny kamień impregnowałem zwykłym gruntem. Już po pierwszym razie przestaje brudzić. PS pasowało by ten kamień białym akrylem obrobić do okoła Edytowane 27 Grudnia 2015 przez _quattro_
majkel20 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Próbowałem zwykłym gruntem na jakimś odpadzie i wydaje mi się, że ściemniał....:/ To jest stare zdjęcie, już jest akryl położony
_quattro_ Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Próbowałem zwykłym gruntem na jakimś odpadzie i wydaje mi się, że ściemniał Fakt delikatnie ciemnieje ale działa.
majkel20 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 P.S. Ten kamień miałeś gipsowy czy betonowy? Bo mam betonowy w salonie i on nie brudzi, niestety gipsowy taki na razie nie jest....
_quattro_ Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Gipsowy. Mało tego 24h po wyjściu z pieca szedł na ściany
sssV Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Nejlepiej zagruntuj to dwa razy gruntem glebokopenetrujacym, pozniej pomaluj farba silikatowa i po problemie brudzenia.
magicman Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 panowie mam problem z oknami pcv w bloku. kupilem mieszkanie w czteroletnim bloku na pierwszym pietrze z oknami firmy effector.teraz jak jest zimno (temp -15 ) na oknach strasznie mi sie skrapla woda.w mieszkaniu jest srednio 20 stopni po nocy wewnatrz mieszkania dzis zrobil sie az lod na krawedziach okna ,przy mniejszym mrozie (temp ok -10) na dolnych rantach okien sa krople wody. dodam jesztcze ze troche ciagnie od tych okien. mieszkanie jest wietrzone normalnie,okna sa tez rozszczelniane.no ale tez nie mozna oczekiwac ze okna beda rozszczelnione/otwarte w zime przez 24h na dobe bo bede grzac powietrze na dworzu rozumiem ze lekkie zawilgocenie moze sie pojawiac bo jest roznica temp przez szybe,no ale lod w mieszkaniu to juz lekka przesada. dodam tylko ze u tescia w domku tego problemu nie ma,nawet minimalna ilosc wody sie tam nie pojawia (on ma okna jezierskiego trzy warstwowe) panowie gdzie mam szukac problemu i jak go szukac,czy moze to byc jakas wada przy montarzu okien jesli ktos jest specem w tej dziedzinie to bardzo bym prosil o jakies nakierowanie co dalej mam z tym robic i jak gadac z deweloperem/wspolnota mieszkaniowa
Rekomendowane odpowiedzi