marec-ki Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Panowie. Ile czasu według Was powinno/musi minąć od momentu wylania ław fundamentowych do rozpoczęcia stawiania ścian fundamentowych ?
Damian Opublikowano 8 Września 2017 Autor Opublikowano 8 Września 2017 W dniu 4.09.2017 o 11:21, marec-ki napisał: Panowie. Ile czasu według Was powinno/musi minąć od momentu wylania ław fundamentowych do rozpoczęcia stawiania ścian fundamentowych ? Ja lalem b25 a bloczki stawialem po tygodniu, powinno sie czekac 28-dni no ale
talib1990 Opublikowano 4 Października 2017 Opublikowano 4 Października 2017 Zaczęło się i u nas Jutro lejemy fundamenty
marec-ki Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Tomek, zazdraszczam ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę odpowiedź od ekipy czy podejmą się w tym roku zrobienia stanu zero. Byłoby mi na rękę to zrobić bo wtedy podziałam coś w drugiej części działki a pro po przygotowania terenu pod ogród. W tym gorszym przypadku dopiero wiosną ruszą :/
talib1990 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Tomek, zazdraszczam [emoji6] ja dopiero w przyszłym tygodniu dostanę odpowiedź od ekipy czy podejmą się w tym roku zrobienia stanu zero. Byłoby mi na rękę to zrobić bo wtedy podziałam coś w drugiej części działki a pro po przygotowania terenu pod ogród. W tym gorszym przypadku dopiero wiosną ruszą :/ Ja mam nadzieję , że do konca roku wyjdziemy " z ziemi " , rano dzisiaj lali fundament, jutro jak pogoda pozwoli będą murować wyżej Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marec-ki Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Nie za szybko to murowanie ? Z tego co się dowiedziałem tydzień to bezpieczne minimum przed murowaniem ścian fundamentowych.
Kazik123 Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 5 minut temu, marec-ki napisał: Nie za szybko to murowanie ? Z tego co się dowiedziałem tydzień to bezpieczne minimum przed murowaniem ścian fundamentowych. u mnie czekali latem 5 dni , na jesień to z tydzień powinny odstać jak zrobią izolacje na mokry beton, żadna papa się nie przykleja do mokrego... u sąsiadów to po zakończeniu fundamentów( tego samego dnia) zaczęli zasypywać piachem? sporo człowiek po budowach widział , od pękających szalunków przy zalewaniu fundamentów po posadzki z samego piachu , zapadnięciu posadzki po wycinanie polowy wieńca bo brama garażowa nie wchodzi...
talib1990 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Jak nie stężeje to do poniedziałku pewnie poczekają . Z tego co wykonawca mi mówił na już nie plastyczny beton murować można , izolowanie całkowicie odpada . Podejrzewam że poczekają do poniedziałku na spokojnie . Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marec-ki Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Nie polegaj na wykonawcy tylko na kierowniku budowy (o ile jest porządny i nie powiązany z ekipą) bo to on odpowiada za to w największym stopniu. Wykonawca to wiadomo że raz dwa będzie chciał zrobić, zgarnąć kasę i fajrant.
adamFox Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Godzinę temu, marec-ki napisał: Nie polegaj na wykonawcy tylko na kierowniku budowy (o ile jest porządny i nie powiązany z ekipą) bo to on odpowiada za to w największym stopniu. Wykonawca to wiadomo że raz dwa będzie chciał zrobić, zgarnąć kasę i fajrant. popieram
talib1990 Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 popieram Chrzestny mi buduje dom Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
adamFox Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) W dniu 6.10.2017 o 14:42, talib1990 napisał: Chrzestny mi buduje dom Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka coś ci zacytuję co już od dawna ludzie mówią : "z rodziną to tylko na zdjęciach się dobrze wychodzi" ale oby to się nie sprawdziło/potwierdziło w Twoim przypadku przyjadę kiedyś oblukać jak prace idą Edytowane 9 Października 2017 przez adamFox
Pucek Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 Też mi pomagał chrzestny i co? Wywalić na zbity pysk i brać firme, wszystko na papier i za każde niedociągnięcie płacić mniej, tego mnie nauczyła budowa, trzeba być bezwzględny i nie patrzeć na drugiego człowieka!Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
talib1990 Opublikowano 9 Października 2017 Opublikowano 9 Października 2017 Już tak nie kraczcie , narazie jestem zadowolony , kierownik również nie ma żadnych zastrzeżeń . Dzisiaj kończą murować bloczki fundamentowe Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
xBladex Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Panowie jakie okna polecacie? Drewniane czy Alu- Drewniane czy jakieś inne? Macie jakieś sprawdzonych producentów? Zastanawiam się nad Sokółka,lecz chcę się jeszcze rozeznać w temacie i pojedzić po okolicznych przedstawicielach.. i mieć tak z 4-5 wycen .
marec-ki Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Tomek, z czego będziesz wznosił ściany ?
talib1990 Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Tomek, z czego będziesz wznosił ściany ?Pustak ceramiczny Winebergera nie szlifowany na zaprawę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marec-ki Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 OK. Ja się zdecydowałem na Silkę. Panowie pytanie. Czy według Was koszt 300zł za każdą wizytę kierownika na budowie to dużo ? Wstępnie do stanu zero policzyliśmy z nim że będzie 4-5 razy. Potem wiadomo ściany parteru to liczę jeden raz. potem strop to liczę max 2, ściany poddasza raz i więźba raz. Czyli łącznie stan surowy otwarty zamknąłby się w max 10 wizytach. Potem przy następnych etapach pracy kiedy warto wołać kierownika budowy ?
koloboro Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 jakis nadgorliwy ten kierownik. ja wołałem na kontrolę ław, stropu i więźby. Potem tylko zakonczenie budowy i won. No ale jak kto woli.Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
marec-ki Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 A Dziennik wymaga wpisu kierownika przy jakich etapach ? Hydrualika, elektryka, dach, tynki ?
Rekomendowane odpowiedzi