Opublikowano 12 Grudnia 20178 l Tego nie pamietam,wiem że po założeniu nowego kompletu świec objawy ustały
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l BIP-y OK, a co do korekcji, to możesz zmienić o-ringi i ewentualnie zamienić największy plus z minusem. Ta korekcja wzrasta razem z rozgrzewaniem motoru ?
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l 1 minutę temu, kamil-vag napisał: BIP-y OK, a co do korekcji, to możesz zmienić o-ringi i ewentualnie zamienić największy plus z minusem. Ta korekcja wzrasta razem z rozgrzewaniem motoru ? W teorii wszystkie robiłem na rozgrzanym silniku, sprawdzę dzisiaj to dokladnie. Kamil pytanie do Ciebie innej beczki, mam VAG-COM 311.2 PL i jak widzisz brak etykiet, chciałbym je podmienić na te od Ciebie ale w programie etykiety pokazuje None więc nie mam z czym podmienić wiesz czy da rade to jakoś ogarnąć?
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l Skopiuj to co ja wrzuciłem do folderu Labels w głównym katalogu programu. Zobacz czy masz tam cokolwiek w tym foldrze Labels ?
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l Teraz, kamil-vag napisał: Skopiuj to co ja wrzuciłem do folderu Labels w głównym katalogu programu. Zobacz czy masz tam cokolwiek w tym foldrze Labels ? Tak, mam tam dużo plików, twoje też wrzuciłem i dalej nic nie zaciąga, program nie ma żadnych możliwości ustawień, może poszukam jakiegoś innego
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l Jaki Ci pokazuje nr sterownika po wejściu w 01-Engine (numer vag) ? Wtedy podmień nazwę pliku na taki jaki numer ma sterownik
Opublikowano 26 Grudnia 20178 l 5 minut temu, kamil-vag napisał: Jaki Ci pokazuje nr sterownika po wejściu w 01-Engine (numer vag) ? Wtedy podmień nazwę pliku na taki jaki numer ma sterownik Podmieniłem, później sprawdzę
Opublikowano 17 Kwietnia 20188 l Witam serdecznie wszystkich, pozwolę sobie podłączyć się do tematu. Załączam pliki z odczytu kanałów 13 i 23. Samochód to a4 b7 1.9 tdi brb nalot 188tys km. Samochód trochę za dużo pali tj. ok 9,6 l/100 miasto, w styczniu wymieniony rozrząd i kąt synchro ustawiony na 0.00. Czyszczony był też EGR z masy syfu jaki tam był. Proszę o ocenę pracy pompo wtryskiwaczy na podstawie załączonych zdjęć. Od stycznia BIPy podniosły się a wcześniej były w granicach normu +-30. Pozdrawiam
Opublikowano 11 Maja 20188 l Panowie, proszę o pomoc zaczęły mi padać pompki telepie budą po odpaleniu czy mając program w awx na 163km jak wymienie pompki na bardziej wydajne np z avf niezbędna jest korekta czy jak wymienie na takie same trzeba robic korekte? czy pompki z 2.0 BLB będa pasowały? proszę o odczyt loga wymieniać wszystkie czy pojedyńcze szt? jakie pompki polecacie do awx po programie bez wiekszych modyfikacji ktoś na forum ma pewne pompki na sprzedaż?
Opublikowano 11 Maja 20188 l Uszczelniacze wymieniałeś , miałem podobne korekty i po wymianie oringów jest ok
Opublikowano 11 Maja 20188 l Nie wymieniłem, odrazu 4? Dam radę samemu? Jaki może być koszt u mechanika?
Opublikowano 11 Maja 20188 l Tak od razu 4, zestaw oringów coś ok 30 zł na pompowtrysk + nowe śruby ok 10zł szt, czy Ty dasz radę nie Wiem Co potrafisz , ogólnie nie jest to trudna robota tylko trzeba powoli , dokładnie w czystości to zrobić , pytałem mechanika i chciał 200 zł ,ale że nie lubię jak mi ktoś przy aucie grzebie, zrobiłem to sam
Opublikowano 12 Maja 20188 l Dzięki za info. I mówisz że zaryzykować i wymienić tylko uszczelnienia? Gdzie kupowałes klamoty?
Opublikowano 12 Maja 20188 l Kupiłem na forum , ale spokojnie kupisz w sklepie motoryzacyjnym , zestawy są Boscha
Opublikowano 12 Maja 20188 l 2 godziny temu, cocoo24 napisał: Dzięki za info. I mówisz że zaryzykować i wymienić tylko uszczelnienia? Gdzie kupowałes klamoty? W 90 % takich przypadków wymiana uszczelniaczy załatwia sprawę problemu z telepaniem i korekcje ładnie wracają do normy. Tylko pod warunkiem że zrobi się to zgodnie z procedurą ( oczywiście małe odstępstwa nie spowodują problemu ), ale jak nie masz wiedzy jak to zrobić , to jest wielkie prawdopodobieństwo że narobisz sobie kłopotów ... Jest jeszcze coś takiego co nazwał bym " technic factor ", zmysł którego brak nawet przy posiadanej wiedzy nie pozwala na poprawne wykonanie naprawy ..... Wtedy najlepiej dać zarobić mechanikowi ?
Opublikowano 16 Maja 20188 l Panowie czy po uszczelnieniu robić korekcję wtrysków, podobno po samym uszczelnieniu się sypią i lepiej bex korekty dają radę