cabanmat Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Kto zostaje z OFE a kto rezygnuje z Otwartego Funduszu Emerytalnego ?
piotraudi Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 a ja nie muszę wybierać i dobrze
Hugo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 I tu i tu obywatele zostaną wydymani
sebul Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja zostaje z OFE, chocby [po to zeby te gnoje z zusu nie dostali wiecej kasy
Horas91 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Właśnie podobnie myślę, że skoro i tak nie dostanę kasy... to czy nie lepiej dać ją prywatnym firmą niż politykom
Hugo Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Właśnie podobnie myślę, że skoro i tak nie dostanę kasy... to czy nie lepiej dać ją prywatnym firmą niż politykom Przecież to jedna klika. Układ zamknięty
Damian Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A ja mam to w hu@u bo jak Bóg da i dozyje wieku emerytalnego (na ta chwile 67lat) to i tak Zus i Ofe padna i fige dostane albo podniosa wiek emerytalny do 95lat:decayed:
talib1990 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 wszystko fajnie tylko, że gadają ciągle o tym a na dobrą sprawe nie potrafią scharakteryzować +/- OFE i reszty opcji ...
rafal9119 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 a ja zadnej składki nie place bo i tak tego nie doczekam sie tak wiec ,Panowie za młodzi jestesmy aby sie o to martwic
YATES Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A ja już jestem na emeryturze więc ZUS i OFE mam w czterech literach
mariuszsmietana Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A ja już jestem na emeryturze więc ZUS i OFE mam w czterech literach W wieku 38 lat?
bouzuki Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nawet jak teraz pozostanie się w OFE,to później kaska i tak do ZUS-u trafi,więc co to za wybór?????????????????? Napychać kieszenie prezesom z OFE?????????????? I tak nas wszyscy wydymają.
cabanmat Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja najchętniej ubezpieczałbym się za zachodzie w jakimś Deutsche ZUS ZUSowi są potrzebne głębokie przemiany.. przede-wszystkim sprzedanie biurowców z marmurem w środku, zaprzestanie budowania nowych pałaców, redukcji zatrudnienia i zarobków... bo w ZUSie zarabiają dobrze... Bawią się naszym kosztem...
marekg Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Tak tylko, ze OFE daje szanse ze te pieniądze które tam wplacisz będą lepiej lub gorzej ale pracować o może będzie tego więcej co w momencie powrotu do ZUS bedzie miało znaczenie. Pozostanie tylko w ZUS gwarantuje, ze wplacane składki natychmiast zasila bieżących emerytów. Tak na prawdę OFE to niedokończona reformą, bo miał to być etap przejściowy od ZUS do indywidualnych kont emerytalnych tzw trzeciego filaru. Ale politycy zawsze maja ważniejsze sprawy i interesuje ich tylko przedwyborczy populizm. A głupi zawsze idzie tam gdzie kiełbasa. Co by nie robić i tak sensowne życie na emeryturze trzeba sobie na własną rękę zapewnić. Tymczasem ja tak łatwo nie dam się cholocie z wiejskiej (to chyba nie przypadkowa nazwa ulicy) okraść z tego co moje tylko dlatego, ze to talatajstwo jest tak nieudolne. Wysłane z mojego Trooper_X55
Damian Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A co w tym dziwnego. Trep albo glina Tru:decayed:
mariuszsmietana Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A co w tym dziwnego. Trep albo glina Tru:decayed: Jakos nie moge go sobie wyobrazic w zadnej z tych rol:kox:
YATES Opublikowano 18 Stycznia 2014 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A co w tym dziwnego. Trep albo glina SG
Rekomendowane odpowiedzi