andynl Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) "...Nie stracimy nawet w Polsce..." Wolne tłumaczenie Niestety prawda jest taka że przyjedzie dwóch kretynów a zepsują opinię tysiącom :facepalm: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dostałem dziś fakturkę z ASO 3 kartki A4 Wedle tego co napisane wymienili: Tłoki, pierścienie, korbowody, panewki, napinacz rozrządu, zestawy uszczelek, zestawy śrub i nakretek i jeszcze cała kupa innych pierdołek Razem z robocizna wyszło 4993 € do zapłacenia 0 Zrobine 400 km olej max ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dodałem dziś do auta jakieś 10PS poprzez montaż oświetlenia słoneczników Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez andynl
andynl Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) No dzięki za fotki z wymiarami Grześ przydało się, inaczej pociął bym pół podsufitki A i tak wysłałem całą kupę k...i h... bo w tym miejscu jest zrobione wzmocnienie z ameliniowej blaszki Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez andynl
andynl Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Tak daszki zmienione, pasują od A3 8V -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i mam zagwozdkę zrobić na czerwono czy na biało Edytowane 26 Kwietnia 2015 przez andynl
Hohe Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Ooo, ładne toto. Opowiadaj, opowiadaj. Dodam jeszcze, że wolałbym czerwone. Wyrezałem sobie kiedyś takie ori w C6 i zmieniłem diody na czerwone, bo wyglądało jak szpary w drzwiach stodoły, przez które wpada światło.
andynl Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 No właśnie obawiam się że biały będzie dawał zbyt wiele światła w środku tym bardziej że mam zrobione podświetlenie schowków w boczkach na biało, a czerwony jest stonowany i w sumie ładnie wygląda, na zdjęciach tego dobrze nie widać ale w rzeczywistości efekt jest w pytę Skończy się chyba na tym że wyprowadzę kable do podłokietnika i będę sobie zmieniał kolor wraz ze zmianą humoru Na razie nie ma co opowiadać bo dopiero eksperymentuję, listwy pochodzą z A6 4G i trzeba je zaadoptować to boczków A4 co się wiąże z prawie całkowitą rozbiórką boczka na części pierwsze rozklejaniem, szlifowaniem,przycinaniem, dopasowywaniem listew na gorąco, sklejaniem, ............................................. długo by jeszcze.............. Ogólnie patent już opracowałem teraz muszę dopracować szczegóły ( i dzięki panu bucku że sobie zostawiłem stare boczki z rolet, dzięki temu mam w czym dłubać) i zabieram się za robotę właściwą
Hohe Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 Rezaj, rezaj. Powiem Ci, że efekt nawet na zdjęciach jest super. Szczególnie, podoba mi się, że jest to taki delikatny łuk. Czad!
andynl Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) na próbe podłączone pod bateryjkę 9V więc ilość światła jest ograniczona Jak wrzucę już do autka to dojdzie podświetlenie klamki i przycisków, wtedy zobaczę czy znowu nie bedzie za czerwono choć myślę że góra boczka czerwona a kieszeń na dole (czyli jakby dolna część tapicerki) na biało że się będzie dobrze komponowało no ale to wszystko okaże się na aucie czy mam rację Edytowane 12 Maja 2015 przez andynl
Hohe Opublikowano 12 Maja 2015 Opublikowano 12 Maja 2015 (edytowane) Szkoda, że to tak dużo roboty bo właśnie dokładam czerwone i białe lampki w drzwi, to skorzystałbym z okazji i dorezał. Masz może numer tych listew? Edytowane 12 Maja 2015 przez Hohe
main Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Tył na czerwono o tym samym pomyślałem. szyby ciemne masz to będzie ogień :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: od razu widac że elektrik majster ale pomysł dobry i na pewno będzie koks z tymi listwami
s3marek Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 (edytowane) Tak daszki zmienione, pasują od A3 8V -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i mam zagwozdkę zrobić na czerwono czy na biało Super wyszło. Możesz sie podzielić informacjami jak to zrobiłeś z jakiego auta listwy zastosowałeś? Edit już widzę Edytowane 13 Maja 2015 przez s3marek
main Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Tak daszki zmienione, pasują od A3 8V -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i mam zagwozdkę zrobić na czerwono czy na biało Super wyszło. Możesz sie podzielić informacjami jak to zrobiłeś z jakiego auta listwy zastosowałeś? Edit już widzę A6 4G wszystko napisał tylko trzeba przeczytać
andynl Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Opublikowano 13 Maja 2015 Kurcze ludzie Wy nie śpicie czy jak ? Matko Bosko jak oni tu na cytowali, zgubić się we własnym wątku można Tył na czerwono o tym samym pomyślałem. szyby ciemne masz to będzie ogień :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: od razu widac że elektrik majster ale pomysł dobry i na pewno będzie koks z tymi listwami a później założę swój prywatny RED LIGHT DISTRICT Szkoda, że to tak dużo roboty bo właśnie dokładam czerwone i białe lampki w drzwi, to skorzystałbym z okazji i dorezał. Masz może numer tych listew? No trochę roboty jest ale myślę że warto bo efekt nawet na sucho jest fajny Nr. listew 4G0 919 173 A 4G0 919 174 A 4G0 919 177 A 4G0 919 178 A do tego idą lampki led z dwukolorową diodą (po zmianie biegunów albo świeci na czerwono albo na biało ) 4G0 947 355 B - strona lewa 4G0 947 355 C - strona prawa (lub odwrotnie ) i standardowa wtyczka 4B0 971 832 oryginalnie listwy z końcówką 173A, 174 A są krótsze i w A6 idą na przód, do naszych autek trzeba zamienić i wcisnąć w tylne boczki
Hohe Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 Wrzuć Andy jakieś foto poglądowe jak to jest zamontowane.
andynl Opublikowano 16 Maja 2015 Autor Opublikowano 16 Maja 2015 Skończe u siebie to zrobię jakiś DIY nie róbcie sraczki panowie No i narobiłem twórczego bałaganu w domu :facepalm: 12 godzin pracy i zrobiłem tylko dwa boczki chyba muszę sobie zrobić przerwę, bo mam chwilowe zwątpienie w cel tych prac :facepalm: Jak się ściemni pójdę zrobić jakieś fotki jak to na aucie wygląda ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- No i sytuacja taka 1300km zrobione po STAGEach i poziom oleju
griga-st Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 1300km zrobione po STAGEach i poziom oleju Po 13 000 tez będzie cala belka Teraz jakiś czips by się przydał Profesjonalny warsztacik: Festool mini, itepe
Rekomendowane odpowiedzi