magicman Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 co o tym sadzicie ze Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej w Luksemburgun nakazal rejestracji anglikow w polsce i na litwie.grzywna grozi Polsce, jeśli nie zastosuje się ona do orzeczenia i nie zezwoli na rejestrację aut z kierownicą po prawej stronie. Polska musi zezwolić na kierownicę po prawej stronie Angliki w Polsce legalne! Będzie można rejestrować auta z... ciekwe kiedy nasi urzednicy zaczna respektowac ten nakaz? co sadzicie o rejestracji anglikow?
VanRay Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Z ta rejestracja anglikow w polsce to trybunal moze i ma racje, ale jezdzic angolem po polskich drogach na codzien to wg mnie bezsens. Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
MARCIN607 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Z ta rejestracja anglikow w polsce to trybunal moze i ma racje, ale jezdzic angolem po polskich drogach na codzien to wg mnie bezsens.Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka +1
Miroo Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 no będą raczej młodzi kupować takie auta za np 10 tyś można mieć focusa 2 z 1.6 tdci
marekg Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Jestem ciekaw ile osób tak na prawdę zdecyduje się jeździć anglikiem po Polsce na codzień a nie tylko na czas przyjadu na Święta do domu...Jakoś nie wydaje mi się, że nagle zaleje nas fala anglików... A nawet gdyby to szybko moze się ludziom odechcieć, ubezpieczyciele mogą być bezlitośni w tej kwesti... na przykład. Codzienne użytkowanie też może być dość upierdliwe i na dłuższą metę ludzie odpuszczą. Ostatecznie najlepszy biznes zrobią Brytyjczycy bo jak Polacy zaczną masowo wykupować używane auta to ceny skoczą w górę jak nigdy.
rav85 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 za 3- 4 tys to można kupić e46 w wypasie albo a4 b6 to dopiero będzie sodoma i gomoria w trasie gdzie będą wyprzedzać tiry na 1 pasmowe i wyjeżdżać na strzała na przeciwko .... nie pomysleli ze Polska to trzeci kraj świata drogowego i u nas nie ma wszędzie dróg 2-3 pasmowych po których można by było śmigać angolem i nie powodować zagorzenia na drodze
Fido Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Jeśli chodzi o rejestrację anglików jestem jak Pawlak, 3xNIE
jacek70 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Osobiście też jestem przeciw rejestracji angoli. A z drugiej strony jeśli zmieni się przepis to cena zakupu też się zmieni i to znacznie. A to już zupełnie nieopłacalne.
Dev Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Strach jezdzic z kierownica po lewej stronie A po prawej to nawet nie chcę mysleć
Pulpit Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Strach jezdzic z kierownica po lewej stronieA po prawej to nawet nie chcę mysleć bez przesady kiedyś przelatałem pół roku angolem, z 10k km po Polsce, bez nawet jednej dziwnej akcji, kwestia przyzwyczajenia, dalej się trzymasz i atakujesz z biegu niżej niż w LHD mi się nawet lepiej jeździ angolami, zastanawiałem się w sumie czemu i chyba przez to, że jestem leworęczny
Labiel Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Strach jezdzic z kierownica po lewej stronieA po prawej to nawet nie chcę mysleć bez przesady kiedyś przelatałem pół roku angolem, z 10k km po Polsce, bez nawet jednej dziwnej akcji, kwestia przyzwyczajenia, dalej się trzymasz i atakujesz z biegu niżej niż w LHD mi się nawet lepiej jeździ angolami, zastanawiałem się w sumie czemu i chyba przez to, że jestem leworęczny Wiesz, wszystko byłoby ok gdyby Polscy kierowcy byli odpowiedzialni i rozsądni. U nas niestety większość kierowców ma ułańską fantazję. Jak widzę cinkusia albo inną jeżdżącą trumnę, które gania ile fabryka dała to aż mnie trzęsie. Ale ile razy widziałem całą rodzinkę w jakżeby nie było rodzinnym aucie jakim jest Tico. I taki samobójca bierze się jeszcze za wyprzedzanie... ciśnie ile się da i wyprzedza przez pół godziny jadąc 2 km/h szybciej od auta wyprzedzanego. Daj teraz takim wariatom mocniejsze auto. Szczerze, to czasem się boje jeździć. Jestem raczej kierowcą ogarniętym, ale jak widzę co niektórzy wyprawiają to mam ochotę dać im porządnie w mordę.
jioc Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Szczerze, to czasem się boje jeździć. Jestem raczej kierowcą ogarniętym, ale jak widzę co niektórzy wyprawiają to mam ochotę dać im porządnie w mordę. Całkowicie się z Tobą zgadzam. Na drodze tylko część spraw i sytuacji zależy od nas, nigdy nie wiadomo, czego można się spodziewać po innych kierowcach. A doświadczenie pokazuje, że bywa różnie
MAT1000 Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 A ja jestem ZA, ale tylko jedno ZA, że w końcu będzie można kupić GT-R R32 i go nie przerabiać. Subaraki z Japonii też są fajne. Anglik na co dzień to niestety, nie ten kraj, nie ta kultura jazdy
mrogal Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Strach jezdzic z kierownica po lewej stronieA po prawej to nawet nie chcę mysleć bez przesady kiedyś przelatałem pół roku angolem, z 10k km po Polsce, bez nawet jednej dziwnej akcji, kwestia przyzwyczajenia, dalej się trzymasz i atakujesz z biegu niżej niż w LHD mi się nawet lepiej jeździ angolami, zastanawiałem się w sumie czemu i chyba przez to, że jestem leworęczny jezdzilem 2m-ce angolem glownie w miescie i mega dobrze mi sie jezdzilo, dlaczego? - latwiej sie manewruje parkuje
domjenick Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 ja tam jeżdżę na codzień anglikiem i nie narzekam, a jak jadę do DE, czy PL- kwestia przyzwyczajenia, nawet z wyprzedzaniem, bo jeśli ktoś wie, na co stać jego auto- zrobi to w odpowiednim momencie, wystarczy zachować większy dystans, a nie najeżdżać komuś na tył auta i po problemie, przy parkowaniu- felg nie porysujesz-same plusy:grin: oczywiście cena nie będzie taka, jakie są teraz, bo cło i ubezpieczalnie o to już zadbają, żeby nie było tanio
POWER-KRIS Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 Jedyna nadzieja ze cło i ubezpieczenia dorypia aż zatrzeszczy. ;-)
Skyliner89 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Z ta rejestracja anglikow w polsce to trybunal moze i ma racje, ale jezdzic angolem po polskich drogach na codzien to wg mnie bezsens.Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka zgadzam się w 100% A ja jestem ZA, ale tylko jedno ZA, że w końcu będzie można kupić GT-R R32 i go nie przerabiać. Subaraki z Japonii też są fajne. Anglik na co dzień to niestety, nie ten kraj, nie ta kultura jazdy Wielki błąd Nissana, że nie produkował Skyline'a R32, R33 i R34 z kierownicą po lewej stronie...
przemciotorun Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Brawo najpierw sciagnelismy caly zlom z niemiec teraz bedziemy sciagac z UK
marekg Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Ja myślę, że więcej w tym lamencie o rejestrację anglików w Polsce jest bicia piany niż rzeczywistej potrzeby. Ze względu na realia ruchu drogowego w Europie kontynentalnej a już tym bardziej w Polsce nie nastąpi żaden boom na te samochody. Owszem znajdą się chętni ale nie spodziewam się jakiegoś szału, że nagle wszyscy zaczną takimi autam się interesować bo cena dobra... Cena pójdzie w górę więc już będzie mniej atrakcyjna niż teraz. Po drugie, prawo prawem ale te samochody mają poważną wadę użytkową, która będzie miała wpływ na możliwość dalszej odsprzedaży, a są ludzie dla których ma to znaczenie. Nie wiemy jeszcze jak zareagują ubezpieczyciele na nową sytuację ale spodziewam się odpowiedno wyższych składek. Myślę, że rynek sam ureguluje sytuację z autami rhd i nie nastąpi żaden napływ anglików o istotnym znaczeniu w dłuższej perspektywie. ---------- Post dopisany at 17:04 ---------- Poprzedni post napisany at 17:03 ---------- Brawo najpierw sciagnelismy caly zlom z niemiec teraz bedziemy sciagac z UK Ku uciesze Brytyjczyków, którzy będą teraz więcej wołać za swoje cudeńka.
wesz82 Opublikowano 22 Marca 2014 Opublikowano 22 Marca 2014 Ogólnie to jestem za tym,bo inne kraje uni mogą to czemu my nie:naughty: Tylko teraz szczawie będą kupować co raz to mocniejsze wozy w 95%nie adekwatne do ich umiejętności. Niby nic ale jak mam wystawić całe auto żeby cokolwiek zobaczyć to dla mnie jest w naszym kraju w odpowiednich warunkach dość duże ryzyko. Najgorzej jak taki kierowca trafi na auto z rodziną w środku... Strach już będzie w ogóle jeździć
Rekomendowane odpowiedzi