bawół1 Opublikowano 24 Maja 2014 Opublikowano 24 Maja 2014 Marc!n , maszynka wygląda jak narzędzie ginekologiczne Mając już w łapie przegub to jego zdjęcie zajmuje chwilkę . A żeby sie pier.. z jakimiś maszynkami . Zresztą jak osłona wymaga wymiany to jednak jest obawa że do środka wlazł brud. Lepiej kupić 5 ltr ropy + mały będzelek + sprężarka i wymyć go. Ja ostatnio rozebrałem przegub na kawałki i go wymyłem przy takiej operacji.
rav85 Opublikowano 24 Maja 2014 Autor Opublikowano 24 Maja 2014 osłona lobro lub spidan to koszt ok 25zł/szt, jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta z ASO przeżyje 4 takie osłony A do wymiany nie musisz ściągać przegubu jak masz takie coś :grin:Jak osłona pękła to przegub do rozebrania i wyczyszczenia jak jeszcze nie stuka.. na niektóre rzeczy warto rzucić okiem kilka razy do roku to mniej pociągnie po kieszeni ja miałem 2 osłony zamienniki jeden spidan 2 jakiś inny i obydwie poszły po jakimś pol roku zabierając ze sobą przegub , oryginał się trzyma jak ta lala dobre ileś lat jak chcesz zamiennik to ci mogę sprzedać za 20zl nowy
mkl1987 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Niestety przegub z guattro lub takiego co w 1.8T 180KM nie pasuje do mojego auta. Musiałem nabyć inny przegub, tym razem zrobił to za mnie mechanik. Dobrze, że ten przegub co mi nie pasuje mogę zwrócić, tylko poniosę koszty przesyłki.
P1RAT Opublikowano 2 Czerwca 2014 Opublikowano 2 Czerwca 2014 U mnie pojawia się lekkie pukanie przy skręcie w lewo i dostrzegłem,że prawa guma na przegubie jest lekko poturbowana. Mówicie,że LOBRO dobrej jakości ?
mkl1987 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Przyczyną awarii jest pęknięta guma (pęknięta guma w żadnej sytuacji nie oznacza nic wesołego). Mi też z powodu zniszczonej osłony padł przegub. O przegubach Lobro czy Spidan krążą dobre opinie.
P1RAT Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Stukotanie przy maksymalnym skręcie jest minimalne ale miałem tak jakiś czas temu przy skręcie w prawo gdy przegub walił mi lekko a potem jak się rozkręcił to słyszałem go wszędzie przy nawet minimalnym skręcie. Więc jeśli puka przy skręcie w lewo to pewnie guma lub przegub na prawej stronie ?
rav85 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2014 jak puka to znaczy ze do wymiany jest przegub bo dostał się syf i po zawodach
dzik Opublikowano 3 Czerwca 2014 Opublikowano 3 Czerwca 2014 dokładnie, pilnować osłon bo szkoda kasy na przeguby a jak już to metelli lub lobro/spidan
P1RAT Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dziwne jest to,że na razie tego nie słyszę ale podejrzewam,że niedługo będzie do wymiany.
Andrzej073 Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 jak wymienisz na czas osłonę nim piach się dostanie do środka to pohulasz jeszcze na nim. nie czekaj wymień
zlocio Opublikowano 9 Lipca 2014 Opublikowano 9 Lipca 2014 jak stuka nawet sporadycznie to już niedużo czasu mu zostało radzę wymianę na lobro
yanekk Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Nie wiem na jakie przeguby ostatnio trafiłem, ale nie były one dobre, bo po niewiele ponad 15 miesiącach jazdy na nowych znowu coś zaczyna strzelać przy skręcaniu. Tak szybko by padły?
Hezen Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Sprawdź gumę jeśli pęknięta to masz odpowiedź dlaczego tak szybko padł.Jeśli guma cała to naprawdę lipę musiałeś kupić.Wysłane z OP3T
cabanmat Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Witam Kolegów... czy coś się zmieniło z polecanej marki na przegub zewnętrzny ? Co prawda... bliźniaczy model bo Passat, ale już stuka przy skręcie Kiedyś dzik polecał mi włocha... Metelli
damiandp007 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Witam, zastanawiam się nad zakupem przegubu zewnętrznego firmy: FAG(100zł) lub MEYLE(150zł). Autem poruszam się w sumie tylko z punktu A do B - dom praca, praca dom. Ktoś miał jakieś doświadczenia z w/w producentami? Czy MEYLE(original) droższe bo dopłaca się za marke a jakość porównywalna do tańszych zamienników?
Rekomendowane odpowiedzi