_Darek_ Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Podczas hamowania pedał wciska się minimalnie, jest twardy i wtedy bardzo słabo hamuje. Zwykle jest wszystko ok, hamulce są dobre, lecz już ze trzy razy zrobiły mi taką niespodziankę (włosy stają dęba). Co może być przyczyną ? ---------- Post dopisany 26-03-2014 at 19:44 ---------- Poprzedni post napisany 24-03-2014 at 17:50 ---------- Koledzy dodam, że zapaliła mi się do tego kontrolka silnika. Może mieć to jakiś związek?
_Darek_ Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Kolego a co może powodować te nagłe, niespodziewane i chwilowe twardnienie hamulca i braku hamowania?
Dev Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Nieszczelnosc, padajaca vacuumpompa lub servo
baku525 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 miałem taką przygode. Proponuje uszczelnić podciśnienie z serwa idące w kierunku silnika. Ja miałem nieszczelność na łączeniu przy ścianie grodziowej komory silnika. opaska zaciskowa wystarczyła do naprawy tego elementu. Pozdrawiam:)
_Darek_ Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 Na vagu wyskoczyły błędy: - 65535 - Internal Control Module Memory Error 00-00 - - - 01312 - Powertrain Data Bus 79-10 - Please Check Fault Codes - Intermittent - 01366 - Opened Due to Crash Signal 35-00 - - - 65535 - Internal Control Module Memory Error 37-00 - Faulty Wszystkie usunięte oprócz ostatniego (mam zablokowaną zmieniarke wbudowaną w radiu symphony II). Jak interpretować pozostałe błędy?
jospethe Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Miałem tak samo w swoim, nie wiem czy to miało jakiś związek ze starym płynem hamulcowym. Po mocniejszym hamowaniu pedał hamulca był bardzo twardy a hamowanie bardzo słabe. Wymieniłem płyn hamulcowy i problem sam sie rozwiązał.
_Darek_ Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Nieszczelnosc, padajaca vacuumpompa lub servo Kolego da rade samemu zdiagnozować co jest przyczyną, czy tylko mechanik?
owieczka Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pewnie że da radę. Tylko musisz trochę ogarniać co jest co. Sprawdzić pompę vacum czy zasysa, czy przewód z niej wychodzący jest szczelny. Sprawdź płyn hamulcowy. Sprawdź czy samo serwo się nie rozszczelniło, ale zacząłbym od vacum
patio Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Witam mam pytanko odnośnie mercedesa A klasy mama ostatnio zauważyła że auto gorzej hamuje,sprawdziłem co jest grane i okazało się ze pedał hamulca jest dość twardy i po odpaleniu samochodu powinien się zmienić ale niestety,jest minimalna różnica między zgaszonym a odpalonym teraz zastanawiam się czy pomoże wymiana płynu w całym układzie czy to już raczej koniec serwa ? z góry dziękuje za pomoc
GreGoriO Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Twardy pedał oznacza brak wspomagania, brak podciśnienia. sprawdź najpierw szczelność rurek podciśnienia, wszelkie łączniki, trójniki etc. poza tym nie ten dział. wyrzuć oznaczenie, prefiks wątku bo nie dotyczy on audi.
patio Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 a jak to kolego najskuteczniej sprawdzić ? można to sprawdzić samemu ?
patio Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 czyli nie obejdzie się bez pomocy mechanika,dzięki za pomoc i podpowiedź
Arbam Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 U mnie króciec na vacum był nieszczelny, wystarczyło go uszczelnić i wsio śmiga, sprawdź to u siebie bo słyszałem, że to częsta przypadłość
patio Opublikowano 5 Maja 2014 Opublikowano 5 Maja 2014 dzięki za pomoc co mogłem to sprawdziłem i wydaje misie że jest ok więc o pomoc poproszę mechanika
Driv3r Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Witam a u mnie podczas jazdy jest wszystko w porządku ale jak tylko wrzucę luz to od razu pedał hamulca robi się twardy i ledwo co hamuje
baku525 Opublikowano 15 Listopada 2014 Opublikowano 15 Listopada 2014 dzięki za pomoc co mogłem to sprawdziłem i wydaje misie że jest ok więc o pomoc poproszę mecha I jaka była diagnoza mechanika? co zostało naprawione??
Rekomendowane odpowiedzi