miikii Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Witajcie! Jestem ciekawy opinii użytkowników oraz tunerów co będzie lepsze BRD czy GTB17 do 1.9 AVF/AWX ??? Proszę o unikanie postów w rodzaju "wydaje mi się że ..." Poproszę o opinie ludzi którzy mieli bądź mają doświadczenie a co za tym idzie opinie w tej sprawie.
strus90 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Zdecydowanie GTB17. BRD sobie daruj, kazdy kto mial jedna i druga turbine Ci to powie.
Inkognito Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 GTB17 BRD jest problemowe ja miałem niemiłe doświadczenia z taką
Maniusiek28 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Miałem obie(GTB17 obecnie).Zależy w jaka moc celujesz to po pierwsze.Trzeba zauważyć że BRD jest prawie P&P, GTB wymaga rzeźby i to nie małej. Moim zdaniem jeżeli do 200km to proponowałbym BRD(ja na nią nie narzekałem), jeżeli powyżej to GTB i ja bym lepiej brał GTB22(wstaje tylko 200 obr później, ale później robi już lepszą robotę). Oczywiście nie obejdzie sie bez wymiany pozostałych gratów.
krzysiek1606 Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 czyli kazdy ma inne zdanie jezdzilem na kilku sprezarkach i najlepszym kompromisem pomiedzy dobrym dolem a gora jest gtb17 co prawda nie testowalem brd ale cach i w porownaniu z gtb 17 marnie wypada:grin: i nawet jakby uklad paliwowy pozwolil za 190 -200 to wybral bym gtb:hi:
miikii Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Bardzo dziękuje za opinie i oczywiście proszę o więcej....
wladi Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Ja też pomału się zastanawiam nad zmianą turbo (celuje właśnie między BRD i GTB) i ostatnio byłem u chłopaków w klubowym warsztacie i usłyszałem coś takiego: mówili że gdzieś w Polsce a oni już sprowadzali od nich są miszcze co rozwiercają zwykłe turbo i wstawiają nowy większy wirnik....nie wiem czy to dobrze zrozumiałem, ale jeżeli dobrze to podobno takie turbo można nieźle podkręcić....co o tym myślicie? Ewentualnie mogę się dokładnie dopytać jeżeli coś pokręciłem...
miikii Opublikowano 28 Marca 2014 Autor Opublikowano 28 Marca 2014 Chciałbym by wątek dotyczył fabrycznych turbinek. Co ori to ori....
wladi Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 No oki to muszę założyć swój wątek w takim razie:decayed:
wladi Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Nie no spoko ja tylko wyraziłem swoją opinię i co słyszałem ale też celuję w turbo albo BRD albo GTB17 więc myślę że ktoś się jeszcze wypowie na ten temat:wink:
uciniak Opublikowano 28 Marca 2014 Opublikowano 28 Marca 2014 Miałem i jedną i drugą tylko program zwalony i powiem tak brd loteria jedna wstaje ok druga nie. Natomiast gtb jest super mniej gazu potrzebuje na reakcje,ale żeźba konkret.Moim zdaniem jak masz zamiar zmieniać wytryski i moc ponad 200hp to gtb, jak do 200 to brd z pewnego żródła.Z gtb problem zaczyna się jak jeździsz za granicę bo jak by się turbo przypadkiem zesrało to masz problem.
miikii Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 rzeźba w czym ???? uciniak ??? GTB musi mieć kolektor od avf-a to wiem i zwykłą gruszkę do łopatek ale czyżby coś jeszcze ???
uciniak Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 rzeźba w czym ???? uciniak ???GTB musi mieć kolektor od avf-a to wiem i zwykłą gruszkę do łopatek ale czyżby coś jeszcze ??? Po prostu nie da się jej najnormalniej w świecie przykręcić do tego kolektora,trzeba spawać lub wiercić itp.Kolejna sprawa to spływ oleju nie pasuje i też kombinacje no i jeszcze wydech+dolot od filtra powietrza to takie drobiazgi.Jak by nie to wszystko to naprawdę polecam bo fajne turbo.Jak by co to znam gogoś kto fajnie ogarnia temat i mogę polecić,nawet już pisał w tym temacie.
juby_p Opublikowano 30 Marca 2014 Opublikowano 30 Marca 2014 Tylko Gtb poza wszystkim jest cichsza od BRD i duuzo wytrzymalsza
nandoz Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Tylko Gtb poza wszystkim jest cichsza od BRD i duuzo wytrzymalsza Ja tam lubię jak turbo trochę poświszcze
spknet Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 czy ktoś z Was testował może to turbo od devastation tez mysle nad zmiana na brd albo ta http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/turbo-awx-avf-wiekszym-wirnikiem-2-5tdi-320160/
juby_p Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Tylko Gtb poza wszystkim jest cichsza od BRD i duuzo wytrzymalsza Ja tam lubię jak turbo trochę poświszcze Ale BRD to nie da się określić trochę
miikii Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Opublikowano 31 Marca 2014 czy ktoś z Was testował może to turbo od devastationtez mysle nad zmiana na brd albo ta http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-153/turbo-awx-avf-wiekszym-wirnikiem-2-5tdi-320160/ ciekawa alternatywa. tylko mój cel na przyszłość to około 220-230 km więc raczej GTB
Rekomendowane odpowiedzi