Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AWX 309 KM 522 Nm by Juby_p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cięzko z trakcją to raczej w okolicach 500Nm jest,400Nm gubi trakcje w b6 tylko na 1i 2biegu

Edytowane przez baszmak7

Opublikowano

ponoć 180Ps ale trzeba by zmierzyć

Doładowanie ponad 2.1b to raczej nie 180 PS. Fajny ten kolorowy Fis , EGT , doładowanie , bajeczka :) . No i ładnie bardzo ładnie się odpycha . Wiem , że z trakcją ciężko powyżej 400 Nm ,ale czy zejdziesz poniżej 7 s do paczki ?

tak 6.6 -6.8s ale osobiście 0-100 mnie nie kręci :wink: szkoda przegubów i skrzyni,dwumasy dla mnie liczy się to co na klipie,chociaż czasem na 3 biegu gubie trakcje :decayed:

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Jeszcze w starym roku miała miejsce mała korekta programu, oczywiście graty pod maską bez zmian.

Przypominam, że pompki AN które wyjechały jeszcze z fabryki. Dysza w nich jest minimalnie mniejsza niż w BA. Ale i tak końcowy rezultat jest fajny :kox:

Jeszcze raz wielkie podziękowania dla Juby_p :notworthy::hi:

l8WM50x.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Mała zapowiedź update tematu, która nastąpi w najbliższym czasie jak tylko znajdę chwilę.

Tak B6 jedzie na chwilę obecną.

Finalne strojenie po wymianie skrzyni na 6 biegową.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No pięknie jaki teraz wynik i jakie pompki tam siedzą ? Przy wymianie skrzyni na 6 biegową co myślisz robić ze sprzęgłem ? :-) Pytam bo sam się zastanawiam jakie włożyć . Na filmie widać przy 11 sek że teraz chyba trochę ślizga ? :-) 

Opublikowano
  • Autor

Obecnie jest 309/522. Przy wymianie skrzyni docisk z brd będzie wzmocniony, a tarcza obita kevlarem. Fakt sprzęgło się uślizgnęło ;) pompki z końcówkami hf120. Dół jest zdjęty ze względu na sprzęgło i dwumas.
1cf6839c52ad659806bdd94fd55229ff.jpg

Opublikowano

Pięknie to wygląda ? orientujesz się czy seria docisk 240mm z BPW/AVF plus tarcza kevlar da radę utrzymać około 240 km i 460Nm na mojej hybrydzie Gtb17/60 ? Pompki ori BJ ewentualnie jak nie dadzą rady to HF50. Czy odrazu iść w komplet sprzęgła BRD? 

Opublikowano
3 godziny temu, danielstol napisał:

Pięknie to wygląda ? orientujesz się czy seria docisk 240mm z BPW/AVF plus tarcza kevlar da radę utrzymać około 240 km i 460Nm na mojej hybrydzie Gtb17/60 ? Pompki ori BJ ewentualnie jak nie dadzą rady to HF50. Czy odrazu iść w komplet sprzęgła BRD? 

Da radę.

Opublikowano
  • Autor

Stage 4:

Wszystkie prace mechaniczne i elektroniczne zostały tak jak zawsze wykonane przez Custom Garage naszego forumowicza Juby_p. Jeszcze raz wielkie dzięki i słowa uznania :notworthy:

Wykonane modyfikacje:

- turbosprężarka GTD2060VZ chłodzona cieczą,

-  FMIC 230x550x65 black,

- pompowtryski z końcówkami HF120,

- dolot 54mm z kwasówki w polerce,

- DP 3",

- układ wydechowy 2,75" --> 2,5" na trzech tłumikach przelotowych od Sporttig i końcówkami Buzzer 102mm,

- TIP z kwasówki w polerce, 

- przepływomierz usunięty, 

- customowy kolektor ssący z 2.5 tdi VW T4, 

- tarcza sprzęgła 228mm obita kevlarem oraz wzmocniony docisk,

- dodatkowa chłodnica oleju z termostatem, 

- wałek rozrządu SDI,

- porting głowicy,

- kapitalny remont całego silnika wraz z nowym rozrządem,

- montaż modułu umożliwiającego przełączanie programu w sterowniku silnika,

- montaż trzech wskaźników Depo Racing Peak (doładowania, EGT i temp. oleju).

Kilka fotek z prac:

eXxRbO5.jpg

T9rynjm.jpg

isTq1jZ.jpg

AanvP3t.jpg

PnG8uBl.jpg

WBj7udU.jpg

kE39QQ6.jpg

zZOw5MP.jpg

Aktualny roboczy wykres (korekta po wymianie skrzyni na 6 biegową)

xQrLzpq.jpg

Taki dźwięk z tyłu za autem na wolnych obrotach. Na żywo nawet przyjemnie jak na R4

Edytowane przez Blachu

Opublikowano

A na czym polega to wzmocnienie docisku (podwójne słoneczko)? Czy może ten patent Darona ? Znajomy do mojego byłego paszczura wsadził docisk Sachs Performance , trzyma jak wściekły.

kor.jpg

Edytowane przez Maniusiek28
dodatkowe informacje

Opublikowano

Krzysiek na dniach zakłada skrzynie HCK i sprzęgło 240mm wiec nie było sensu zakładać nic innego, jest zrobione patentem Darona i do 500Nm też trzymało bez najmniejszego problemu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

309KM i tyle NM w AWX, miazga :D:kox:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wiem ze odgrzewam kotleta, ale pewnie sporo ludzi sledzi ten wątek, posiadam 2.0 q BPW ze skrzynia JEE, czy ktos może mi potwierdzić jakie skrzynie mógłbym zastosować?

Domyślam się ze pasowała pewnie równiez od BRD quattro czyli ?, czy co jeszcze? Może coś z 2.5 TDI (Miałem w poprzednim 1.9 oska skrzynie DQS i była super)?

Czy wymagane będzie zmienienie jeszcze jakis elementów typu dyfer etc?

Edytowane przez golden87

Opublikowano

Przy zmianie skrzyni trzeba porównać przełożenia dyfra . Ciekawostka jest taka ze dyfer od 2.5 tdi manual jest taki sam jak w manualu 3.0 tdi audi a6 c6 audi a4 b7  Ciekawostka dlatego ze części do 3.0 tdi w manualu jest jak na lekarstwo . 99% w 3.0 tdi to automaty . Jeśli dyfer będzie miał inne przełożenia niż skrzynia to zmielisz  torsem . Ja miałem przyjemność coś takiego zrobić

Edytowane przez peter22

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Jakiś czas temu wpadł swap skrzyni biegów na HCK (braknie skali prędkosciomierza [emoji14]). Nowy dwumas, lekko wzmocniony docisk i tarcza sprzęgła obita kevlarem przez Makland. Niebawem korekta programu i finalne kreski tego setupu... 1475db7cfaace4cb602ba361b83bbc04.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak obecnie B6 odpycha się na skrzyni HCK. Zadnej korekty jeszcze nie było.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Podoba mi sie bardzo wynik , moze w przyszlosci pojde w twoje slady ? przydalo by sie Q 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Można wiedzieć gdzie robiona głowica i jaki koszt? :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Juby, jak podpiales turbo pod wode - gdzies widzialem ze pod waz od nagrzewnicy i pytanie - co kupiles do podpiecia? (link ktory gdzies wrzucales na forum nie bangla)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Finalnie wystrojone auto, dwie mapy. 

received_482927985775117.png