Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycięcie drugiej sondy z programu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no czytam tak to i powiem ze jesli tuner mowi ze sonda musi byc wpieta to fakt.....masakra Darek zmien tunera , mysle ze kardy kolo ktory zna sie cokolwiek na robocie mowilby odrazu zeby usunac druga sonde z ecu a nie ja zostawiac

Opublikowano

U mnie był motyw następujący:

Auto zostało przygotowane do programu a nie jak sporo ludzi robi najpierw program a potem wymiana gratów. Nie będę pisał co wymieniałem ale był od razu włożony DP z jedną sondą tą od składu mieszanki. Patryk stwierdził, że druga sonda musi być fizycznie wkręcona bo wali błędami ( dokładnie grzałka sondy) i pali się check mimo, że on jakoś ją tam wyłączył czy coś...no ale trudno. Sonda została wspawana doszły dodatkowe koszty wyjęcia, spawania i montażu DP.

Powiem szczerze, że czytając ten temat mam mieszane uczucia. 1.8T nie jest silnikiem jakimś mega skomplikowanym w końcu to nie rs6 ani inny GTR

Opublikowano

To powinni koszt obiniżyć cene programu o koszt kombinowania z dp. :wink:

Opublikowano
Auto zostało przygotowane do programu a nie jak sporo ludzi robi najpierw program a potem wymiana gratów.

To jest indywidualna sprawa każdego... Zrobić korektę to nie problem...

Nie będę pisał co wymieniałem

Szczerze to mógłbyś się pochwalić no i od razu kreski pokazać bo jak taki fachowiec robił to pewnie i hamownia była.

Patryk stwierdził, że druga sonda musi być fizycznie wkręcona bo wali błędami ( dokładnie grzałka sondy) i pali się check mimo, że on jakoś ją tam wyłączył czy coś...no ale trudno.

Wychodzi na to, że brak mu kompetencji. A jak ktoś zabiera się za coś czego nie potrafi do końca ogarnąć to dobrze o nim nie świadczy.

Sonda została wspawana doszły dodatkowe koszty wyjęcia, spawania i montażu DP.

Dzięki niewiedzy fachowca zostałeś naciągnięty na dodatkowe i niepotrzebne koszty. ;)

Opublikowano

Jasne że został naciągnięty przy wywaleniuniu sondy z programu trzeba też wywalić wyłączyć jej funkcje i wtedy jest oki a nie każdy wie jak i gdzie to zrobić

Opublikowano

A czy gra jest warta zachodu???

Opublikowano

Dla kolegi galetto.

W aucie zostały zrobione rzeczy następujące:

- FMIC 550 x 180 x 65 + orurowanie z kwasówki

- DP

- zaworek n75

- zawór DV

- wtryski Bosch 530 cc

- regulator paliwa 4 bar po wpięciu manometru pokazuje 4.2 bara

hamowanie.jpg

Moc maksymalna wyszła nisko bo turbo już górą za bardzo dmuchać nie chciało...ale w planach jest już większy ślimaczek także kreski wyjdą lepsze.

Opublikowano

dziwne by było gdyby k03 chciało górą dmuchać

Opublikowano
:grin:
Opublikowano

Podepnę się - gdzie w Warszawie lub w okolicach można niedrogo programowo wyłączyć drugą sondę? Mam BFB i wstawiłem DP z dwoma tulejkami pod sondy. Checka miało nie być. Ale po kilku dniach wyskoczył.

Dzwoniłem tu i tam i krzyczą 500-1000 zł.

Opublikowano

najlepiej jak poprosisz o to przy sofcie.. wyjdzie najkorzystniej. Tulejki G dają i było o tym nie raz :whistling:

Opublikowano

W Warszawie 500 w górę to normalny koszt. Sam płaciłem podobnie za soft

Tu masz namiar na Mineralną jedni z lepszych w wawie i okolicach

MR-MOTORS - chiptuning / kompleksowe modyfikacje programowe oraz mechaniczne / warsztat samochodowy /

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

No i teraz wychodzi na to że Zdzisiu zrobi taniej i lepiej :grin:

Czesc masz moze namiary na jakiegos Zdzisia w Rsku albo okolicy?

Opublikowano

Może mam napisz na pw. :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od siebie - tylna sonda zbędna, bez problemu się wycina, podstawa wyłączenie w sofcie i później przypisane pod nią funkcje diagnostyczne. W taki sposób by dalej diagnostyka na inne czujniki działała, a w życiu już widziałem różne rzeźby typu wyłączenie DTC na wałek itd :-)

Praktycznie w VAGu mamy pełną pulę manipulacyjna i w storownikach można dużo cudować, co tam taka sonda

Opublikowano

nie mów hop...

Ja jestem w szoku że w tych starociach ludzie jeszcze nie ogarniają takich podstawowych rzeczy.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

nie mów hop...

Ja jestem w szoku że w tych starociach ludzie jeszcze nie ogarniają takich podstawowych rzeczy.

Może nie maja internetu ? :grin:

Opublikowano

Wydaje mi się, że to kwestia podejścia to sprawy. Mając warsztat i 2 odziały w kraju ciężko wszystko ogarnąć. Jak trzeba poświecić więcej czasu to jest problem. Program jest robiony na odległość nie na miejscu także to znowu wszystko komplikuje. Z perspektywy czasu i z tego co widzę jak znajomi te z grzebią w autach to na strojenie tzrenba jeździć do osoby która to robi na miejscu w sensie na bieżąco robi jakieś korekty bo tak to można i tydzień stroić i będzie lipa.

Opublikowano

Trudno się z tym nie zgodzić.

Co nie zmienia faktu że wiele firm robi zdalnie, no ale znane na całą Polskę.