Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pompa wysokiego ciśnienia - opiłki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Wchodzisz w sterownik silnika 01, następnie w nastawy podstawowe, rozwijasz listę i wyberasz resetowanie wartości wyuczonych mierzenia dawki paliwa zaworu regulacji ciśnienia i aktywujesz to. 

Podziękował

Opublikowano

A jeszcze jedno, skoro robi się adaptację regulatora na listwie, to tego na pompie CR też? Skoro wpadnie nowy razem z pompa

Opublikowano

Zaworu dozującego N290 nie adaptuje się, przynajmniej nigdzie nie znalazłem tego punktu w nastawach podstawowych. 

Opublikowano
12 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Zaworu dozującego N290 nie adaptuje się, przynajmniej nigdzie nie znalazłem tego punktu w nastawach podstawowych. 

Super, dzięki za pomoc 

Opublikowano

Co do zaworu N276 dostępne są w hurtowni z Boscha z nr 0 281 006 074. Mój ma natomiast 0 281 006 075 czy występuje to zamiennie ? Mogę taki włożyć do siebie? Wg katalogu nr OE jest 057 130 764 AB i taki też jest na moim

Opublikowano

Zawory, czujniki itp. tylko z ASO. 

Opublikowano
37 minut temu, Lolek napisał(a):

Co do zaworu N276 dostępne są w hurtowni z Boscha z nr 0 281 006 074. Mój ma natomiast 0 281 006 075 czy występuje to zamiennie ? Mogę taki włożyć do siebie? Wg katalogu nr OE jest 057 130 764 AB i taki też jest na moim

Jeśli wierzyć informacjom podanym na stronie np. Aparts i iparts, to tak.  074 pasuje do Twojego silnika.

https://www.iparts.pl/czesc/zawor-regulacji-cisnienia-systemu-common-rail-bosch-0281006074,0-30-0281006074-989048.html

APARTS.PL

1.2/1.4/1.6/2.0 TDI Zawór regulacji ciśnienia, system common-rail BOSCH 0 281 006 074 0281006074 BOSCH

Radziłbym jednak zapytać w Bosch Servis. Ale czy będą chcieli  udzielić informacji... ?

Edytowane przez Tomnik

Opublikowano
6 minut temu, Tomnik napisał(a):

Jeśli wierzyć informacjom podanym na stronie iparts, to tak.  074 pasuje do Twojego silnika.

https://www.iparts.pl/czesc/zawor-regulacji-cisnienia-systemu-common-rail-bosch-0281006074,0-30-0281006074-989048.html

Dlatego pytam, IC, gordon, autopartner itd. Podają ten zamiennie. A różnica w cenie kolosalna..... zaraz się okaże, że najlepiej włożyć wtryski, złożyć auto do kupy bez wymieniania czegokolwiek i wystawić na OLX bo opilkow w pompie nie widać 

Edytowane przez Lolek

Opublikowano
W dniu 28.02.2023 o 20:16, Muskel1 napisał(a):

Wchodzisz w sterownik silnika 01, następnie w nastawy podstawowe, rozwijasz listę i wyberasz resetowanie wartości wyuczonych mierzenia dawki paliwa zaworu regulacji ciśnienia i aktywujesz to. 

Nie dopytałem, to na uruchomionym silniku ?

Opublikowano
4 minuty temu, Lolek napisał(a):

Nie dopytałem, to na uruchomionym silniku ?

Tylko na zapłonie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Tylko na zapłonie.

Dziękuję 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam, ma moze ktos na wydanie stara uszkodzona pompe cr ?

Opublikowano

Na pompie jest kaucja więc nikt Ci za darmo nie wyda. Przy kupnie nowej oddajesz starą, jeżeli nie masz starej to płacisz kaucję.

Opublikowano

?

Edytowane przez marcin0102

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Gdzie wysyłacie wtryski do sprawdzenia lub regeneracji?

Opublikowano
8 godzin temu, mateusz16 napisał(a):

Witam. Gdzie wysyłacie wtryski do sprawdzenia lub regeneracji?

Diesel System Podkowiński Bogdan

Pruszkowska 32G, 05-830 Nadarzyn

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś wie do którego roku był problem z opiekującymi pompami? Mam CJCB 2013 (lift)

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Przeczytałem cały wątek, wiem już wszystko ??

Mój filtr z passata 2011r 186kkm, wymieniany niby co rok (ale mechanikom ufam mniej niż politykom), samochód użytkowany w UK:

Edytowane przez Gt_1

Opublikowano

A jednak nie wiem wszystkiego:

1)czy można dostać się do tłoczka pompy bez demontażu pompy (żeby ocenić stan rolki i walka)?

2)jakie są szanse że silnik nie odpali po demontażu i ponownym montażu czujnika na pompie i poprawnym odpowietrzeniu układu programem diagnostycznym? Sporo osób w tym wątku miało ten problem. Dlaczego się tak dzieje?

I co wtedy robić - parę osób pisało o metodzie zapalania na plak, dla mnie trochę za bardzo chałupniczo. Nie pali więc coś w ukladzie nie halo. Jak to ugryźć? Z tego powodu boje się zaglądać do sitka na zaworze 

Edytowane przez Gt_1

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Edit: poradziłem sobie 

Edytowane przez revil4x