Darwek24 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Witam !!! Chce samemu pomalować felgi aluminiowe lepiej oddać do specjalistycznego zakładu czy dam rade w domu, malował już ktoś ? Jak to zrobić jakie farby i lakiery kupić ?
szybki34 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Żeby to było zrobione jak należy, to trzeba je wypiaskować i pomalować proszkowo, czyli samemu raczej nie da rady.
Dev Opublikowano 26 Czerwca 2014 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Alu nie piaskuje sie tylko szkiełkuje. Pytanie tylko czy warto ???
Griffe Opublikowano 27 Czerwca 2014 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Tez sie nie powinno szkielkowac alu. Stare powloki zdejmuje sie w kapielach chemicznych, bez ingerencji w strukture w alu. Nie wszystkie felgi alu nadaja sie do malowania proszkowego, zaleznie od wielkosci, stopu i wzoru.
icecool Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Ja osobiście mogę polecić firmę renowacjafelg.pl Sam robiłem u nich 2 lata temu i jestem zadowolony w 100% czas oczekiwania jest dosyć długi w sezonie letnim, ale w pełni profesjonalnie podchodzą do tematu.
Fido Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Jak masz smykałkę do malowania to samemu zrobisz. Ja już tak kilka kompletów sam malowałem. Żadna sztuka.
_Bumier_ Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ja kiedyś malowałem sam ale felgi stalowe , alusy dałbym odpowiedniej firmie
lukasz92 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 piaskowanie to bardzo dobry pomysł trzeba znalesc zaklad ktory ma dobre drobne kruszywoewentualnie po grubym przetrzec poapierem 240 i oddac do proszku
Czaszy Opublikowano 26 Lutego 2015 Opublikowano 26 Lutego 2015 albo samemu papierem potem podklad kolor klar ale to idealnie nie bedzie a trwalosc tez wzglednie slaba tyle ze wydach 100 zl nie 500
Tomi_81 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Jestem świeżo po odebraniu felg z malowania, także ja osobiście wolałem oddać felgi mimo, że mam smykałkę bo dziennie lakieruje ale jak się nie posiada sprzętu i warunków żeby zrobić to jak należy to lepiej się do tego nie zabierać. I tak jak napisał kolega Griffe moje właśnie miały ściąganą starą powłokę chemicznie ... Tak to u mnie wygląda po malowaniu
Trewor87 Opublikowano 28 Lutego 2015 Opublikowano 28 Lutego 2015 Fajne grube ziarno. Wg mnie efekt końcowy bardzo dobry
buczek1980 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Powiem tak. W zależności od stanu felg i grubości portfela możesz dać do profesjonalnego zakładu i odpowiednio zapłacić lub jeżeli felgi są już trochę ''zjeżdżone" pomalowac samemu. W drugiej opcji polecam gume przemysłową w sprayu lub pod pistolet PLASTIDIP. Ja u siebie w zeszłym roku pomalowałem 17 czarnym matem. Felgi były porysowane i miały wgniecenia. Guma ładnie wszystko pokryła. Efekt znakomity. Poszły 2 puszki po 60 zł/szt.
daniell-gda Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Powiem tak. W zależności od stanu felg i grubości portfela możesz dać do profesjonalnego zakładu i odpowiednio zapłacić lub jeżeli felgi są już trochę ''zjeżdżone" pomalowac samemu. W drugiej opcji polecam gume przemysłową w sprayu lub pod pistolet PLASTIDIP. Ja u siebie w zeszłym roku pomalowałem 17 czarnym matem. Felgi były porysowane i miały wgniecenia. Guma ładnie wszystko pokryła. Efekt znakomity. Poszły 2 puszki po 60 zł/szt. zrobiłem na tym 2tys km do zakopca zimą i plastidip odpadł masakra nie nadaję się do felg
mateuszeks Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Co powiecie na taką felgę. Opłaca się odnawiać? https://goo.gl/photos/gfbQ5o5QtW6EPBcs9 Edytowane 23 Maja 2017 przez mateuszeks dodanie zdjęć
TOM3K Opublikowano 24 Maja 2017 Opublikowano 24 Maja 2017 Dnia 23.05.2017 o 09:20, mateuszeks napisał: Co powiecie na taką felgę. Opłaca się odnawiać? https://goo.gl/photos/gfbQ5o5QtW6EPBcs9 Jeśli felgi proste i tylko te uszkodzenia są do naprawienia to myślę, że warto chociaż ich wartość nie jest jakaś powalająca. Jeśli jednak dochodzi prostowanie to lepiej poszukać innych w lepszym stanie.
Rekomendowane odpowiedzi