Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.8T+Q] Jakie macie spalanie?? 15l, normalne czy szukać nieszczelności ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie jest masakra ze spalaniem 16litra zlopal.teraz pojechalem wystroic instalacje pod afr.i zobacze jak bedzie

Opublikowano

Ja mam chyba coś zepsute :) teraz 14 l a 70 % trasa :).

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jestem świeżo po sprawdzeniu. Miasto (z korkami) 12 litrów, trasa 8.5 lpg.

Opublikowano

To wynik z jednego tankowania, jaki przebieg między tankowaniami? Raczej tak, bo 8.5l/100km LPG jest nierealne. Zapewne przy kolejnym spalaniu na dystrybutorze z dobrą pompą wyjdzie sporo wyższe.

Jakie opony?

Opublikowano

U kurna rekord :)

Opublikowano

Przy 8.5 FIS wskazałby około 6l, prawda?

Opublikowano

Nie koniecznie

Opublikowano

A nie jest tak, że prawidłowo ustawiona mieszanka przy LPG (nie normalna, ale i nie za bogata), powoduje niższe wskazanie FIS (komp odczytuje z sondy nieco za bogatą mieszankę i koryguje dawkę, przez co wskazanie jest niższe)?

Opublikowano

Jak jest bogato to FIS zaniza jak ubogo to zawyza na lpg . Ale nie wiadomo jak u Ciebie ma się FIS do spalania faktycznego na benie.

Opublikowano

Tego nie zdążyłem sprawdzić :lol:

Średnia z pamięci długookresowej FIS oscyluje wokół 8,2-8,4l, natomiast średnia spalania LPG na ostatnich 24tys km wynosi 11,55 l/100km.

Opublikowano

Sprawdź jakie masz wartości na kanale 032 - bedziesz wiedział jakie masz korekty długookresowe.

Opublikowano

Tak sobie przeglądam ten temat od jakiegoś czasu i co niektórzy maja spalanie lpg mniejsze niż producent podaje benzyny.

Opublikowano

Tez bym tak chcial

Opublikowano

:D hehe nom :)

Opublikowano

To wynik z jednego tankowania, jaki przebieg między tankowaniami? Raczej tak, bo 8.5l/100km LPG jest nierealne. Zapewne przy kolejnym spalaniu na dystrybutorze z dobrą pompą wyjdzie sporo wyższe.

Jakie opony?

To nie było jedno tankowanie . To była trasa Kraków- Gdynia i spowrotem. Prędkość 120-140 Spalanie z obliczeń 8,5 . Na fisie pokazywało min 6,7.
Opublikowano

A moj dalej zlopie jak zly.ostatnio wyszlo 19 i szukam dalej co boli gada

Opublikowano

Jakie opony?

To nie było jedno tankowanie . To była trasa Kraków- Gdynia i spowrotem. Prędkość 120-140 Spalanie z obliczeń 8,5 . Na fisie pokazywało min 6,7.

Perpetum mobile :grin:

Gdyby faktycznie spalał 8.5l LPG to musiałby w takich samych warunkach palić maksymalnie 7l, góra 7.5l benzyny, co przy deklarowanych prędkościach 120-140 jest po prostu niemożliwe. Auto zbyt ciężkie, stały napęd na 4 koła, zbyt wysoka prędkość. Chyba, że instalka jakoś mega na ubogo - ale wtedy miałbyś konkret korekty na 032.

Jeden z ww. parametrów nie zgadza się, bo albo spalił więcej, albo prędkości były sporo niższe, a 120-140 pojawiało się momentami, albo coś innego. Chyba, że dłuższa skrzynia VI w BFB quattro aż taką ekonomię zapewnia, w co szczerze wątpię.

Edytowane przez azure

Opublikowano

Witam. Widze że niektóre 1.8T palą mniej niż diesle :))). W moim co prawda nie audi ale silnik ten sam przy jeżdzie na autostradzie 140-180 zbiornik 37l (dwie osoby pełny kufer i klima, moc lekko podniesiona na 200km) po przejechanych 260km koniec lpg czyli jakieś 14,5l gazu.

p.s

Szukam ogarniętego magika :) od 1.8t z Warszawy

Edytowane przez mcaris

Opublikowano

Może i prędkość była niższa miejscami 120-140 to był max. szybciej nie jechałem . Natomiast spalanie jest prawdziwe bo obliczane z ilości zatankowanego gazu i z przejechanych km. Też jestem zdziwiony ale pozytywnie. Co do miasta 12 czasem 13l.Skrzynia VI. A na Pb nie sprawdzam. :)

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

Ja mam chyba coś zepsute :) teraz 14 l a 70 % trasa :).

spokojnie chyba to ze szybko zalącza sie gaz i klima na maxa chodzi u mnie było 12-13 teraz jest 14-15 :) a nic sie nie zepsuło