Krzych_213 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Cześć, Prośba o ofertę na olej silnikowy 5W40 do Nissana Qashqai 1.2 2016 ( benzyna 115KM ) Dodatkowo filtry oleju, powietrza i klimatyzacji. Dostawa - za pobraniem
Mano4 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Opublikowano 14 Czerwca 2024 Witam 0w30 plus filtr oleju i plukanka do Tiguana 2 1.5 tsi DADA
dzik Opublikowano 14 Czerwca 2024 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2024 42 minuty temu, Mano4 napisał(a): Witam 0w30 plus filtr oleju i plukanka do Tiguana 2 1.5 tsi DADA Taki zestaw olej Motul lub OE + Knecht + płukanka Motul - 279zl
Przemo c Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Opublikowano 5 Sierpnia 2024 Dzięki za gratki, właśnie dotarły, przy okazji wypróbujemy nowy olej marki Meguin 😉
andrzej25011 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Witam. Nie wiem, co mnie skusiło zrobić kolejny zakup oleju w "Pro Choice". Już wcześniej miałem uwagi co do świeżości oleju, ale tym razem to chyba przegięcie. Dzisiaj tj. 04.04.2025 odebrałem z paczkomatu zamówiony Motul 5W-40 8100 X-clean z datą produkcji 04.02.2022 (ponad 3-letni) Nie sądzę by olej tak jak wino, im dłużej leżakuje, tym jest lepszy. Kolego Marcinie gratuluję podejścia i szacunku do klientów. Bardzo nie ładnie...👎
Dev Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia Kolego, olej silnikowy to nie olej jadalny, niepotrzebnie bijesz pianę. Tej klasy olej ma minimum 5 lat okresu przydatności do użycia pod warunkiem że "kapsel" opakowania nie został naruszony. Więc teraz ładnie przeproś Kolegę a następnym razem dobrze przemyśl to co zamierzasz napisać.
andrzej25011 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Ok, przepraszam, może trochę mnie poniosło, ale chyba zrozumiałe jest, że każdy wolałby świeżą oliwę niż taką, która stoi kilka lat. Takie jest moje zdanie.
xXPiotrekXx19 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Myślę że nawet jeżeli olej przeleżał by dłużej niż 5 lat to nic by się nie stało pod warunkiem że nie był otwierany . Dodam że data na bańce nie oznacza że w tym czasie był zalany czy też wyprodukowany olej gdyż zapewne robione są tego masowe ilości . Ciesz się tym że sam sobie ogarniasz olej i wiesz jaki masz bo w warsztatach samochodowych często klijenci proszą o lepszy olej typu Motyl a w realiach wszyscy dostają jednakowy ponieważ w warsztatach kupują często oleje w bankach po 200 litrów bo jest taniej a po wymianie oleju już nikt nie sprawdza co ma zalane do silnika . Ja biorę od kolegi oleje i filtry i jeżeli opakowanie jest zamknięte fabrycznie to nawet nie przeszło mi przez myśl sprawdzać datę . Pozdrawiam 1
Gorczyk Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia Cześć. Mógłbym prosić o cenę poszczególnych produktów do BFB -Olej 5L Meguin SL 5w40 -Filtr Oleju Filtron OP 526/6 -Filtr paliwa 4F0201511D -Ceratec Liqui Moly 7181 Pozdrowionka
whyduck1 Opublikowano 5 Kwietnia Opublikowano 5 Kwietnia 12 minut temu, xXPiotrekXx19 napisał(a): Dodam że data na bańce nie oznacza że w tym czasie był zalany czy też wyprodukowany olej gdyż zapewne robione są tego masowe ilości . A co oznacza ta data? 13 minut temu, xXPiotrekXx19 napisał(a): Ciesz się tym że sam sobie ogarniasz olej i wiesz jaki masz bo w warsztatach samochodowych często klijenci proszą o lepszy olej typu Motyl a w realiach wszyscy dostają jednakowy ponieważ w warsztatach kupują często oleje w bankach po 200 litrów bo jest taniej a po wymianie oleju już nikt nie sprawdza co ma zalane do silnika . Mocny argument, nie ma co. Jakby nie było innych opcji sklepowych, albo warsztatów. 14 minut temu, xXPiotrekXx19 napisał(a): Ja biorę od kolegi oleje i filtry i jeżeli opakowanie jest zamknięte fabrycznie to nawet nie przeszło mi przez myśl sprawdzać datę Kontrola jest najwyższą formą zaufania. W temacie według GPT: Co może oznaczać ten zapis: „04.02 22/9102691A1” 🔍 Rozbijmy to na części: „04.02” To najprawdopodobniej data produkcji, czyli 4 lutego. Brak roku, ale... „22/9102691A1” To wygląda na pełny kod partii (batch number). Zwykle Motul używa takiej struktury: „22” na początku oznacza rok produkcji – 2022. „9102691A1” to unikalny numer partii – może zawierać info o zakładzie produkcyjnym, maszynie, czasie produkcji itd. (to już dane wewnętrzne producenta). 🧠 Czyli podsumowując: 04.02 = 4 lutego 22 = 2022 rok Razem daje nam: data produkcji – 4 lutego 2022 Reszta to identyfikator partii – „9102691A1” 📅 Czy olej jest jeszcze ważny? Motul podaje, że okres przydatności oleju to około 5 lat od daty produkcji (jeśli butelka była szczelnie zamknięta i przechowywana w normalnych warunkach – bez ekstremalnych temperatur, wilgoci itp.). ➡️ Twój olej wyprodukowano w lutym 2022, więc będzie ważny do lutego 2027. Jeśli opakowanie wygląda OK i nie było otwierane, możesz go spokojnie używać. 1
dzik Opublikowano 5 Kwietnia Autor Opublikowano 5 Kwietnia 17 godzin temu, andrzej25011 napisał(a): Witam. Nie wiem, co mnie skusiło zrobić kolejny zakup oleju w "Pro Choice". Już wcześniej miałem uwagi co do świeżości oleju, ale tym razem to chyba przegięcie. Dzisiaj tj. 04.04.2025 odebrałem z paczkomatu zamówiony Motul 5W-40 8100 X-clean z datą produkcji 04.02.2022 (ponad 3-letni) Nie sądzę by olej tak jak wino, im dłużej leżakuje, tym jest lepszy. Kolego Marcinie gratuluję podejścia i szacunku do klientów. Bardzo nie ładnie...👎 Witaj Tak jak Dev napisał, olej silnikowy do 5ciu lat uznaje sie jako pełnowartościowy natomiast gdybyś mimo wszystko chciał wymienić olej na taki z 2025r to właśnie wjechała nam świeża dostawa. Przepraszamy jeśli poczułeś sie oszukany. pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi