derantis Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 witam.ostatnio odswiezyłem lakier w mojej a4 oczywiscie komplecikiem z meguiars wyszło miodzio troche sie nameczyłem z jakies 6 h ale jest super.. pytanie jak myc auto po takim zabiegu ??w gre wchodzi głownie myjnia bezdotykowa... omijac woskowanie czy mycie proszkiem ?? tak zeby nie stracic tego efektu.. pozdrawiam 1
cptolgierd Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Myć na dwa wiadra (w jednym woda do płukania, w drugim woda z szamponem) + rękawica odpowiednia np. Meguiars Wash Mitt to minimum. Na bezdotyku możesz sobie co najwyżej opłukać wodą z piasku, błota. Jak pozostaje tylko bezdotyk do znaleźć myjnię i spróbować się dogadać z użyciem własnej chemii. Proszek Ci cały wosk zmyje. Po myciu samochodu używaj quick detailera - wzmacnia wosk
derantis Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2014 no dzieki wielkie a własnie zostaje tylko bezdotyk;/ jakich programów omijac?/ a jakie stoswac quick detailer mam z mega ;D
TrollGun Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Omijać każdy program z chemią Zainwestuj w pianownicę ręczną, nałóż aktywną pianę i spłucz programem do spłukiwania
jacek70 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Po wosku to tylko mycie zimną wodą. Wszystko inne zmywa wosk.
Kali S4 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 wieczorkiem na bezdotyk ze swoimi akcesoriami, na koniec spłukać i gitara
Pawel88ST Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jeśli masz czarny lakier to choćbyś mył na 3 wiadra to przy normalnej eksploatacji wkońcu powstaną te drobne ryski, niestety nie da się tego uniknąć, proponuję najpierw spłukać wodą pod ciśnieniem, następnie pianownica, następnie spłukowanie i mycie najlepiej gąbką z frędzlami z mikrofibry, dobry śliski szampon i obficie moczyć, na koniec spłukać, ręcznik z MF do sucha, a później quick detailerem całość i będzie ok tylko ta gąbka musi być w dobrze wypłukana- ja tak robiłem na czarnym brilliantshwarz, myty średnio raz w tygodniu i naprawdę jakoś swirli nie przybywało za dużo, raz na rok robiłem odświeżenie Shollem S30
Kali S4 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 pominął bym to płukanie przed pianownicą
pablo15005 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 wieczorkiem na bezdotyk ze swoimi akcesoriami, na koniec spłukać i gitara swoimi akcesoriami tzn? obecnie mam nałożony collinite 476, płukam auto samą wodą, później przelecę gąbką ( 7l wody i koreczek szaponu) praktycznie sama woda malo piany na lakierze i jakoś się trzyma ten wosk. Ale chętnie poznam jak powinno się robić to fachowo
Griffe Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Pablo wpadnij na spot lubelski maniakow mycia i dbania o fure. Poznasz fajnych ludzi i dowiesz sie wszystkiego z pierwszej reki.
pablo15005 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Kiedy i gdzie, trochę niebezpieczne, naogląda się człowiek i zrobi się żal
Griffe Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dam Ci znac. Spotykamy sie zawsze na Czechowie na myjsce bezdotykowej kolo Lidla ul. Koncertowa 4 Spotkania mamy w czwartki popoludniu.
zlocio Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 2 wiadra zimna woda dobry szampon, jakaś rękawica z mikrofibry i na koniec recznik do suszenia, bez dotyk zje ci wosk..
michal1.8tq Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 dajcie znac kiedy macie ten spot z mila checia podjade i ja
Griffe Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 Teraz to już raczej "tam gdzie skóry są miększe", bo już zimno czyli Księżycowa - pewnie przyszły tydzień dam Ci dokładnie znać co i jak.
Marcin Gugu33 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Opublikowano 7 Stycznia 2018 Jaką piane i szampon po wosku?
przem8 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 14 godzin temu, Marcin Gugu33 napisał: Jaką piane i szampon po wosku? Na pewno z neutralnym pH
Marcin Gugu33 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Na pewno z neutralnym pH [emoji3] http://wszystkodosprzatania.pl/Mam ten sklep nie daleko, mają dużo chemii zwłaszcza Tenzi - piana i szampon jakiś u nich dobry jest? Tapatalk
misiek95 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Marcin, polecam cos takiego. Kupiłem 5l starszej wersji pare lat temu i ostatnio znowu kupiłem 5l tej ze zdjęcia. Można używać jako piane, jako szampon. Fajnie pachnie, dobrze domywa, nie zjada wosku i nie dużo kosztuje 1
Marcin Gugu33 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Opublikowano 9 Stycznia 2018 i faktycznie 20 -30 ml na 1L do ręcznej?
Rekomendowane odpowiedzi