Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Ja jeżdże na Fuchs 0w40 + Archoil 9100 Tak poza tematem lepiej kupować u sprawdzonych źródeł http://www.automotorblog.com/watch-counterfeit-engine-oil-russia/
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Niezłe jaja u ruskich... w PL pewnie też są gdzieś takie rozlewnie Sprawdzałem ostatnio cenę u sprzedawcy u którego ostatnie kilka lat kupowałem olej Motula, chwali się certyfikatami itp. a jednak zastanawia mnie dlaczego jego 5l bańka oleju LM Synthoil 5W40 kosztuje 180zł a na stronie oficjalnej producenta 220zł... czyżby podróbka?
Opublikowano 15 Stycznia 201610 l Niezłe jaja u ruskich... w PL pewnie też są gdzieś takie rozlewnie Sprawdzałem ostatnio cenę u sprzedawcy u którego ostatnie kilka lat kupowałem olej Motula, chwali się certyfikatami itp. a jednak zastanawia mnie dlaczego jego 5l bańka oleju LM Synthoil 5W40 kosztuje 180zł a na stronie oficjalnej producenta 220zł... czyżby podróbka? Niekoniecznie. Firmy prowadzą politykę marketingową dość specyficzną. Ułatwieniem jest stworzyć sieć dystrybucji która zajmie się sprzedażą detaliczną dzięki czemu uzyskują niższa cenę i nie musza zajmować sie sprzedażą tylko produkcją. W ten prosty sposób podwyższają cenę produktu aby zasugerować potencjalnemu klientowi aby kupił w sklepie. A ze łatwo zmylić ludzkie potrzeby grzecznie idziemy do sklepu. Zasada oczywiście nie musi zawsze obowiazywać bo przecież oszustów tez nie brakuje. Pozdrawiam
Opublikowano 22 Stycznia 201610 l Ale podróbki LM'a się nie spodziewałem , olej za 2 stówki i takie jaja mam nadzieje że ten co ostatnio kupiłem w Polsce nie jest jakąś podróbą. Coraz bardziej się jednak zastanawiam nad przejściem za 1/2 wymiany na Valvoline 5w40 którego ponoć nie podrabiają i jest niby całkiem dobry. Ktoś się orientuje jakie są różnice między SHT a Valv 5w40 ?
Opublikowano 22 Stycznia 201610 l Znajomi ostatni wymieniali olej na Valvoline 5w40 mechanik też polecał ten olej
Opublikowano 22 Stycznia 201610 l Moje osobiste zdanie im droższy olej tym bardziej opłaca sie go podrobić
Opublikowano 22 Stycznia 201610 l Moje osobiste zdanie im droższy olej tym bardziej opłaca sie go podrobić raczej jak bardziej popularny, ida na mase, przykład: castrol, mobil
Opublikowano 25 Stycznia 201610 l Płukanka LM + Liqui Moly 5W-40 Zobaczymy jaki będzie efekt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 25 Stycznia 201610 l Polecam też Specol polski olej o dobrych parametrach.Podejrzewam że lepszy będzie od Castrola i innych.
Opublikowano 25 Stycznia 201610 l Ja przechodziłem z 10w40 na 5w40 MOTUL x-cess plus plukanka liqui moly i jest git, przez pierwsze set kilometrów coś mi stukalo ale potem ustalo, ciśnienie oleju się nie zmieniło Na wolnych i rozgrzanym oleju jest 1,25bara
Opublikowano 26 Stycznia 201610 l Polecam też Specol polski olej o dobrych parametrach.Podejrzewam że lepszy będzie od Castrola i innych. Nie polecaj za wczesnie te parametry olejow 0w40/5w40 jakby takie same, zbieg okolicznosci? watpie, to samo sie tyczy 0w30/5w30 , jeszcze nie widzialem zadnej analizy, za wczesnie twierdzic ze ma dobre parametry, cena zdecydowanie jest dobra pozdro
Opublikowano 26 Stycznia 201610 l Największy + w porównaniu do Castroli itp to że Specola raczej nikt nie podrobi. Ale cena/jakość wydaję się bardzo dobra. Mam zalane 5w40 w jednym aucie i myślę czy by u siebie nie zmienić z Fuscha ale to się pomyśli jest czas
Opublikowano 26 Stycznia 201610 l od lat leje x-cessa i co teraz zauważyłem jak były duże mrozy , na zimnym chciałem sprawdzić stan oleju i na samym dnie bagnetu był minimalny biały osad , wcześniej tego nie było , teraz akurat zrobie płukanke i kupilem valvo ciekawe czy będzie róznica jakaś
Opublikowano 28 Stycznia 201610 l od lat leje x-cessa i co teraz zauważyłem jak były duże mrozy , na zimnym chciałem sprawdzić stan oleju i na samym dnie bagnetu był minimalny biały osad , wcześniej tego nie było , teraz akurat zrobie płukanke i kupilem valvo ciekawe czy będzie róznica jakaś Którego Valvo kupiłeś?
Opublikowano 28 Stycznia 201610 l Zalewał ktoś może Motula 5w40 300V? Do codziennej jazdy zbytnio sie nie nadaje czysty ester, ale jesli dodasz na wymiane ok litra z cywilnym to napewno bedziesz zadowolony mieszalem 0w40 trophy z Ravenolem SSL, roznica przy wysokich obrotach na plus, swietnie dopakowany dodatkami olej
Opublikowano 29 Stycznia 201610 l Płukanka LM + Liqui Moly 5W-40 Zobaczymy jaki będzie efekt Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Będziesz Pan zadowolony☺
Opublikowano 29 Stycznia 201610 l dobra a komu korba wyszła bokiem od np. mobila, castrola ? Jeden z kolegów wrzucił zdjęcia z ,,rozlewni'' oleju . Z czego wynika Wasza pewność o cudowność LM Valvoline itp ?