Opublikowano 12 Lipca 20179 l 8 godzin temu, Darek_74 napisał: Dzięki za radę, niektóre wątki są dość stare jeśli chodzi o temat oleju wiec wole się upewnić. To moje pierwsze Audi wiec wole zapytać tu mechanicy różnie doradzają. O przebieg mogę być spokojny bo auto jest kupione z wypożyczalni z kraju w którym nikt się w to nie bawi. Tak dla pewności. .motul 5w40 wlać x-cess czy x-Clean. ..jest jakaś różnica przy tym przebiegu.?
Opublikowano 12 Lipca 20179 l Najpierw wypłucz silnik płukanką, zlej stary olej i zalej Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40. Będziesz zadowolony.Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 12 Lipca 20179 l Godzinę temu, van_zant_ napisał: Najpierw wypłucz silnik płukanką, zlej stary olej i zalej Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40. Będziesz zadowolony. Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka Czy to porada z doświadczenia wzięta bo widzę ze mamy podobne auto..? Właśnie tylko te dwa oleje rozważam tzn motul i LM. I widzę więcej za osób motul doradza więc trochę dylemat jest. .
Opublikowano 12 Lipca 20179 l Ja Motula nie polecam bo mi brał ok 1 litra na 10 tys. km, a na Millersie dolałem przez 10 tys. ok. 200 ml oleju. Obecnie świeżo po wymianie na Millers Energy Efficient 5W40 i z czystym sumieniem polecam tę oliwę.
Opublikowano 14 Lipca 20179 l Ja Motula nie polecam bo mi brał ok 1 litra na 10 tys. km, a na Millersie dolałem przez 10 tys. ok. 200 ml oleju. Obecnie świeżo po wymianie na Millers Energy Efficient 5W40 i z czystym sumieniem polecam tę oliwę. Trudno nie polecać, 250zł za bańkę Taka kolejność: Millers, LM, Motul. Zależnie od portfela.Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 Lipca 20179 l Napiszę tak..płuczę, zmieniam olej na najbardziej dla mnie odpowiedni. Silnik bierze zbyt wiele...sprawdzam kompresje..zmieniam olej na inny...może pomoże[emoji6] jak nie pomaga, biorę się za remont. I tyle z rozważań. Pozdro...[emoji6] Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 17 Lipca 20179 l Dnia 14.07.2017 o 14:24, SzczYpior_n1 napisał: Trudno nie polecać, 250zł za bańkę Przepraszam bardzo, za swój płaciłem 206 zł
Opublikowano 17 Lipca 20179 l Dnia 12.07.2017 o 12:43, van_zant_ napisał: Najpierw wypłucz silnik płukanką, zlej stary olej i zalej Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40. Będziesz zadowolony. Miałem zalany silnik Mobilem, ale zrobiłem remont głowicy i załąłem właśnie LM. Jak dla Mnie zmiana na duży plus, jak najbardziej polecam
Opublikowano 3 Sierpnia 20179 l A jak to wygląda mniej wiecej z ta płukanka, jedni polecaja drudzy mowia ze to takie średnie dla silnika, a niedlugo czeka mnie wymiana i z 10w40 chciałem przejesc na 5w40
Opublikowano 3 Sierpnia 20179 l 11 minut temu, Mateoooo napisał: A jak to wygląda mniej wiecej z ta płukanka, jedni polecaja drudzy mowia ze to takie średnie dla silnika Poczytaj sobie: http://zakup-auta.blog.pl/2015/09/17/106/
Opublikowano 1 Września 20178 l A ja zapytam o oleje Millers. Widzę, że chłopaki wyżej pisali o tym oleju, ale dość wysoka cena za w/w olej. A jakiś równie dobry Millers ? Trident/XF, a może jeszcze inny ? Oczywiście 5w/40.
Opublikowano 17 Września 20178 l motul czy może olej valvoline 5w40 i chciałbym dodać jeszcze ceramizer
Opublikowano 17 Września 20178 l Motul X-max 0W40 tym bardziej że zima przed nami a na zimne starty najlepszy 0W
Opublikowano 17 Września 20178 l W polskim klimacie mało kto zalewa 0W... jak Kolega dołoży dodatek na tarcie to wystarczy dobry 5W40. Producent oleju zależy od preferencji użytkownika i kasy lub wybór oparty na cudzych doświadczeniach a rzadko w oparciu o karty techniczne olejów. Są firmy, które same produkują bazy a inni od nich kupują potem blendują, dodatki do oleju produkuje również tylko kilka nielicznych producentów.
Opublikowano 18 Września 20178 l Poprzednio miałem 5W-40 LM Top Tec 4100 i byłem zadowolony. Teraz włałem Motul X-Cess i jest dramat... Przy poprzednim nie słyszałem łańcuszka przy odpalaniu a na Motulu nawet przy +15st rzęzi łańcuszek. Albo trafiłęm na jakąś podróbę albo ten olej to dno.