Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej do Audi A4 B6/B7 1.8T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, Darek_74 napisał:

Dzięki za radę, niektóre wątki są dość stare jeśli chodzi o temat oleju wiec wole się upewnić.  To moje pierwsze Audi wiec wole zapytać tu mechanicy różnie doradzają. O przebieg mogę być spokojny bo auto jest kupione z wypożyczalni z kraju w którym nikt się w to nie bawi.

Tak dla pewności. .motul 5w40 wlać x-cess czy x-Clean. ..jest jakaś różnica przy tym przebiegu.?

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 750,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Najpierw wypłucz silnik płukanką, zlej stary olej i zalej Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40. Będziesz zadowolony.

Wysłane z mojego LG-H960 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, van_zant_ napisał:

Najpierw wypłucz silnik płukanką, zlej stary olej i zalej Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40. Będziesz zadowolony.

Czy to porada z doświadczenia wzięta bo widzę ze mamy podobne auto..? Właśnie tylko te dwa oleje rozważam tzn motul i LM. I widzę więcej za osób motul doradza więc trochę dylemat jest. .

Opublikowano

Ja Motula nie polecam bo mi brał ok 1 litra  na 10 tys. km, a na Millersie dolałem przez 10 tys. ok. 200 ml oleju.

Obecnie świeżo po wymianie na Millers Energy Efficient 5W40  i z czystym sumieniem polecam tę oliwę.

Opublikowano
Ja Motula nie polecam bo mi brał ok 1 litra  na 10 tys. km, a na Millersie dolałem przez 10 tys. ok. 200 ml oleju.
Obecnie świeżo po wymianie na Millers Energy Efficient 5W40  i z czystym sumieniem polecam tę oliwę.

Trudno nie polecać, 250zł za bańkę ;)
Taka kolejność: Millers, LM, Motul. Zależnie od portfela.

Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Napiszę tak..płuczę, zmieniam olej na najbardziej dla mnie odpowiedni. Silnik bierze zbyt wiele...sprawdzam kompresje..zmieniam olej na inny...może pomoże[emoji6] jak nie pomaga, biorę się za remont. I tyle z rozważań. Pozdro...[emoji6]

Opublikowano
Dnia 14.07.2017 o 14:24, SzczYpior_n1 napisał:

Trudno nie polecać, 250zł za bańkę ;)

Przepraszam bardzo, za swój płaciłem 206 zł :P

Opublikowano

To tanio. Gdzie?

Wysłane z mojego Xperia Z przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

228zł już, przesyłka i masz 250 :D

Opublikowano

3 tygodnie temu płaciłem 206 zł ale na miejscu.

Opublikowano
Dnia 12.07.2017 o 12:43, van_zant_ napisał:

Miałem zalany silnik Mobilem, ale zrobiłem remont głowicy i załąłem właśnie LM. Jak dla Mnie zmiana na duży plus, jak najbardziej polecam ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja leje vavoline 5w40 do 1 8 t bex  i jest wszystko spoko 

Opublikowano

A jak to wygląda mniej wiecej z ta płukanka, jedni polecaja drudzy mowia ze to takie średnie dla silnika, a niedlugo czeka mnie wymiana i z 10w40 chciałem przejesc na 5w40 

Opublikowano
11 minut temu, Mateoooo napisał:

A jak to wygląda mniej wiecej z ta płukanka, jedni polecaja drudzy mowia ze to takie średnie dla silnika

Poczytaj sobie:

http://zakup-auta.blog.pl/2015/09/17/106/

• 5 tygodni później...
Opublikowano

A ja zapytam o oleje Millers. Widzę, że chłopaki wyżej pisali o tym oleju, ale dość wysoka cena za w/w olej. A jakiś równie dobry Millers ? Trident/XF, a może jeszcze inny ? Oczywiście 5w/40.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

motul czy może olej valvoline 5w40 i chciałbym dodać jeszcze ceramizer

Opublikowano

Motul X-max 0W40 tym bardziej że zima przed nami a na zimne starty najlepszy 0W

Opublikowano

W polskim klimacie mało kto zalewa 0W... jak Kolega dołoży dodatek na tarcie to wystarczy dobry 5W40.

Producent oleju zależy od preferencji użytkownika i kasy lub wybór oparty na cudzych doświadczeniach a rzadko w oparciu o karty techniczne olejów.

Są firmy, które same produkują bazy a inni od nich kupują potem blendują, dodatki do oleju produkuje również tylko kilka nielicznych producentów.

Opublikowano

Poprzednio miałem 5W-40 LM Top Tec 4100 i byłem zadowolony. Teraz włałem Motul X-Cess i jest dramat...
Przy poprzednim nie słyszałem łańcuszka przy odpalaniu a na Motulu nawet przy +15st rzęzi łańcuszek.
Albo trafiłęm na jakąś podróbę albo ten olej to dno.