Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki olej do Audi A4 B6/B7 1.8T?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy mogę zrobić myk i zalać płukankę Millersa i oliwę Motula x-cessa ? Tak pytam bo do LM nie mam dojścia a chce wymienić oliwę już jutro :)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 750,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

zaden problem

ale ja bym poczekał pare dni i kupił LMa na forum

tez jezdze na tym silniku i jak dotąd nie jezdziłem na lepszym

Opublikowano

czy płukankę należy stosować przy każdej wymianie?

Opublikowano

jak chcesz, u mnie 3 płukanki pod rząd poprawiły znaczaco cisnienie oleju

Opublikowano

czyli warto.

Opublikowano

owszem, warto

Opublikowano

LM HT 5w40 na allegro sprzedawane są w 4l i 5l bańkach. Ma to jakiś zaznaczenie? I ile wchodzi oleju do AVJ-a?

Opublikowano

3.8l

3.8l

Opublikowano

No dobra chyba mnie namówiłeś DEV na tego LM, podaj mi na PW namiar kto handluje tym Molem.

Opublikowano

Dzik

Opublikowano

Jednak wziolem motula 8100 xcess i plukanke Millersa. Następnym razem będzie LM jak wsio będzie ok po motulu. Podobno motul to nie 100% synt. tylko z dolewkami ropy do 20%.

Opublikowano
:facepalm:
Opublikowano

Dev. Nie lubię zamawiać z alegro czegosc do czego pewny nie jestem a w Lbn nie ma chyba nikogo co LM sprzedaje. Nie licząc warsztatów co sprzedają nie wiadomo co z beczki lane.

Opublikowano

Kup z forum od Dzika, przecież Ci już pisałem.

Opublikowano

Włałem nareszcie równiez 5w40 LM High Tech, wczesniej poszło płukanie, i pójdzie pewnie kilka razy na bank... Oliwa w DE ma nazwę 5W40 Leichtlauf High Tech LM w A.T.U. bez problemu... 40E

Pany gdzie tu logika jak Szajstrol 10w kosztuje 50 z hakiem...

Opublikowano

Panowie przeczytałem od początku do końca i tak. Mój napinacz oraz łańcuszek nabijal się niemiłosiernie. Mechanik (pracował w salonie vw) doradził castrol edge 10w 60. Nie pomogło, halasowal jeszcze głośniej :) Wymieniłem napinacz i łańcuszek i widzę ze popełniłem błąd zostajac przy tym oleju:/ a Plukanki robiłem zwykła ropa.. Teraz przechodzę na LM 10w 40 z dwusiarczkiem molibdenu (podobno po 3 wymianie ogranicza konsumpcję oleju do znikomych ilości) i obym nie żałował ze nie zalalem tak zachwalanego przez was LM 5w 40. Niby firma ta sama tyle ze półsyntetyk.

Opublikowano

10w40 do 1.8T ?????

Chyba na łeb upadłeś :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Opublikowano

Kolego znowu zrobisz duży błąd ten silnik ma mieć 5W a nie 10W mniejsze zło to 30 za 40 ale na 10W to w zimie jest d*pa i znów będziesz słyszał łańcuszek i napinacz, Kanały olejowe w tym silniku są wąskie i przy gęstszym oleju i brudnym smoku to przepis na powolne zacieranie napinacza i łańcucha i następnie całej góry.

Opublikowano

Włałem nareszcie równiez 5w40 LM High Tech, wczesniej poszło płukanie, i pójdzie pewnie kilka razy na bank... Oliwa w DE ma nazwę 5W40 Leichtlauf High Tech LM w A.T.U. bez problemu... 40E

Pany gdzie tu logika jak Szajstrol 10w kosztuje 50 z hakiem...

Leichtlauf nie jest Synthoil-em

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jestem kilka dni po wymianie oliwy na Motul X-max 0w40 i pierwsze odczucia są pozytywne,tzn po nocy łańcuszka nie słychać,i silnik pracuje gładko :)