nitroo Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Piny do przełożenia. Wszystko jest na forum w temacie o MCE.
giemar Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 Ok. Tylko jestem ciekaw czy po przełożeniu tych pinów wszystko będzie działać jak należy, chodzi mi o sprawy z czujnikiem zmierzchu i funkcją auto.....
nitroo Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 A dlaczego ma nie działać? Ja mam w B6 włącznik D z B7.
giemar Opublikowano 3 Lutego 2017 Opublikowano 3 Lutego 2017 dzięki, jutro przekładam z pinu 11 do 13....
Anjitsu Opublikowano 8 Lutego 2017 Opublikowano 8 Lutego 2017 Witam, takie pytanko ode mnie, moje dwie diódki również poległy, wziąłem się za wymianę, ale jestem dość zielony w temacie elektryki, rozumiem, że diody są łączone ze sobą szeregowo i jeśli jedna będzie podpięta odwrotnie to nie zapalą i właśnie tu jest problem, wystarczająco już napaćkałem na tej płytce i chciałbym, żeby mi ktoś wskazał w którą stronę jest plus a w którą minus, jak to sprawnie podpiąć bez zbędnej zabawy w ciągle przelutowywanie :>
Bknz Opublikowano 14 Listopada 2017 Opublikowano 14 Listopada 2017 Diody z prawej strony pozycja i mijania dziwnie się zachowują. Jak przełączam świecą ale po dłuższej chwili potrafią zgasnąć. Miał ktoś taką przypadłość, co może być niesprawne?
Bknz Opublikowano 15 Listopada 2017 Opublikowano 15 Listopada 2017 ok, dzięki czyli trzeba wlutować nowe
Alion Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Witam, mam pytanie zmieniałem swój włącznik świateł w sensie bo był wytarty, ale w ferworze walki został wyciągnięty cały trzpień z pokrętłem... Odpalam zapłon światła się świecą pomimo że cały modul jest odpięty od kostki , wkładam moduł złożony to wszystko się pali, diody,światła i nie reaguje na kręcenie pokrętłem jakieś pomysły jak to ogarnąć ? ? Czy zostaje kupienie nowego modułu i wpięcie go ?
Witam, mam pytanie zmieniałem swój włącznik świateł w sensie bo był wytarty, ale w ferworze walki został wyciągnięty cały trzpień z pokrętłem... Odpalam zapłon światła się świecą pomimo że cały modul jest odpięty od kostki , wkładam moduł złożony to wszystko się pali, diody,światła i nie reaguje na kręcenie pokrętłem jakieś pomysły jak to ogarnąć ? ? Czy zostaje kupienie nowego modułu i wpięcie go ?
Davee Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 Witam. Mam problem z podświetleniem w swoim przełączniku. Standardowo Nie świecą te po prawej stronie - 0 postoj mijania. Przy mrozie -15 zaczely te ilonki zaświecac sie i gasnac az auto się nagrzalo i tyle po swieceniu. Te po lewej świecą bez problemu. Oddalem płytkę podświetlenia do elektronika na poprawę lutow. Co się zmieniło to to ze zaczela kropka od pokretla swiecic (gorna z 2diod oswietlajacych pokretlo) a te ikonki nadal nie zatrybily. Gdzie szukac przyczyny?
Davee Opublikowano 8 Grudnia 2018 Opublikowano 8 Grudnia 2018 Zrobione, wymienione diody obydwie górne. Niestety na clear i bily po oczach ale zmatowilem papierem ściernym i troche przytarlem glowke by rozproszyc światło i gitarka
nitroo Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 W dniu 8.12.2018 o 02:19, Davee napisał: Zrobione, wymienione diody obydwie górne. Niestety na clear i bily po oczach ale zmatowilem papierem ściernym i troche przytarlem glowke by rozproszyc światło i gitarka Jaką gradacją?
Davee Opublikowano 11 Grudnia 2018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 (edytowane) A tym co mialem pod reka ? akurat trafiło sie 220 ? dioda miekka takze przytrzesz każdym ? Edytowane 11 Grudnia 2018 przez Davee
passoro Opublikowano 8 Lutego 2019 Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) Jakby ktoś potrzebował, zaznaczyłem na płytce gdzie ma być plus a gdzie minus dla diód, nie mogłem znaleźć schematu i podczas wymiany te które nie świeciły nie było jak sprawdzić który to który ? i niestety musiałem wszystkie przylutować jeszcze raz, stąd taki kipisz na płytce i pozrywane pola lutownicze ? Wrzuciłem na mijania zieloną diodę i w dzień wygląda jak żółta ale wieczorem już bardziej zielona ? Polecam polecieć z cyną po wszystkich stykach, u mnie trzy rezystory miały solidne zimne luty, że nie było przejścia. Edytowane 8 Lutego 2019 przez passoro
matixxxDEE Opublikowano 11 Lutego 2019 Opublikowano 11 Lutego 2019 Takie mam małe pytanie czy jeżeli świecą mi sie diody pomarańczowa od "auto" zielona od pozycji oraz zielona i pomarańczową od świateł przeciwmgielnych oraz 0. Zajrze tam na dniach jeśli chodzi o diody. Ale pytanie czy przez te braki czerwonego podświetlenia mogą mi nie świeci ramki nawiewó przyciski w podsufitce oraz przycisk esp ??
matixxxDEE Opublikowano 12 Lutego 2019 Opublikowano 12 Lutego 2019 A moze ktoś ktos sie spotkal juz z takim objawem ? Gdzie szukac przyczyny
andrew01 Opublikowano 22 Lutego 2019 Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Panowie, czy da radę do oryginału włożyć płytkę z diodami od zamiennika? Będzie to pasowało? A jak to jest w ogóle z zamiennikami? Na forum raczej opinie mają, że nie są trwałe i wypalają się styki. Ale... Czy to dotyczy wszystkich przełącznika LOW oraz HIGH? Czy przy HIGH przez przełącznik też idzie pełne obciążenie czy raczej tylko sygnał dla MCE? Zmierzam do tego, czy w wersji HIGH również występuje takie szybkie wypalanie styków? Edytowane 23 Lutego 2019 przez andrew01
andrew01 Opublikowano 4 Marca 2019 Opublikowano 4 Marca 2019 Już znam odpowiedź.... Gdyby odessać cynę to by pewnie pasowało: na razie zostawiłem zamiennik, co prawda mam wrażenie, że podświetlenie jest jaśniejsze ale coś za coś. Pozdrawiam Andrzej
Rekomendowane odpowiedzi