bartasg1 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Witam, sprzątałem auto i natrafiłem na sporą ilość wody pod dywanikiem pasażera, czy to wina odpływu z klimatyzacji? bardzo sztywna jest ta podłoga nie da rady pod nią zajrzeć :/ jak się dostać o tego odprowadzenia? czy może to być inna przyczyna?
jacek70 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Sprawdź odpływy na podszybiu. Mogą być niedrożne.
bartasg1 Opublikowano 16 Października 2014 Autor Opublikowano 16 Października 2014 Sprawdź odpływy na podszybiu. Mogą być niedrożne. dzięki miałeś rację a jednak mimo udrożnienia spływu podszybia woda jakoś dostaje się pod dywanik wie ktoś może jak jest rozwiązane odwodnienie szyberdachu? wydaje mi się że tam się coś zapchało
nedwed Opublikowano 22 Listopada 2014 Opublikowano 22 Listopada 2014 kanaly odprowadzajace nadmiar wody musisz udroznic. Bierzesz dlugiego druta i przepychasz caly kanalik - to co napisalem sie tyczy szyberdachu. Mi sie woda zbierała w starym samochodzie w A4 B6 pod dywanikiem pasazera. Problemem okazał się zagięty i do tego zsunięty wezyk od skraplacza.
peszko Opublikowano 31 Stycznia 2015 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Sprawdź odpływy na podszybiu. Mogą być niedrożne. dzięki miałeś rację a jednak mimo udrożnienia spływu podszybia woda jakoś dostaje się pod dywanik wie ktoś może jak jest rozwiązane odwodnienie szyberdachu? wydaje mi się że tam się coś zapchało Witam, Miałem ten sam problem w poprzedniej B8, woda wlewała się do srodka i dywanik był mokry, oczywiście zabrałem się za demontaz podsufitki na daremno gdyż wszystko było drożne. Otwórz szyberdach i dokładnie przyjżyj się zawiasom od owiewki która się wysuwa po otwarciu. W miejscu zawiasów jak ktoś to posmarował smarem pod spodem zatyka sie przepływ wody i nie ma jak ona przepłynąć do odpływu tylko przelewa się wtedy przez rant i po podsufitce zlewa się na dół po słupku. Oczyść to dokładnie i wytrzyj by smar nie hamował przepływu wody. Zapewne pomoże.
mlody020 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Cześć, temat odświeżę bo też chodzi o szyberdach, a dokładnie jak go konserwować? Obecnie było otwierany jakieś 5 razy od nowości i jak wczoraj go odpalałem to coś tam piszczy. Czym by go przesmarować aby działał jak należy? Dzięki za odpowiedź.
jacek70 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Smar silikonowy do prowadnic i wazelina kosmetyczna do uszczelek.
mlody020 Opublikowano 14 Marca 2015 Opublikowano 14 Marca 2015 Smar silikonowy do prowadnic i wazelina kosmetyczna do uszczelek. dziękuje Ci dobry człowieku - w ASO usłyszałem że się nie smaruje.....
Bartekbula Opublikowano 14 Lutego 2016 Opublikowano 14 Lutego 2016 witam mam ten sam problem woda dostaje sie od kierowcy na dywanik z przodu i z tylu czym najlepiej to przeczysc ile jest tych kanalow na podszybiu audi b8 dzieki za podpowiedzi
piotrpan Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Dnia 14.02.2016 o 11:27, Bartekbula napisał: witam mam ten sam problem woda dostaje sie od kierowcy na dywanik z przodu i z tylu czym najlepiej to przeczysc ile jest tych kanalow na podszybiu audi b8 dzieki za podpowiedzi Proszę o podpowiedź, gdzie są te kanaliki ?
piotrpan Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Dnia 28.02.2017 o 11:10, piotrpan napisał: Proszę o podpowiedź, gdzie są te kanaliki ? Kanaliki oczyszczone i przedmuchane. Po wysuszeniu podłogi , dzień deszczu i znowu mokro. Czy możliwe, że zacieka przez szybę przednią, była wymieniana 2 lata temu ?
Unf Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Nie wiem jak jest w A4 B8 ale ja u siebie mialem identyczny problem, tylko ze woda stala pod dywanikiem kierowcy i pasazera za kierowca. Okazalo sie, ze woda ciekla pod obudowa ECU (uszczelka po 18 latach powiedziala dosc), przez wiazke kabli trafiala pod nogi kierowcy, a stamtad kanalem pod fotelem kierowcy szla pod dywanik pasazera. Nie mam pojecia czy moglaby pojsc tez w bok pod nogi pasazera obok kierowcy, nie wiem tez jak zbudowana pod maska jest B8 ale moze to bedzie interesujacy trop...
mshmaster Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 ile jest kanałów odpływowych w podszybiu B8 ?, ja znalazłem tylko jeden
pawliss Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Witam. Miałem tą samą sytuacje w mojej a5 coupe. Po wizycie na myjni dywan byl mokry po stronie kierowcy z tyłu a po stronie pasażera z przodu i z tyłu. Sprawdzilem podszybie i wszystko bylo drożne. Woda lała sie do środka ale nie wiadomo skąd. Moja a5 miala szyberdach ale sufit byl suchy wiec nie bralem tego pod uwagę. Pewnego dnia zabralem sie do roboty i wywalilem z auta caly srodek oprocz konsoli. Fotele przednie, tylna kanape i tunel srodkowy. Zagladam pod dywan a tam 5cm wody po nogami z tyłu. Wywalilem dywan żeby go wysuszyć, wode ze srodka usunąłem i zacząłem lać wode z węża po samochodzie. Okazalo sie że leci po przednim słupku. Opuscilem podsufitke na dół i znowu zaczalem lać wode. Okazalo sie ze węże odprowadzajace wode z szyberdachu byly nieszczelne w miejscu łączenia się z szyberdachem i tam mocno kapalo i po wężu splywalo na dół. 3z4 węży byly nieszczelne. Uszczelnilem miejsce łączenia sie węży i szyberdachu i problem zniknął. Mimo ze podsufitka byla sucha, problem tkwił wlasnie tam. Mam nadzieje, ze komuś sie przyda bo sam szukalem info na tym forum. Pozdrawiam 1
szesi1919 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 Nie używając szyberdachu chyba ciężko żeby tam się woda dostawała co? Czy źle myślę, bo ja mam pod dywanik iem kierowcy, pod szybie oczyszczone
Muskel1 Opublikowano 4 Lutego 2022 Opublikowano 4 Lutego 2022 W dniu 11.01.2018 o 19:43, pawliss napisał: Mam nadzieje, ze komuś sie przyda bo sam szukalem info na tym forum. Słabo szukałeś
Rekomendowane odpowiedzi