cris1503 Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Witam. Do tej pory wszystko było ok, dzisiaj zapalam samochód a tu odrazu po zapaleniu swieci sie kontrolka abs oraz miga kontrolka zwiazana z hamulcami(czerwony wykrzyknik w nawiasie). Co może być przyczyną?
majkel_majki Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Akumulator masz dobry? Przy słabym napięcie przy rozruchu potrafi mocno siadać. Sterownik ABS jest na to wrażliwy i wywala kontrolki. Na pracującym silniku/po ruszeniu nadal świeci?
skandall Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 mam dokładnie to samo z tym że ja po wymianie tarcz tylnych zaraz po odpaleniu nic nie świeci przez pierwsze 100m i jak nacisnę lekko na hamulec to działa mi ABS czuć drganie na pedale i słychać potem oświeca się ABS i ta czerwona kontrolka z wykrzyknikiem
skandall Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 wymieniałem tarcze tylne i jeden docisk (czy zacisk )
cris1503 Opublikowano 30 Września 2014 Autor Opublikowano 30 Września 2014 U mnie sprawa wyjaśniona. Błąd czujnika prawego koła.
OLI_B5 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 mam dokładnie to samo z tym że ja po wymianie tarcz tylnych zaraz po odpaleniu nic nie świeci przez pierwsze 100m i jak nacisnę lekko na hamulec to działa mi ABS czuć drganie na pedale i słychać potem oświeca się ABS i ta czerwona kontrolka z wykrzyknikiem Musisz czujnik przysunąć lub odsunąc od pierścienia abs
jacek70 Opublikowano 30 Września 2014 Opublikowano 30 Września 2014 Tak podejrzewałem, czujnik przybliż do koronki na 0,8mm.
KrzysiekA4 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 Pierścień abs mógł się odczepić od tarczy,oczywiście czujnik może być do sprawdzenia
seboolVU Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 Witam podepne sie do tematu. Mianowicie mam taki problem z ikonami na liczniku abs, asr i wykrzyknik. Bylem na komputerze i nic nie wykazał, myslalem ze to ktorys z czujnikow ABS, ale okazalo sie ze sa ok Bardzo prosze o podpowiedz co to moze byc i co robic... Pozdrawiam Sebastian
Rekomendowane odpowiedzi