chudy30 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 zakładajcie tylko ori bo reszta to szajs ja przez zabawy na zamiennikum SWAGA wsadziłem razem z ori z ASO 2900zł,posłuchajcie się tych którzy już to wymieniali
Robaspdg Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Rok temu zakładałem zestaw FEBI zrobiłem około 20 tysięcy i powiem że jestem zadowolony. Silnik odpala w ciszy, na postoju chodzi cicho równo, nie ten samochód. Od nia założenia po dziś dzień, jego praca nie zmieniła się. Koszt w hurtowni około 500-600zł za zestaw. 100zł za wymianę kompletną u zaufanego mechanika, który składa to wszystkim na tych gratach i nikt nie wraca.
pawelnbd1992 Opublikowano 3 Października 2017 Opublikowano 3 Października 2017 Ile kosztuje oryginalny (ASO) napinacz z nastawnikiem ? Jakie są mniej więcej ceny, bo nigdy się nie orientowałem jak to wygląda cenowo.
czeslaw187 Opublikowano 16 Października 2017 Opublikowano 16 Października 2017 Jeśli nie masz zniżek 2500 zł
morphin88 Opublikowano 3 Listopada 2017 Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Takie info dla tych co nie mają kasy na ori napinacz z zaworem n205 do silnika ARG. Napinacz bez wtyczki można zakladać bez problemu jedyny minus to nieznaczna utrata elastyczności poniżej 2000 obrotów i błąd otwartego obwodu nastawnika, który powoduje ustawienie map paliwowych na sztywno bez korekt związanych z działaniem zaworu n205. Spalanie nie wzrosło, silnik pracuje równo. Edytowane 3 Listopada 2017 przez morphin88 błędy wynikający z pisania na telefonie
Haszii Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 Panowie mam podobny problem 1.8 adr auto 1995r w silniku zamontowany hydrauliczny napinacz ale obok wisi wryczka do elektronicznego (elektrozaworu) napinacza POMOCY jaki napinacz kupić??? Jest taka możliwość zamontowania hydraulicznego w miejsce elektronicznego? Może ktoś tak wymodził tylko na sprzedaż? Czy być może to był swap wczesniejszego silnika z hydraulicznym napinaczem??? dodam że autko nie jest żwawe.
przem8 Opublikowano 9 Maja 2018 Opublikowano 9 Maja 2018 (edytowane) W 1995r. raczej nie montowano napinacza z fazatorem. Wywala Ci w ogóle błąd od napinacza? Można przejść na zwykły napinacz i wszystko działa jak należy, tylko pasuje w ecu wyłączyć powiadomienie o błędzie (o ile faktycznie powinien być zamontowany napinacz z fazatorem). Napinacz masz do wymiany czy po prostu taką fantazję, bo wtyczka wisi? Edytowane 9 Maja 2018 przez przem8 1
Haszii Opublikowano 11 Maja 2018 Opublikowano 11 Maja 2018 Wymieniam napinacz i łańcuch bo przy dodaniu gazu powyżej 3tyś dzwoni jak by ocierał o obudowe druga sprawa cieknie mi z pod uszczelki napinacza wtyczkę już dawno zauważyłem ale olałem temat aż do teraz kiedy przyszedł czas wymiany
Robert1984 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Najlepszym lekarstwem to stosowanie dobrego w pełni syntetycznego oleju i prawidłowy poziom oleju. I żaden napinacz łańcuszka nie będzie do wymiany, ani nic. Ponieważ pompa oleju będzie wszystkie elementy prawidłowo smarować. Ale jak ktoś stosuje o zgrozo pół syntetyki, minerał, no cóż...
przem8 Opublikowano 2 Czerwca 2018 Opublikowano 2 Czerwca 2018 40 minut temu, Robert1984 napisał: I żaden napinacz łańcuszka nie będzie do wymiany, ani nic Jesteś pewny? Ślizgi jak i łańcuszek z przebiegiem oraz czasem się zużywają. Nic nie jest wieczne w samochodzie i żaden hiper olej na to nie poradzi.
mlodu2083 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam, Odświeżę troche temat. Czy ktoś przerabiał te napinacze z allegro, przejechał na jakimś konkretnym pewien dystans i może się wypowiedzieć? Wymieniałem u siebie 170 tys temu i padł. Wiem ASO najlepszy - koszt 2030 zł po dobrym rabacie.
Langista Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Nie z ASO, ale tej firmy co na pierwszy montaż szły. Te oferty i okazje z allegro mogą niezłego kiślu w silniku narobić.
mlodu2083 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Opublikowano 6 Stycznia 2019 2 minuty temu, Langista napisał: Nie z ASO, ale tej firmy co na pierwszy montaż szły. Te oferty i okazje z allegro mogą niezłego kiślu w silniku narobić. A masz konkretnie jakąś firmę na myśli?
A4B5Fan Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 (edytowane) Witajcie Zakupiłem A4B5 ADR z problemem, o którym wiedziałem z góry. Problem mam jak na filmie: Chcę sam zakupić jakiś napinacz i mam ogromne pytanie. Co rozkręcić wiem, ale co mam konkretnie sobie pozaznaczać, abym mógł to bezpiecznie z powrotem złożyć? Dodam, że z uwagi na moje zamiłowanie mechaniką za rozrząd również mam się zamiar brać, także powyższe pytanie wchodzi również w skład tego o rozrząd Dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 2 Sierpnia 2019 przez A4B5Fan
przem8 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 Opublikowano 2 Sierpnia 2019 How to Replace timing chain in cylinder head on VW Golf 4 1.8 T REPLACE-TIMING-BELT.COM Manual - How to Replace timing chain in cylinder head on VW Golf 4 1.8 T . Step by step guide.
A4B5Fan Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 (edytowane) Panowie, chciałbym wymienić na razie tylko łańcuch, aby sprawdzić jak zachowa się napinacz. Jeśli jednak z tego co wiem będę chciał to zrobić, to będę musiał ruszać rozrząd. Istnieje możliwość zmiany łańcuch bez ingerencji w rozrząd? Być może mam tylko łańcuch do wymiany, ale nie chcę ruszać rozrządu. Rozrząd bym wymienił, gdybym naprawił to uderzanie łańcucha w obudowę Edytowane 5 Sierpnia 2019 przez A4B5Fan
wojtek79 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 21:28, A4B5Fan napisał: Panowie, chciałbym wymienić na razie tylko łańcuch, aby sprawdzić jak zachowa się napinacz. Jeśli jednak z tego co wiem będę chciał to zrobić, to będę musiał ruszać rozrząd. Istnieje możliwość zmiany łańcuch bez ingerencji w rozrząd? Być może mam tylko łańcuch do wymiany, ale nie chcę ruszać rozrządu. Rozrząd bym wymienił, gdybym naprawił to uderzanie łańcucha w obudowę Nie dasz rady zmienić łańcucha bez ingerencji w rozrząd. Musisz odkręcić obydwa wałki rozrządu żeby wyciągnąć łańcuch.
Rekomendowane odpowiedzi