lordmani Opublikowano 27 Października 2014 Opublikowano 27 Października 2014 Witam mam problem z wyszukaniem w necie instrukcji wymiany pompy a mianowicie moja pompeczka nadmiernie juz cieknie od kolegi z forum nie dlugo zamowie pompe ale nie moge nigdzie istrukcji i stoje narazie w miejscu ...
DanD Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 hmmm nie wiem czy taką ową też znajdziesz .. ale na twoim miejscu bym zaprowadził gdzieś do szpeców co się tym zajmują .. sam tak zrobiłem cieklo mi z jednej uszczelki lecz wszystko działało poprawnie tyle że ciekło mechanik polecił mi założyć cały zestaw naprawczy uszczelek gdyż jak jedna póściła reszta zapewne też nie jest w lepszym stanie po 3 dniach odebrałem auto z przeczyszczoną pompą i nowym zestawem uszczelek na niej została od nowa ustawiona i wszystko cyka do dziś nic nie cieknie dobrze idzie i wgl
adaskox2 Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 hmmm nie wiem czy taką ową też znajdziesz .. ale na twoim miejscu bym zaprowadził gdzieś do szpeców co się tym zajmują .. sam tak zrobiłem cieklo mi z jednej uszczelki lecz wszystko działało poprawnie tyle że ciekło mechanik polecił mi założyć cały zestaw naprawczy uszczelek gdyż jak jedna póściła reszta zapewne też nie jest w lepszym stanie po 3 dniach odebrałem auto z przeczyszczoną pompą i nowym zestawem uszczelek na niej została od nowa ustawiona i wszystko cyka do dziś nic nie cieknie dobrze idzie i wgl Jaki jest koszt regeneracji pompy wtryskowej?
Hezen Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Sprawdzenie pompy to koszt średnio 200zł. Przerobienie pompy 10mm ktora jest w np. AFN na 11mm w serwisie bosha to koszt 1400-1600zł Jest to kompletna regeneracja z gwarancją. Regeneracja pompy bez przeróbki bedzie sięgał 1000zł? Tutaj musiałby napisać kto się w tym orientuje. Wysłane z mojego GT-I9100
lutas Opublikowano 16 Lutego 2015 Opublikowano 16 Lutego 2015 Sam wyciek to trochę słaby powód na wymianę pompy, lepiej się przyłożyć i ją wyposażyć w nowe uszczelnienia. Ta "nowa" pompa też ci się za miesiąc może "rozciec".
Mozgu Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 Pompe mozna uszczelnic za grosze. Uszczelki boscha koszyuja jakies 30-50 zl zalezy gdzie kupujesz
Matt V Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Przerobienie pompy 10mm ktora jest w np. AFN na 11mm w serwisie bosha to koszt 1400-1600zł 1600 zł ? Za co? Ten tłoczek 11 mm kupisz za 150 zł. Jak można brac takie pieniadze za odkrecenie 7 śrubek...
trepek Opublikowano 12 Marca 2015 Opublikowano 12 Marca 2015 Żeby tłoczek wymienić trzeba pompę wyjąć. @lordmaniNie kupuj nowej pompy, uszczelnij swoją. Jak chcesz to przyślij ją do mnie a ja Ci ją zrobię.
m3e30 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 nie musisz jej demontowac kpl uszczelek to koszt okolo 30 zeta
michal_145 Opublikowano 15 Marca 2015 Opublikowano 15 Marca 2015 Jeśli macie jakiś problem z wyjęciem pompy w AFN to pytajcie. Robiłem to kilka dni temu sam, za jej uszczelnienie zapłaciłem 150zł robota łatwa i przyjemna
lordmani Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jeśli macie jakiś problem z wyjęciem pompy w AFN to pytajcie. Robiłem to kilka dni temu sam, za jej uszczelnienie zapłaciłem 150zł robota łatwa i przyjemna A jak ustawiles pompę?
michal_145 Opublikowano 23 Lipca 2015 Opublikowano 23 Lipca 2015 Przed wyjęciem zaznaczyłem jej położenie, następnie założyłem i poprawiłem za pomocą VAG-COMa
Rekomendowane odpowiedzi