kaman Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Z powodu wszędobylskiego męczenia buły o pierdoły Od zadawania pytań i uzyskiwania na nie odpowiedzi chyba są te tematy...ale co ja tam wiem. Widzę, że coraz więcej mądralińskich niż rzeczowy ludzi na forum. Ale niech te pytania będą sensowne i na jakimś poziomie... Czy na prawdę trzeba pytać na forum gdzie kupić LED'y? W mięsnym! No kuuuła...Niedługo będzie gdzie kupić bułki i o której godzinie iść się wysrać... To jest konkretne pytanie bo zapytałem o markety. Sporo ludzi wykonało ten mod u siebie więc jeśli nie na allegro to podpowiedzą gdzie, co zaoszczędzi dla innych ludzi czasu na jeżdżeniu po sklepach. Nie każdy ma go w nadmiarze. Sorry za offtop, kończę dyskusję bo właściciel tematu mnie zlinczuje. Musisz poszukać takie taśmy zeby diody były gęsto ułożone. Ja znalazłem takie listwy w sklepie elektronicznym typowo osiedlowym. Nie szukałem w marketach bo akurat trafiłem w malutkim sklepiku na obrzeżach mojego miasta [emoji6]Wysłane z jabłka
RicS3 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 kaman, właśnie o takich ludziach mówię dzięki. Słyszałem, że najlepiej 120/m a Ty jakie w końcu użyłeś, ile led-ów na metrze listwy?
kaman Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 kaman, właśnie o takich ludziach mówię dzięki. Słyszałem, że najlepiej 120/m a Ty jakie w końcu użyłeś, ile led-ów na metrze listwy?Nie pamietam juz bo zakładałem te ledy przed tym jak powstał ten temat [emoji12] Jutro zjadę do domu i poszukam w garażu tych pasków. Jak je znajdę to dam znac na PW jakich pasków ledowych użyłem [emoji6]Wysłane z jabłka
KoJ@K Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Rics - tu chłopacy mówio, żeby było 600 led na 5m, wiec poprostu powiedz w casto czy w markecie, ze chcesz takie i tyle fizolofii.
RicS3 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 w Casto byłem ale uja majo, białe tak ale czerwonych nie majo w takiej ilości ledów :/ może w elektrycznym koło mnie będą mieli, jutro sprawdzę.
pawelosinski83 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 allegro?? już by dawno kurierem doszło i taniej jak w markecie czy w sklepie :-P
kaju Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2016 casto to nieporozumienie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cysiek18 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 0,2-0,3. Takie same jak fabryczne w aucie. Ledy biorą 20mA. Ważne by była linka. Musi być MAX giętki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 20mA to jedna dioda bierze. A dokładniej tyle wynosi maksymalny prąd dla diodyWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
pawelosinski83 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) 0,2-0,3. Takie same jak fabryczne w aucie. Ledy biorą 20mA. Ważne by była linka. Musi być MAX giętki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 20mA to jedna dioda bierze. A dokładniej tyle wynosi maksymalny prąd dla diodyWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka A idąc dalej to w taśmach LED na 12V ~20mA to biorą 3 diody, bo sa w szeregu. Także odcinek np. 50cm typowej taśmy "600 LED" (gdzie są 3 diody 3528 na każdy segment 2,5cm) bierze około 0,4A przy zasilaniu z 12V a to wychodzi około 5W ;-) tyle co postojówka ;-) Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez pawelosinski83
GreGoriO Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Według większości specyfikacji, 5W to pobór dla 1 metra, diody5050. Po raz kolejny uogólniľem, za co przepraszam, bo to jaką listwę( jak długą) zamontujemy, decyduje o przekroju przewodu do zasilania, i o miejscu z którego weźmiemy zasilanie. Matematyka i obliczenia się kłaniają. Przypomnę tylko poraz kolejny, że wiedząc iż na każdy 1mm przekroju przewodu możemy obciążyć 9A prądu, łatwiej będzie nam wyliczyć całą resztę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaju Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 dostałem od jednego z użytkowników fotki z takim bajerem i powiem szczerze podoba mi się... spójrzcie sami: trzeba pomyśleć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gac3k Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Fajne fest, tylko pytanie czy nie ma wpływu na bezpieczeństwo?
kaju Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 nie, absolutnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
pawelosinski83 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) dostałem od jednego z użytkowników fotki z takim bajerem i powiem szczerze podoba mi się... spójrzcie sami: trzeba pomyśleć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ooo "fpytę" chcem to :-) idzie na listę modów jak nic :-) to zapiecia ori + dołożone LED'y czy jakieś inne z innego auta, które ma podświetlenie fabryczne? Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez pawelosinski83
kaju Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 nowe mercedResy tak mają. dioda w spinke wsadzona mega robota Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kaman Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Kozak! Trzeba coś takiego wyrezać [emoji16] Wysłane z jabłka
Fido29 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Rezać Panowie! Mod bardzo łatwy i przyjemny
ludi_a4 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Fajna sprawa i przydatna :-) Tylko skąd prąd podciągnąć najłatwiej?? Wysłane z mojego Honor'a 5X. Pozdrawiam ;-)
moglaj80 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Fajna sprawa i przydatna :-) Tylko skąd prąd podciągnąć najłatwiej?? Wysłane z mojego Honor'a 5X. Pozdrawiam ;-) podświetlenie klamki lub przycisku od szyby
Fido29 Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 Z oświetlenia przedniego podłokietnika Tylne kable ciągniesz pod siedzeniem i środkiem pod wykładziną.
Rekomendowane odpowiedzi