Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż układu SAI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ANB ma 2 węże wchodzące do gruszki WASTEGATE.

Chyba, że ma się inne turbo lub gruszkę wtedy zostaje tylko sterowanie przez N75.

13042802204_1f2b381f30.jpg

Zaznaczony na niebiesko:

17198297365_2e90dda988.jpg

Edytowane przez soulmaster3m

• 3 miesiące temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Koledzy sprzedaje ktoś na forum taką zaślepkę ? Chce usunąć pompe Sai

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja mam takie pytanie czy po usuniecie ezektor i zaworka zwrotnego i podpięcie bezpośrednio pod kolektor czy  podciśnienie nie rozszczelni  serwa hamulcowego bo z takim przypadkiem spotkałem się. Zrobiłem taka czystke u siebie 

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam a jak wyłączyć układ SAI w ECU

Opublikowano

U tunera. Zapomnij, że ktoś podzieli się z Tobą taką wiedzą, nawet jeśli posiadasz odpowiednie oprogramowanie.

Opublikowano

Ok a znasz tunera we Wrocławiu lub okolicach 

Opublikowano
W dniu 14.04.2020 o 13:50, grzes2371 napisał:

Ok a znasz tunera we Wrocławiu lub okolicach 

Możesz zrobić to zdalnie, napisz do soul87 z naszego forum. Osobiście wyłączył mi mi. SAI z sofcie, wysłał drogą elektroniczną wraz z instrukcją jak to wgrać i sprawa załatwiona :-) jedyna dodatkową rzeczą będzie zakup przewodu (koło 60zł) którym połączysz się ze sterownikiem. 

Opublikowano

grzes2371 do soul87 dostałem informację że możesz mi pomóc wyłączyć układ SAI ? Co mam zrobić ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Heja, jestem na etapie wyrzucania układu sai i całej reszty spaghetti (1.8t bex). Wiem, że temat jest wałkowany już od dosyć dawna, jednak jestem na pewnym etapie i chciałbym skontrolować, czy wszystko robię zgodnie z instrukcjami i dyi z audizine.

"Zawór EGR" mam zaślepiony.

Od zaworu upustowego, który znajduje się pod turbiną (który leci dalej do intercoolera) wpinam wężyk bezpośrednio do kolektora ssącego (zdjęcie 20200609_192005.jpg).20200609_192005.jpg

Zapętlam zaworek n112 - z zieloną wtyczką (zdjęcie 20200609_192034.jpg). Czy zawór z brązową wtyczką zostawiam jak jest? Nie zaślepiam niczym żadnego otworu? 20200609_192034.jpgWcześniej było tak jak na zdjęciu 20200609_192225_edit.jpg, gdzie 1 była podpięta do zaworu upustowego i 2 do kolektora ssącego.20200609_192225_edit.jpg

Co zrobić z wężem ze zdjęcia 20200609_192301_edit.jpg? Druga jego strona leci gdzieś pod zbiornik z płynem od wspomagania.20200609_192301_edit.jpg

Na zdjęciu 20200609_192437.jpg widać zdemontowany trójnik, który łączył te 2 wyjścia. Co z nimi zrobić? Połączyć je razem z powrotem?20200609_192437.jpg

Nie mam niestety swojego zdjęcia, ale wcześniej kolega kuba84 dodawał zdjęcia swojego silnika, (zdjecie.jpg) na którym zaznaczyłem drugi przewód idący od kolektora ssącego. Co mam z nim zrobić? Zaślepić?zdjecie.jpg

Jeśli jest ktoś, kto mógłby fachowym okiem zerknąć i doradzić, to bardzo proszę o pomoc.

Edytowane przez przemko950

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Potrzebuje informacji co zrobić z wejściem na trójniku przy pokrywie zaworów,po metalowej rurce?

IMG_20201112_110205.jpg

Opublikowano

Do tego trójnika przychodzi zawór grzybkowy od odmy, który łączy się z jedną z dwóch metalowych rurek. Druga rurka łączy się z zaworem kombinowanym, który usuwasz przy demontażu sai. Zostawiasz ją na miejscu. 

Opublikowano

Czyli rurka metalowa od trójnika do grzybka zostaje

Opublikowano

Grzybek powinien bezpośrednio wchodzić w ten trójnik. 

Opublikowano

Żeby nie zaśmiecać, podłączę się. 

Mam pytanko: Czy można gdzieś dokupić poduszki, na których przykręcona jest pompa SAI? Szukałem w necie i słabo. Czy można to dokupić w ASO? 

W trakcie wymiany oleju zauważyłem, że wszystkie trzy poduszki odkleiły się od śrub mocujących i pompa wisi na obudowie. 

Już znalazłem. 

Edytowane przez Marcelix

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Też będę to usuwał (w ECU mam już wyłączone) i mam w związku z tym jedno pytanie.

Adapter do którego jest przykręcany kombizawór zaślepić czy go odkręcić razem z kombizaworem i zaślepić głowicę?

Opublikowano

Ja na allegro kupiłem zaślepkę i wszystko wywaliłem 

Opublikowano
12 minut temu, grubcio1980 napisał:

Ja na allegro kupiłem zaślepkę i wszystko wywaliłem 

Czyli taką?

ALLEGRO.PL

Kup teraz Zaślepka SAI 1.8t Combi Valve VW Skoda Seat Audi z Pila na Allegro.pl, za 45 zł w kategorii Tuning mechaniczny - Silnik i osprzęt. Opinie i recenzje czy warto kupić ofertę id: 10008403796? Radość...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja była inna, taka jajowata z tego co pamiętam . Z oringiem w środku, ale może coś innego wymyślili 

Opublikowano

Ta jest na metalowa uszczelkę, mniejsze ryzyko, że z czasem pojawi się nieszczelność.