krzysiekml Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 to co że bex ,tarcza 228 czyli to samo co awx łącznie z dociskiem i dwu masą nie doczytałem a Ty masz 6gang patrzyłem w etce to bex fwd/q ma set 228 to co podałeś z tego linka to opis pasuje ale sądząc po tym zdjęciu to jest do poprzecznego silnika
Damiyc Opublikowano 26 Stycznia 2017 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Aha spoko tak że już wiem że mam szukać od Awx. DziękiWysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
countryFan Opublikowano 27 Stycznia 2017 Opublikowano 27 Stycznia 2017 U mnie sprzęgło czasem szarpie przy ruszaniu więc pewnie dumasa do wymiany i też szukam zestawu od AWX-a, czy numery mam poprawne? Zestaw SACHS 2290 601 032 i LUK 600 0040 00 ?
Damiyc Opublikowano 30 Stycznia 2017 Opublikowano 30 Stycznia 2017 Panowie jedno pytanko czy sprzęgło w Bexie w quattro jest takie samo jak w ośce??
jawor013 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Rozwiewajac plotke o temacie sprzegla z avf do bex chcialbym potwierdzic ze sprzeglo z avfa bez problemu siada do bexa. Ja wlozylem do swojego caly zestaw gdyz ori dwumas z tarcza 228 czy tam 230 nie przenosił momentu po programie I auto wpadalo w drgania. Po zalozeniu sprzegla 240 jest klasa. U mnie skrzynia 6 plus quattro, ale podejzewam ze do 5 tez powinno spasowac gdyz obudowa skrzyni jest taka sama (musze sprawdzic to info na etce). Zeby to spasowalo nalezy zmienic pare gratow I jezeli ktos jest z okolic Rzeszowa chetnie pomoge lub wykonam takiego moda. Zalozony dwumas nie byl nowy, ale w spoko stanie. Czesci wyszy mnie w graniach 600 zl ale problem wibracji po programie w chwili przyspieszania znikl bezpowrotnie.
jolley Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Opublikowano 7 Kwietnia 2018 Czyli do BFB Q 6b powinno wejść z AVF tak? bo AWX to 228 Zagmatwany temat
Misieqq7 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 16 godzin temu, jolley napisał: Czyli do BFB Q 6b powinno wejść z AVF tak? bo AWX to 228 Zagmatwany temat Ja mam skrzynie z 2.0tfsi quattro a tam siedzi 240mm a zostało moje 228 mm z bfb. Podejdzie 240mm jak dołożysz dystans 5mm bodajże i rozrusznik inny. Plus jeszcze jakaś rzecz trzeba było zmienić reszta pasuje bez problemu. .
elektryk88 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Czy ktoś użytkowników sprzęgła z AWX marki Sachs do 1.8t spotkał ze ślizgającym się sprzęgłem? U siebie gdzieś pod koniec wakacji zamontowałem do swojego AVJ quattro taki komplet funkiel nówka sprzęgła i dziwnie mi ono od początku już śmierdziało ale myślałem że się ułoży. Początkiem zimy zaczęło mi to sprzęgło się ślizgać (piszczy przy ruszaniu) ale nie zawsze. Teraz myślę nad kevlarem ale jeszcze się nie zdecydowałem. Czy ktoś miał podobną przypadłość?
Dev Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Opublikowano 14 Kwietnia 2018 13 minut temu, elektryk88 napisał: Czy ktoś użytkowników sprzęgła z AWX marki Sachs do 1.8t spotkał ze ślizgającym się sprzęgłem? U siebie gdzieś pod koniec wakacji zamontowałem do swojego AVJ quattro taki komplet funkiel nówka sprzęgła i dziwnie mi ono od początku już śmierdziało ale myślałem że się ułoży. Początkiem zimy zaczęło mi to sprzęgło się ślizgać (piszczy przy ruszaniu) ale nie zawsze. Teraz myślę nad kevlarem ale jeszcze się nie zdecydowałem. Czy ktoś miał podobną przypadłość? trzeba zmieniać kpl, sprzęgło plus dwumasa
elektryk88 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 nigdzie nie jest napisane że trzeba wraz z dwumasa, inni zakładali samo sprzęgło i było ok. Czyli jednak dwumasy się różnią wymiarem Dev?
krzysiekml Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 jak zakładałeś tercze z awx to taką samą miała tulejkę od wałka sprzęgłowego ? nie była czasem wyższa?
jolley Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Fak, czyli do 1.8T chcąc wkładać sprzęgło z AWX, to razem z dwumasą? :/ W takim razie muszę zamówić do BFB jednak
elektryk88 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Nie pamiętam jak zakładałem, za dwa tyg. będę rozbierał to popatrze i pomierze. Chodzi o to że sprzęgło zaczyna brać jak jak powinno ale się ślizga ale to nie zawsze. Jak się będę czaił z ruszaniem to tak będzie szczególnie pod wzniesienie a jak od razu ruszę to niekoniecznie. Wg mnie winna jest tarcza być może wadliwy produkt. Jeżdżę na tym ponad pół roku więc się da. I teraz albo obije tarcze kevlarem chociaż nie wiem jak przekłada się to na komfort ruszania bo mało wpisów jest albo wrócę do starego docisku i też obije stare sprzęgło kevlarem.
ew89cia Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Przymierzam się do manewru kolegi powyżej, czyli sprzęgło Sachs z awx do avj 1.8t quattro 5 biegów. Czy jakieś nowości w powyższej sprawie. Co jest winą ślizgania? Dodam, że dwumasy nie chcę ruszać.
ew89cia Opublikowano 1 Maja 2018 Opublikowano 1 Maja 2018 Uściślając, musiałbym zakupić komplet Sachs o nr 2290 601 032 ? I to podejdzie do w/w modelu ? Mam teraz niezły dylemat, albo kupić docisk i sprzęgło do avj (bo dwumasa ok), albo obijać stare kevlarem albo 1400 na komplet od awx. A mam 190KM to nie wiem co robić.
jolley Opublikowano 3 Maja 2018 Opublikowano 3 Maja 2018 @Dev do 1.8t moc stock'owa lepiej włożyć tarczę + docisk BFB niż bawić się w AWX bez dwumasy? Tarcza do obicia kevlarem i powinno kleić dobrze?
MarcinL Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 W dniu 4.05.2018 o 01:49, jolley napisał: @Dev do 1.8t moc stock'owa lepiej włożyć tarczę + docisk BFB niż bawić się w AWX bez dwumasy? Tarcza do obicia kevlarem i powinno kleić dobrze? I co wsadziłeś ostatecznie? Zastanawiam się nad kevlarem i nad AWX.
jolley Opublikowano 21 Października 2018 Opublikowano 21 Października 2018 2 godziny temu, MarcinL napisał: I co wsadziłeś ostatecznie? Zastanawiam się nad kevlarem i nad AWX. Temat ucichł. Mechanik stwierdził, że sprzęgło jest ok. Odpowietrzył układ i faktycznie jest lepiej. Aczkolwiek wymienie je pewnie w przyszłym roku
Rekomendowane odpowiedzi