Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 BLB] Gokart w Avancie 260KM/500Nm [DTM, gwint Vogtland, BBS 19”, heble S4, custom wydech SLG]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

takie auto juz kupilem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Bylem dzis u mechanika, polecanego zreszta, z Warszawy na wymiane lozyska z przodu. Zgadnijcie na ile potrafia czlowieka za wymiane lozyska skasowac Podobno trzeba bylo uzyc prasy. Koszt samej robocizny oczywiscie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ogólnie ciężko schodzą bo te śruby i całe łożysko z tyłu są narażone na wilgoć, błoto itd. Sam ściągacz do łożysk powinien starczyć :) Jak nie doglądniesz roboty to nigdy nie będziesz wiedział co oni tam robią :P wystarczy popatrzeć na tvn turbo "będzie Pan zadowolony" :kox:

Opublikowano
  • Autor
53 minuty temu, Norbas napisał:

Ogólnie ciężko schodzą bo te śruby i całe łożysko z tyłu są narażone na wilgoć, błoto itd. Sam ściągacz do łożysk powinien starczyć :) Jak nie doglądniesz roboty to nigdy nie będziesz wiedział co oni tam robią :P wystarczy popatrzeć na tvn turbo "będzie Pan zadowolony" :kox:

Zapłaciłem 492 zlote z VATem i to jeszcze po to, by tam wrocic w ten poniedzialek co bedzie. Nie wiem czy klockow zle nie wlozyli bo piszczy przy hamowaniu, ogolnie cos obciera jak auto jedzie i trze jak bys kamieniem szlifowal lastrico przy hamowaniu. Podkreslam, ze chodzi o zaklad polecany na forum.

Trzy stowy bym qr** przelknal bo rozumiem, ze dobrze wykonana robota musi kosztowac, ale prawie pieciuset z koniecznoscia powrotu do warsztatu na poprawki nie zniose.

Edytowane przez mravel

Opublikowano

???? nie na darmo sie mówi chcesz coś zrobić dobrze zrób to sam :) 

Skasowali cię  jakby cały dzień przy tym robili ? 

Opublikowano
  • Autor

Chyba wzieli na zapas, auto wrocilo dziś do mechanika. Mialo byc zrobione, wyszly kwiatki. Zamiast w poniedziałek byłem dzis z reklamacją. Z tym to strach jeździć tak to tłucze. Okazalo sie ze zacisk ok, ale jak podnieslismy auto i kolo poszlo w ruch to robilo ósemki. Werdykt mechaników wypowiedziany szeptem "k**wa, albo źle wszedł przegub na piaste, albo piasta krzywa". Rece opadaja.

Telefon do szefa - spradzilismy przed wydanem ale dokumentów nie bylo to nie jezdzilem (nie chcial dokumentow jak zostawialem auto), ostatni raz robie na czesciach od klientów (lozysko FAG nowka kupione w ten sam dzien u chlopaków z zaprzyjaznionej hurtowni), wciskanie i wyciskanie pisty z lozyska w ogole nie wplywa na jego trwalosc, itp itd.

Juz widze te teksty przy odbiorze ze mam zaplacic za piaste, albo z taka krzywa Pan przyjechal itd itp. 

Opublikowano

Jak czytam takie historie do tylko bardziej się przekonuję do swoich racji. Lepiej samemu dłużej posiedzieć i się pomęczyć. Przynajmniej wiesz że to ty skopałeś, a tu takie kwiatki.

Niech ci to naprawią i omijaj ich szerokim łukiem. Co to za gadanie, że więcej nie będzie robił na częściach od klientów. Jakby sprzedawał te cześci za tyle ile kupuje w hurtowni to ok, a nie z marża nie wiadomo jaką.  Co to za goście że nie sprawdzili czy piasta prosta, przecież to 5 minut roboty :facepalm: Żeby się zaraz nie okazało że ci tarczę pokrzywiło :D

Opublikowano

Jaki to warsztat tak robi ?

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, daglas napisał:

Jaki to warsztat tak robi ?

moge podac na PW tylko i tylko po odbiorze auta. 

Opublikowano
Teraz, mravel napisał:

moge podac na PW tylko i tylko po odbiorze auta. 

Ok to podeslij na pw jak odbierzesz auto. Zdaj relacje co wyniknelo

Opublikowano
3 godziny temu, mravel napisał:

Chyba wzieli na zapas, auto wrocilo dziś do mechanika. Mialo byc zrobione, wyszly kwiatki. Zamiast w poniedziałek byłem dzis z reklamacją. Z tym to strach jeździć tak to tłucze. Okazalo sie ze zacisk ok, ale jak podnieslismy auto i kolo poszlo w ruch to robilo ósemki. Werdykt mechaników wypowiedziany szeptem "k**wa, albo źle wszedł przegub na piaste, albo piasta krzywa". Rece opadaja.

Telefon do szefa - spradzilismy przed wydanem ale dokumentów nie bylo to nie jezdzilem (nie chcial dokumentow jak zostawialem auto), ostatni raz robie na czesciach od klientów (lozysko FAG nowka kupione w ten sam dzien u chlopaków z zaprzyjaznionej hurtowni), wciskanie i wyciskanie pisty z lozyska w ogole nie wplywa na jego trwalosc, itp itd.

Juz widze te teksty przy odbiorze ze mam zaplacic za piaste, albo z taka krzywa Pan przyjechal itd itp. 

Czasami jest tak, ze mechanicy nie są dokładni przy wyciskaniu i wciskaniu łożyska.  Jak było  k**wa to on na bank wie ze zostało zepsute u nich :P

Edytowane przez Norbas

Opublikowano
  • Autor

Auto odebrałem na biegu w poniedziałek. Przed odbiorem atmosfera niezbyt sprzyjająca ale... sam odbiór bardzo w porządku. Szef przeprosił, że wyszło jak wyszło. Pokazał uszkodzoną piastę, nie dyskutował w ogóle w przedmiocie tego, kto zawinił i skąd owe uszkodzenie się wzięło. Co najważniejsze usłyszałem słowo przepraszam, otrzymałem fakturę i ... swoje zakupione łożysko FAG'a. Szef uznał, że łożysko jest dobre, ale on wolał założyć nowe SKF z nową piastą (nie pamiętam producenta), które zakupił na własny koszt. 

Tak, że mam łożysko w bagażniku i sprawne auto. 

PLUSY
- słowo przepraszam
- starannie wykonana praca na skutek reklamacji, nic nie popsute (biorąc pod uwagę moje doświadczenia z różnymi fachowcami, to że nic nie popsuto, to rzeczywiście zaleta)
- dowiedziałem się, że trzeba przesmarować prowadnice zacisków z drugiej strony, bo z jednej chodziły już średnio oraz, że tarcze niedługo się skończą
- Pan Paweł, pracownik warsztatu. Bardzo sympatyczny i fachowy młody człowiek. 

MINUSY
- 492 zł brutto za wymianę łożyska bez części? seriooo?
- niepotrzebne nerwy i teksty z których wynika, że albo klient jest idiotą i wciska kit, że piasta nie była już uszkodzona albo, że łożysko klienta może być uszkodzone, czyli wszystko i wszyscy winni tylko nie ja (mechanik)
- musiałem do warsztatu (nie mam po drodze, Tarchomin) zasuwać w sumie o 2x za dużo. Co zupełnie nie było mi na rękę biorąc pod uwagę pracę oraz obowiązki prywatne związane z opieką nad małym synkiem szczególnie, że szef zapewniał przy pierwszym odbiorze o tym, że auto jest cacy.

Edytowane przez mravel

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zakupy u "Dzika" z Pro Choice to już u mnie standard od przynajmniej 3 lat. Jak się jeszcze grzecznie złoży zamówienie i ładnie poprosi to można taki gadzet otrzymać. Kubek do kawy/herbaty w kształcie beczki Motula ;)

IMGP4273_DxO-1.jpg

Opublikowano

Też taki mam :decayed: kawa od razu lepiej smakuje jak podaję się ją w takiej "beczce" ;)

Opublikowano

:hi:Siema

Jak już się chwalicie to ja dostałem osobiście od Marcina  kubek z logo jego firmy.

:D

Opublikowano

Mikołaj zajeżdżasz dziś na spota ?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, Robero321 napisał:

Mikołaj zajeżdżasz dziś na spota ?

siema, nie ma mnie w Warszawie.

Opublikowano
  • Autor

Pytanie za 100 pkt. Czy ktos wie po co w oslonie silnika sa te otwory "doprowadzajace powietrze", bo to tak wyglada? Przez to gowno i snieg na srodku drogi porozrywalem oslone silnika. Mam juz nowa i zastanawiam sie, czy mozna to zaslepic robiac gladka powierzchnie? Metalowa oslona odpada, bo boje sie, ze jak zawadze nia o cos to wyrwe pol auta. 

Opublikowano

Tak na "chłopski rozum" ;) to wspomagają wentylację komory silnika. Nawet kształt mają taki sam jak w motorsporcie min. 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, staniek napisał:

Tak na "chłopski rozum" ;) to wspomagają wentylację komory silnika. Nawet kształt mają taki sam jak w motorsporcie min. 

to musza slabo dzialac, bo powietrze przez nie przelatuje poziomo i nie jest kierowane niczym w gore (do komory). Zatem skuteczność zapewne niewielka i zalepienie tego nie spowoduje zachwiania charakterystyki termicznej jednostki napędowej.