fromm Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 Mam dwa pytania kosmetyczne: 1. Jak skutecznie usunąć resztke nalejki na wewnętrzej stronie przedniej szyby? Naklejki już nie ma ale na szybie została jej resztka w postaci lustrzanego odbicia wyglądu samej naklejki. 2. Ślad kleju na tapicerce pod przednim oknem obok deski rozdzielczej. Poprzedni właściciel miał tam widocznie przyklejoną jakąś figurkę stojącą, po której teraz pozostał brzydki biały ślad zastanego kleju. Jak to najskuteczniej i bez skutków ubocznych usunąć? Dziękuję z góry za pomoc
mcm Opublikowano 18 Października 2008 Opublikowano 18 Października 2008 z szyby usuń rozpuszczalnikiem powinno puścić
marian1960 Opublikowano 19 Października 2008 Opublikowano 19 Października 2008 "2. Ślad kleju na tapicerce"ktoś pisał o podgrzaniu suszarką (dotycz.naklejki)może warto spróbować pzdr.
aaaPablo Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 Osobiście naklejkę (tyle,że od razu całą) z szyby usuwałem za pomocą suszarki do włosów. Podgrzewając z zewnątrz. Pięknie odeszła.
Kennykk Opublikowano 29 Października 2008 Opublikowano 29 Października 2008 klej na welurowej tapicerce.. moze pomoze żelazko ,tzn przykladac jakiś papier, najlepiej bibułkę lub grubszy kuchenny i kilkakrotnie przeprasowywać
verpa Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 1. Benzyna ekstrakcyjna - wyklejam samochody, wiec wiem co mowie
menthol Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 1. Benzyna ekstrakcyjna - wyklejam samochody, wiec wiem co mowie ta nitro albo zmywacz firmy 'lambda' się przyda też kiedyś wyklejałem
kasia82 Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 benzyna apteczna pod nazwa rozpuszczalnik tapicer to powinno usunać recztki kleju z tapicerki a jednoczesnie jej nie odbarwić.możesz go kupic w kazdej hurtowni tapicerskiej.pozdrawiam
BrunoNH Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Jesli chodzi o naklejki i winiety na szybie to ja sciagalem zyletka, zeszlo szybko i ladnie
domelq Opublikowano 5 Listopada 2008 Opublikowano 5 Listopada 2008 Suszarka i rozpuszczalnik w obydwu przypadkach powinny wystarczyć
kamilos_zelo Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 a ja mam na desce jakis klej typu "super glue" i dodatkowo jakąś pianke i to jest twarde jak cholera i nie moge tego w zaden sposób usunąć :/ próbowalem benzyną, ale tak delikatnie, bo sie boje zeby tapicerki nie zniszczyła, a moze musze troche tego nalac na ten klej? albo jakos odmaczać?
domelq Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 a ja mam na desce jakis klej typu "super glue" i dodatkowo jakąś pianke i to jest twarde jak cholera i nie moge tego w zaden sposób usunąć :/ próbowalem benzyną, ale tak delikatnie, bo sie boje zeby tapicerki nie zniszczyła, a moze musze troche tego nalac na ten klej? albo jakos odmaczać? benzyna nie kombinuj na desce bo mogą Ci zostać ślady...
kamilos_zelo Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 benzyną próbowałem, ale tak troszeczkę szmatkę zwilżyłem i pocierałem, ale nic to nie dało i na szczęście śladów żadnych nie zrobiłem
menthol Opublikowano 9 Stycznia 2009 Opublikowano 9 Stycznia 2009 u mnie była naklejona imitacja drewna... oczywiście zerwałem to i został klej dookoła panelu klimy i radia. próbowałem już chyba wszystkiego ( od gorącej wody po zmywacze silikonowe ) i nie idzie nic z tym zrobić.... chyba trzeba będzie to zakleić czymś innym ( czarnym ) albo wymienić radio i panel klimy jeżeli chodzi o naklejki na szybie to nitro wystarczy
denveco Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 fromm borykamy się z tym samym problemem. Na podszybiu po prawej stronie tez miałem jakąś figurke / maskotke po wcześniejszym właścicielu. Figurke zerwałem ale zostały tego resztki. Biały twartdy krążek. Kiedyś to była dwustronna jakby na piance, ale od ciepła i słońca stwardniało że nie idzie ruszyć tego ustrojstwa. Benzyny ekstrakcyjnej probowałem najpierw na miejscu nie widocznym. I dobrze że tam najpierw sprawdziłem bo miejsce zrobiło się jaśniejsze. Też nie wiem jak się tego pozbyć.
domelq Opublikowano 26 Stycznia 2009 Opublikowano 26 Stycznia 2009 fromm borykamy się z tym samym problemem. Na podszybiu po prawej stronie tez miałem jakąś figurke / maskotke po wcześniejszym właścicielu. Figurke zerwałem ale zostały tego resztki. Biały twartdy krążek. Kiedyś to była dwustronna jakby na piance, ale od ciepła i słońca stwardniało że nie idzie ruszyć tego ustrojstwa. Benzyny ekstrakcyjnej probowałem najpierw na miejscu nie widocznym. I dobrze że tam najpierw sprawdziłem bo miejsce zrobiło się jaśniejsze. Też nie wiem jak się tego pozbyć. Spróbuj suszarką i lekko czymś podskrobać
piotrus400 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Z szyby dobrze schodzi płynem hamulcowym Przetestowałem osobiście
arczi900819 Opublikowano 31 Stycznia 2009 Opublikowano 31 Stycznia 2009 płyn hamulcowy też testowałem i popieram kolegę piotrus400 Rozpuszczalnik też załatwi sprawę no i jakaś żyletka...
Rekomendowane odpowiedzi