Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Biało biało, czyli na co komu ... quattro :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A moja pani np woli jeździć vectrą niż audi w zimie bo jak mocniej doda gazu to tyłek odjeżdża jak w tylnonapędówce a jak w vectrze doda sie gazu to tylko koła mielą w miejscu i nic specjalnego sie nie dzieje. Może vectra ma w zimę przewagę bo ma stanowczo mniejszą moc ale mimo to sam uważam, że quattro trzeba duzo bardziej uważac niż w przednionapędówce bo d*pą można sciąć słup albo czyjeś ogrodzenie.

Za to na parkingu nie ma mocnych wcisnę sie w każdą zaspę jedyną przeszkodą jest niskie zawieszenie i strach żeby osłony silnika nie zostawić a najgorsze już są zmarznięte zwały śniegu i łatwo próg pogiąć albo podłogę. No i zabawa na pustym parkingu to juz inna bajka, jak szaleję sie pod jakimś hipermarketem to BMW i inne szybko sie zbierają bo im wstyd jak nie mogą ruszyć z miejsca a tu rodzinny kombiak robi ich jak chce. :good:

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 112,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam mam pytanie jak sprawuje się i idzie 1.8TURBO z napędem quattro czy ten motor nie jest za mały dzięki z gory za opinię

Opublikowano

witam mam pytanie jak sprawuje się i idzie 1.8TURBO z napędem quattro czy ten motor nie jest za mały dzięki z gory za opinię

nie jest za mały[br]Dopisany: 30 Styczeń 2010, 22:30_________________________________________________

sam uważam, że quattro trzeba duzo bardziej uważac niż w przednionapędówce bo d*pą można sciąć słup albo czyjeś ogrodzenie.

bo nie masz ESP :gwizdanie:

Opublikowano

bo właśnie chciałem kupic taką wersję super dzięki za opinię bo teraz mam przednio napędówkę 1.8[125KM]i troche słaby dlatego chce 1.8TURBO myślę że będzie odpowiędni

Opublikowano

czy w QUATTRO lepiej mieć ESP czy nie?? panowie doradźcie;)

Opublikowano

Jasne, że dobrze mieć, a szczególnie, jak da się go wyłączyć ;)
Opublikowano

w b5 idzie je wogóle wyłączyć??

bo ja mam zamiar niedługo sprawić sobie maly prezent tzn 116km 6 biegów w Quattro b5 i zastanawiam sie czy szukać wersji z esp tzn ze lepiej zeby miała, nie jezdziłem nigdy z tym a juz wogóle Q i tak sie zastanawiam ;)

Opublikowano

lepiej mieć ESP, ale z możliwością wyłączania

mi osobiście ESP kilka razy tyłek uratowało, no może "pomogło" wyjść z opresji

Opublikowano

no ja właśnie nie wiem czy w b5 mozna odłączyć esp ?

Opublikowano

ależ oczywiście, że jest włącznik/wyłącznik esp. I to chyba każda która miałą esp miała taki przycisk. Modele po II lifcie.

Opublikowano

ależ oczywiście, że jest włącznik/wyłącznik esp. I to chyba każda która miałą esp miała taki przycisk. Modele po II lifcie.

no to dziękował kolego :hi:
Opublikowano

w b5 idzie je wogóle wyłączyć??

bo ja mam zamiar niedługo sprawić sobie maly prezent tzn 116km 6 biegów w Quattro b5 i zastanawiam sie czy szukać wersji z esp tzn ze lepiej zeby miała, nie jezdziłem nigdy z tym a juz wogóle Q i tak sie zastanawiam ;)

najpierw znajdź ładne Q w TDI

później wybrzydzaj

Opublikowano

a znaleźć Q w dobrym stanie to prawdziwa sztuka :confused4:

Opublikowano

A taki sobie dzisiaj mały wypadzik za miasto z sankami :), tylko za cholere nie wiem dlaczego nie ma dzwięku...

Opublikowano

myślę,że jak się jeździło całe życie ośką bez esp i przesiądzie się człowiek w końcu na quattro, to ostatnią rzeczą jaką będzie brakować to właśnie esp..
Opublikowano

Miałem Q, teraz mam ośke i jaki z tego morał?? NIGDY więcej ośki :doh1: :no: no chyba; ze w aucie zony :rolleyes: tam może być ośka.

Q to jest coś pieknego i ci co nie mieli okazji jęździć audi z tym napędem nigdy tego nie zrozumieją. Ile razy słysze jak moi znajomi coś tam komentują na temat zimy i narzekaja, że jechać nie idzie. Wtedy mówie krótko z Q takich problemów nie ma!!! ale oni swoje, że nawet Q w takim śniegu nie pomoże :wallbash: Ręcę opadają, tłumacze ze Q w takim śniegu jedzie jak czołg, ale oni dalej nie nie i nie :polew: więc odpuszczam bo wchodzic w temat z kimś kto nie miał okazji jechać Quattro to stracony czas :wallbash:

Tłumaczysz jak chłop krowie na rowie i oni tak tego nie załapia a udowodnic im nie mogę bo mam teraz ośke ;(

Opublikowano

Miałem Q, teraz mam ośke i jaki z tego morał?? NIGDY więcej ośki :doh1: :no: no chyba; ze w aucie zony :rolleyes: tam może być ośka.

Q to jest coś pieknego i ci co nie mieli okazji jęździć audi z tym napędem nigdy tego nie zrozumieją. Ile razy słysze jak moi znajomi coś tam komentują na temat zimy i narzekaja, że jechać nie idzie. Wtedy mówie krótko z Q takich problemów nie ma!!! ale oni swoje, że nawet Q w takim śniegu nie pomoże :wallbash: Ręcę opadają, tłumacze ze Q w takim śniegu jedzie jak czołg, ale oni dalej nie nie i nie :polew: więc odpuszczam bo wchodzic w temat z kimś kto nie miał okazji jechać Quattro to stracony czas :wallbash:

Tłumaczysz jak chłop krowie na rowie i oni tak tego nie załapia a udowodnic im nie mogę bo mam teraz ośke ;(

zgadzam się w 100% z Pawłem

sąsiad ma b5 Q, a ja ośke, mamy te same wyjazdy z podwórka dość strome, sąsiad wsiada i jedzie, nic nie odśnieża, a ja biorę łopate i jazda :wallbash:

teraz wiem, jaki napęd bedzie miała moja kolenja audica, Quattro górą :good: :good: :good:

Opublikowano

opowiem wam pewną sytuacje

mianowicie dziś jechałem za gościem który miał audi A6 ze znaczkiem "S6" po lewej strone a pod tym znaczkiem napis "quattro" ale w dziwnym czerwonym kolorze pierwszy raz cos takiego widziałem...

no i zbliza sie górka gosciu jedzie w pewnym momencie ktoś mu wyjechał czy cos i zatrzymał sie potem rusza zaczyna buksować i ciągnie mu tylko przednia oś :gwizdanie:

ja troche zdziwiony no ale potem oswiecenie no przeciez nie ma to jak dobra naklejka.... hehe

gosciu ledwo wyjechał potem sie zatrzymał wysiadł a ja do niego:

" Co to za esa jak wyjechać nie moze??" gosc troche zdziwiony stwierdzeniem "esa" ( tak wnioskuje ze tym stwierdzeniem :tongue4: )

po chwili odpowiada: "no bo opony mam juz troche stare i liche i to dlatego" :decayed:

a ja nie ciągnąłem dalej tematu :kox:....

:polew:

Opublikowano

tak tak widziałem takie S6 to kopciło na czarno przy zmianie biegu.

Pytam na radiu co to za esa

nie nie, to tylko znaczek :thumbdown:

diesel i jeszcze ośka

Opublikowano

tak tak widziałem takie S6 to kopciło na czarno przy zmianie biegu.

Pytam na radiu co to za esa

nie nie, to tylko znaczek :thumbdown:

diesel i jeszcze ośka

U mnie w Rykach taka jeżdzi bordo i ładna kierowniczka ja prowadzi :naughty: