domelq Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 W Niemczech to nie wiem, ale na pewno w Czeskich Karkonoszach i musisz mieć co najmniej 4 mm bieżnika. U mnie rano spypało sniegiem, więc to chyba już czas na zmianę...
Madas Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ja tak samo ale nie wiem czy do tej co będzie czy do następnej
domelq Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja tam nie wiem jak u Was z temperaturą. U mnie jak jeździłem na letnich i temperatura wahała się w okolicach 0 stopni to auto zaczynało "pływać". Drogi się trzymało, ale mieszanka gumy przestawała pracować
Yelo Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Jutro w Kaliszu od rana ma być mróz. Dzisiaj stalówki pojawią się na furce ;(
topor Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 jutro zakładam stalusy z Cinti Winter contact juz na dluzej Panowie zima idzie:) Tak Karol juz widze jak dlugo znowu bedziesz je mial Znajac Ciebie to tak dlugo jak snieg nie spadnie bedziesz jezdzic na 17" na letnim szerokim kapciu po sniegu niezbyt sie jezdzi;) ja tam Tobie proponuje zalozyc jakies stalówki;p bo polerke bedziesz robil raz na tydzien;)
domelq Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja narazie śmigam na letnich. Zmienię jak się znacznie ochłodzi a temperatura spadnie do około 5 stopni. TO u Ciebie nie ma jeszcze poniżej 5 stopni?? Szczęściarz
NYNA Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Teraz pewnie już nie ale 1 listopada to wszędzie cieplutko jeszcze było.
Smieszny Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 jutro zakładam stalusy z Cinti Winter contact juz na dluzej Panowie zima idzie:) Tak Karol juz widze jak dlugo znowu bedziesz je mial Znajac Ciebie to tak dlugo jak snieg nie spadnie bedziesz jezdzic na 17" na letnim szerokim kapciu po sniegu niezbyt sie jezdzi;) ja tam Tobie proponuje zalozyc jakies stalówki;p bo polerke bedziesz robil raz na tydzien;) Jak bedzie trzeba to bede robil
agart Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Założyłem w sobotę, czekam na śnieżek
topor Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 jutro zakładam stalusy z Cinti Winter contact juz na dluzej Panowie zima idzie:) Tak Karol juz widze jak dlugo znowu bedziesz je mial Znajac Ciebie to tak dlugo jak snieg nie spadnie bedziesz jezdzic na 17" na letnim szerokim kapciu po sniegu niezbyt sie jezdzi;) ja tam Tobie proponuje zalozyc jakies stalówki;p bo polerke bedziesz robil raz na tydzien;) Jak bedzie trzeba to bede robil z 8" zrobi sie 6:D [br]Dopisany: 17 Listopad 2008, 16:16_________________________________________________koniec OT!!!!!
Dibo Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja narazie śmigam na letnich. Zmienię jak się znacznie ochłodzi a temperatura spadnie do około 5 stopni. TO u Ciebie nie ma jeszcze poniżej 5 stopni?? Szczęściarz No ponad dwa tygodnie temu było cieplutko, a Ty popatrz czasami na daty postów
skovroon Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 ja jeszcze nie wsadzilem zimowek.... czekam do pierwszego sniegu mam auto w zastepstwie takze jakby cos to wyjade z podworka a co do samych oponek to ja zakupilem w pazdzierniku komplet 4szt goodyear ultra grip 7+ zobaczymy jak sie bedzie na tym jezdzic... kazdy poleca ale nie ma to jak przewiezc swoja dupe na tych oponach. pzdr.
gal66 Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 A ja właśnie dzisiaj zmieniłem oponki na GoodYear Ultragrip 7 + dodatkowo przegląd techniczny i wymiana oleju wraz ze wszystkimi filtrami. Jeździłem na tych oponach zeszłą zimę i byłem bardzo zadowolony. Mam nadzieję, że obecna nie będzie gorsza, ale tak jak piszesz musisz sam popróbować. Właśnie wieczorem zaczął padać drobny śnieżek i temperatura koło zera. Trafiłem w punkt ze zmianą ogumienia :>
domelq Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 Moja zmiana w sobotę była słuszna, rano u mnie -12 stopni. Letnia opona to by chyba "struchlała"
NYNA Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 No po dzisiejszym poranku to już chyba nikt nie ma wątpliwości czy zmieniać czy nie.
boberek Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 eee ja zmienie w sobote moze :kox: :kox:
topor Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 u mnie dzisiaj rano -5'C .... w niektorych miejscach bylo juz slisko i szeroki kapec juz sie nie trzymal, wiec dzisiaj zmiana rimsow na stalusy:D
slaweq Opublikowano 18 Listopada 2008 Opublikowano 18 Listopada 2008 U mnie tez juz mróż rano, a nie mam czasu jechac na zmiane opon Pewnie dopiero w sobote...
Rekomendowane odpowiedzi