jacek70 Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Owszem widziałem i dlatego pytałem czy kolega robi te układy i za ile.
Bromchit Opublikowano 28 Października 2015 Opublikowano 28 Października 2015 Tak wiem. Ale masz gotowe moduły które tego nie wymagają na filmie masz nazwę tego modułu jak poszukasz to znajdziesz je po około 200 zł i nie trzeba żadnych kontaktronów które z kolei wymagają większych ingerencji w układ elektryczny nic moduły które już zostały do tego stworzone dodatkowo mają więcej opcji niż tylko doświetlanie zakrętów Za dwie stówki... być może.... np. http://www.gumtree.pl/a-swiatla/rembertow/modul-doswietlania-zakretow-clm+02/1001355908860910469707609
Marcin Żagiel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 witam mam pytanie czy orginalnie da rade zrobic doswietlanie zakretow w b6
Robero321 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak w ori ?? jak tego nie ma w ori tylko rzeźba za pomocą takich modułów jw.
bobasxx Opublikowano 29 Grudnia 2015 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zamówiłem ten moduł CLM-02, fakt że trochę drogi ale zobaczymy co jest warty jak go zamontuję.
dawid93 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zamówiłem ten moduł CLM-02, fakt że trochę drogi ale zobaczymy co jest warty jak go zamontuję. I jak kolego? Doszlo? Zamontowales? Jak wrazenia ??
bobasxx Opublikowano 17 Stycznia 2016 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Doszło ale nie obyło się bez problemów. Wysłali mi moduł nie pod B7 i nie wyłączał świateł po zgaszeniu sinika i schemat podłączenia nie był w 100% idealny. Na szczęście poważnie traktują klienta i dosłali mi drugi moduł już pod moje auto, a po podmianie odesłałem im tamten. Wszystko działa super. Zapalasz auto - włączają się długie na około 25-30% mocy jako DRL, włączasz mijania (lub postojowe, zależy jak podłączysz), to DRL gasną, dodatkowo można też podłączyć hamulec ręczny (po zaciągnięciu hamulca, DRL gasną). Doświetlanie zakrętów działa przy włączonych światłach mijania i tylko do 40km/h. CLH aktywujesz mrugnięciem długimi czyli działa tylko przy opuszczaniu auta, chyba że się podłączy pod centralny ale wtedy działałoby również w dzień. Jest też dodatkowe wyjście na którym przez 30 sekund jest +12 V po zgaszeniu silnika na światłach mijania.
golfagn Opublikowano 17 Listopada 2016 Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) A zakładał ktoś moduł AM.010.13.3 lub AM.010.13.4 firmy Lepard? Tutaj opis- http://lepard.eu/wp-content/uploads/2011/03/io_am010.13-ML_Cornering%20Lights%20Module.pdf Chętnie bym zaryzykował, bo cena 160/200zł za doświetlanie zakrętów, comming/leaving home, dlr i automatykę świateł brzmi zachęcająco. Ale widzę minusy- czy po podłączeniu czujnik prędkości zadziała? Dość skromny opis z pasującymi modelami... I jeszcze chętnie bym chciał to połączyć z ori pokrętłem świateł z trybem AUTO. Obstawiam, że rzeźba nie będzie zbyt skomplikowana, żeby to połączyć? Co o tym sądzicie? Edytowane 17 Listopada 2016 przez golfagn
Rekomendowane odpowiedzi