Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 Avant sport 2.0 TDI quattro S tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gratulacje, piękny egzemplarz ;)

Opublikowano

inna sprawa jak sam sie czlowiek wlasnymi silami dorabia ,natomiast w tym przypadku co piszersz to ciekawe ile za tatusiem chodziles,zeby ci kupil ta zabawke.

po drugie mowa o b8

widać, że nie znasz Szymona pisząc takie pierdoły... ale żal d*pę ściska. rozumiem ;)

Opublikowano

Gratulacje fajne auto. Ciekawe czy my jak zamawiamy z Polski czy też jest możliwy odbiór w fabryce.

Fajne przeżycie odbieranie nowego auta z salonu a już nie mówię odbieranie nowego auta z fabryki to kosmos.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wygląda tak jak powinno! ;)

Gratulacje!

Czemu tak długo czekałeś? U mnie trwało to 12-13 tygodni od zamówienia

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje :)

Gratulacje fajne auto. Ciekawe czy my jak zamawiamy z Polski czy też jest możliwy odbiór w fabryce.
Fajne przeżycie odbieranie nowego auta z salonu a już nie mówię odbieranie nowego auta z fabryki to kosmos.

Faktycznie, dobre pytanie - razem ze mna w grupie zwiedzajacej fabryke byly tez osoby z Holandii czy Szwecji, wiec na tamtych rynkach taka opcja tez jest dostepna. Ale czy dla samochodow zamawianych z Polski - nie mam pojecia :)

Gratulacje!

Samochod byl gotowy po 15-16 tygodniach od zamowienia, jednak z uwagi na stan zdrowia nie moglem go odebrac wczesniej jak poczatek maja. Wiec przez ponad miesiac stal gdzies w polu i czekal :) Poza tym zamowilem pakiet Tour i skrzynie S-tronic, a obie pozycje sa na liscie dodatkow wplywajacych na opoznienia w produkcji:

lieferzeit-2443816041177476847-826195435

Opublikowano

inna sprawa jak sam sie czlowiek wlasnymi silami dorabia ,natomiast w tym przypadku co piszersz to ciekawe ile za tatusiem chodziles,zeby ci kupil ta zabawke.

po drugie mowa o b8

widać, że nie znasz Szymona pisząc takie pierdoły... ale żal d*pę ściska. rozumiem ;)

Jędrzej, chłopakowi się smutno zrobiło że w Polsce też można za swoje kupować i jeździć grubymi furami. Gdzieś musiał upuścić ciśnienia swojej frustracji.

Opublikowano

Marzenie, Odebrać nowiutkie autko z fabryki :rolleyes: Nie wspomnę nawet o R8 ale Taką B9 było by miło. Gratulacje furek i niech się sprawują jak najlepiej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dziekuje :)

Faktycznie, dobre pytanie - razem ze mna w grupie zwiedzajacej fabryke byly tez osoby z Holandii czy Szwecji, wiec na tamtych rynkach taka opcja tez jest dostepna. Ale czy dla samochodow zamawianych z Polski - nie mam pojecia :)

Gratulacje!

Samochod byl gotowy po 15-16 tygodniach od zamowienia, jednak z uwagi na stan zdrowia nie moglem go odebrac wczesniej jak poczatek maja. Wiec przez ponad miesiac stal gdzies w polu i czekal :) Poza tym zamowilem pakiet Tour i skrzynie S-tronic, a obie pozycje sa na liscie dodatkow wplywajacych na opoznienia w produkcji:

lieferzeit-2443816041177476847-826195435

Dzięki za szczegółowe informacje. Czy mógłbym zapytać z jakich niemieckich serwisów korzystałeś przy otrzymywaniu ofert i który dealer okazał się najtańszy? Czy mógłbyś w dużym skrócie opisać, jak wygląda taka procedura zamawiania samochodu przez Internet? Czy oferty pochodzą z całych Niemiec, czy tylko z Twojej okolicy?

Przymierzam się do zakupu auta w taki właśnie sposób i jestem ciekawy, jak to wszystko działa. Dziękuję.

Opublikowano

Dzięki za szczegółowe informacje. Czy mógłbym zapytać z jakich niemieckich serwisów korzystałeś przy otrzymywaniu ofert i który dealer okazał się najtańszy? Czy mógłbyś w dużym skrócie opisać, jak wygląda taka procedura zamawiania samochodu przez Internet? Czy oferty pochodzą z całych Niemiec, czy tylko z Twojej okolicy?

Przymierzam się do zakupu auta w taki właśnie sposób i jestem ciekawy, jak to wszystko działa. Dziękuję.

Hej, co do zamawiania w Niemczech nie mam doświadczenia, ale mam w UK, znam kilka historii z Polski i jest podobnie, sądze więc, że i Niemcy też mają podobnie ;)

Generalnie to trzeba odwiedzić minimum 2 salony, nie mówiąc przy tym na początku, że już się gdzieś orientowało itd. Tam gdzie większy rabat dostaniesz, tam zamawiasz, taki morał ;) Czasem się zdarzy, że dwa salony dadzą taką samą kwotę, no to wtedy ich kwestia który z nich pierwszy obniży cenę. Tak było w moim przypadku, salon, który defacto był bliżej mojego domu, dał mi rabat, wszystko było cacy, bo i miałem auto na jeździe próbnej, potem nawet proponowali auto na 24h (nie skorzystałem, bo ważniejsze było negocjowanie ceny). Rabat był minimalnie lepszy w salonie w mieście obok, ujawniłem się u siebie, że dostałem lepszą propozycję. Panowie chwile pomędrkowali z tzw Menagierami :) i nie zaproponowali tyle samo, tylko nawet lepiej, żebym podjął decyzję tego samego dnia- niby wywarli presję czasu, a ja tak czy siak miałem złożyć tego dnia zamówienie i tak oto A4 została zakupiona ;)

Doświadczenie miałem już jakieś tam, bo rok wcześniej zamawiałem BMW, sporo czytałem jak się to wszystko toczy w Anglii + mój dobry Kolega ze studiów w Polsce jest pracownikiem salonu BMW, także troszkę historii znam.

Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji ;)

Opublikowano

Hej, co do zamawiania w Niemczech nie mam doświadczenia, ale mam w UK, znam kilka historii z Polski i jest podobnie, sądze więc, że i Niemcy też mają podobnie ;)

Generalnie to trzeba odwiedzić minimum 2 salony, nie mówiąc przy tym na początku, że już się gdzieś orientowało itd. Tam gdzie większy rabat dostaniesz, tam zamawiasz, taki morał ;) Czasem się zdarzy, że dwa salony dadzą taką samą kwotę, no to wtedy ich kwestia który z nich pierwszy obniży cenę. Tak było w moim przypadku, salon, który defacto był bliżej mojego domu, dał mi rabat, wszystko było cacy, bo i miałem auto na jeździe próbnej, potem nawet proponowali auto na 24h (nie skorzystałem, bo ważniejsze było negocjowanie ceny). Rabat był minimalnie lepszy w salonie w mieście obok, ujawniłem się u siebie, że dostałem lepszą propozycję. Panowie chwile pomędrkowali z tzw Menagierami :) i nie zaproponowali tyle samo, tylko nawet lepiej, żebym podjął decyzję tego samego dnia- niby wywarli presję czasu, a ja tak czy siak miałem złożyć tego dnia zamówienie i tak oto A4 została zakupiona ;)

Doświadczenie miałem już jakieś tam, bo rok wcześniej zamawiałem BMW, sporo czytałem jak się to wszystko toczy w Anglii + mój dobry Kolega ze studiów w Polsce jest pracownikiem salonu BMW, także troszkę historii znam.

Pozdrawiam i życzę udanych negocjacji ;)

Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. Podobnie myślę o kilku salonach, aby mieć porównanie cenowe. Zaintrygował mnie jednak zakup w Internecie, o którym pisał grajdek. Można skorzystać z serwisów, które ten "research" wśród dealerów zrobią za ciebie i być może utargują jeszcze większe zniżki ;)

Opublikowano

Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno można zamówić nowe auto w salonie UK z kierownicą po lewej stronie, oczywiście wychodzi to dużo taniej.

Opublikowano

to prawda

Opublikowano

Gratulacje zakupu w takim setupie :) !

Opublikowano

można zamówić nowe auto w salonie UK z kierownicą po lewej stronie, oczywiście wychodzi to dużo taniej.

Nie wiem czy to prawda :D A jeśli tak, to nie słyszałem a spędziłem trochę czasu w salonach... Ale skoro tak mówicie, to pewnie tak jest. W każdym razie ciekawe czemu miałoby być taniej? :) Jedyne co mi przychodzi do głowy to podatki, kupić auto w Dubaju i zarejestrować w UK, byłoby nieźle

No ale jak to jeździć takim autem, to tak jak angielskim w Polsce. Na autostradzie żadna różnica, ale w mieście hardcore ;)

Noi zakładając, że faktycznie taniej niż normalne, to ubezpieczalnie zniwelują różnicę, a po paru latach pewnie szala przejdzie na niekorzyść...

Opublikowano

Koledzy piszą o zakupie w UK samochodu z kontynetalną kierownicą czyli po naszemu przystosowane auto do ruchu prawostronnego :)

Opublikowano

W BMW jako opcja dodatkowa wiec taniej nie wychodzi.

Opublikowano
  • Autor

Swoj samochod zamawialem w lokalnym salonie Audi, nie robilem zadnych porownywan. Znizke dyplomatyczna i tak wszedzie dostalbym te sama. Natomiast moj znajomy wlasnie dokonal zakupu VW Golfa GTE przez Internet. W lokalnych salonach dawali mu 5-7% znizki, przez Internet (w tym przypadku http://www.neuwagen-online.info)dostal 5 ofert ze znizka 5,5-11,5%. Czyli bardzo dobrze, biorac pod uwage to, ze mowa o samochodzie bardzo specyficznym i nisko marzowym. Odbior w fabryce w Wolfsburgu, platnosc jak juz przyjdzie potwierdzenie ze samochod jest w produkcji.

Nie wiem ile w tym prawdy ale podobno można zamówić nowe auto w salonie UK z kierownicą po lewej stronie, oczywiście wychodzi to dużo taniej.

Potwierdzam to co koledzy napisali wyzej - mozna tak zrobic i w niektorych przypadkach wychodzi taniej. W cenach bazowych roznica cen nie jest duza, ale podobno w UK sa bardzo fajne promocje na pakiety wyposazenia. Mnie to jakos nigdy nie krecilo, wiec nie zaglebialem sie w szczegoly :)

Opublikowano

Mozna rzeczywiscie zamowic sobie auto fabrycznie nowe w UK z kierownica po stronie europejskiej ,ale chyba tylko jeden salon ma taka mozliwosc.

Z tego co kojarze to tam kupuje sie za kwote netto a VAT placi sie w kraju w ktorym sie to auto rejestruje.

Na roznice w cenie wplywa kilka rzeczy ,kursy walut ,wersja silnikowa ,wyposazenia itp.

Tak jak ktos wspomnial ,w UK duzo mniej sie placi za wyposazenie ,wiec im lepszy wypas ,tym wiecej sie zaoszczedza w stosunku do ceny u nas w kraju.

Czlowiek z forum A5 wlasnie tak kupil swoje A5 w 2011 ,pisal ze zaoszczedzil wtedy ok. 30%.

Podobno w tych latach sporo ludzi z calej Europy zamawialo tak auta ,lacznie z Niemcami ;)

Opublikowano
  • Autor

Z tego co kojarze to tam kupuje sie za kwote netto a VAT placi sie w kraju w ktorym sie to auto rejestruje.

Male sprostowanie - taka zasada obowiazuje dla kazdego zakupu samochodu zagranica. Kupujesz go bez VAT, ale przed rejestracja w swoim macierzystym kraju musisz go zaplacic po stawce tego kraju:

http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/vat-on-cars-bought-abroad/index_pl.htm

Opublikowano

Swoj samochod zamawialem w lokalnym salonie Audi, nie robilem zadnych porownywan. Znizke dyplomatyczna i tak wszedzie dostalbym te sama. Natomiast moj znajomy wlasnie dokonal zakupu VW Golfa GTE przez Internet. W lokalnych salonach dawali mu 5-7% znizki, przez Internet (w tym przypadku http://www.neuwagen-online.info)dostal5 ofert ze znizka 5,5-11,5%. Czyli bardzo dobrze, biorac pod uwage to, ze mowa o samochodzie bardzo specyficznym i nisko marzowym. Odbior w fabryce w Wolfsburgu, platnosc jak juz przyjdzie potwierdzenie ze samochod jest w produkcji.

Dzięki za wszystkie informacje. Mam już ogląd sytuacji.