Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B9 Avant sport 2.0 TDI quattro S tronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gadżety od B8 nie bedą pasowały do B9 juz o to postarali sie panowie projektanci. Chyba Ci o to chodziło. Poza tym to całkiem inna platforma dla złodziei.

Opublikowano

Gadżety od B8 nie bedą pasowały do B9

i odwrotnie :)

wszystko da sie przeszczepić kwestia cierpliwości :wink:

Opublikowano

Bajka autko. Sam przez chwile miałem chęci. Ale o twoich 17% nie moglem nawet marzyc... Mi niby po znajomościach oferowali 14%, wiec dałem sobie spokój. 20% dają inwalidom, ale mi nic(poza gotówką) nie brakuje :decayed:

Opublikowano

Bo trzeba było powiedzieć że jesteś Polskim posłem to od razu by Ci dali 25% :wink:

Opublikowano

Wspanialy samochod zamowiles :-)

Gratuluje tez rabatu.

Okazuje sie, ze w Niemczech nie tylko lepiej duuuzo sie zarabia ale i daja lepsze rabaty :-)

Moze jednak sie zgermanizowac? ;-)

Czekam na Twoja prezentacje pojazdu, ale ciekaw jestem czy wczesniej do tego czasu ktos sie pojawi na forum z A4 B9... Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Piękne auto się szykuje! Koniecznie wrzucaj fotki jak odbierzesz. Szkoda, że Ci nie starczyło na 3.0 - te 2s na setkę szybciej jednak robiłoby różnicę!

B9 są naprawdę ciekawe, choć według mnie mogli bardziej ją odmienić od B8.

Śmieszne są jedynie te eko-zmiany silnikowe. Najlepiej niech w ogóle wszystkie benzynowe wycofają i tylko 1.4 zostawią, a żeby było szybciej to ze 4 turbiny mogą dać... (1.4 ultra-hiper quad turbo). Dobrze, że 3.0TDI nie wycofali (jeszcze)!

Wolę polskorę osobiscie. Taka pora jak mamy teraz pelna skora to udreka, co z tego ze mam podgrzewane fotele, na pstrykniecie palcami nie nagrzeją sie, a wsiadanie na zimną skorę jednak boli. Wole pod d*pa miec szmate/alcantare niz skore.

Co do auta, gratulacje. Dla mnie tylko alumy do zmiany ;)

Musisz mieć zwiększoną wrażliwość. Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy między skórą, a materiałowym siedzeniem w mojej starej corsie - na pewno nie jest zimno w zadek. Zimno mogłoby być kobiecie w legginasach siadającej na takie zimne siedzenie:) A podgrzewanie owszem, ogrzewa siedzenie od razu po włączeniu.

Według mnie problem ze skórą jest zupełnie odwrotny - w lecie, w upalne dni można się przylepić do siedzenia :grin: Mnie to na prawdę wkurzało - przydałyby się klimatyzowane siedzenia. Czy w A4 w ogóle były takie opcje?

Opublikowano

Po trzech latach przerwy wracam do grona użytkowników A4 :) Samochód zamówiony w sobotę, planowany termin odbioru w fabryce w Neckarsulm na przełomie kwietnia i maja.

Konfiguracja:

http://www.audi.de/AGLX4DH9

Wygląda na to, że jestem pierwszym z grona forumowiczów, który zdecydował się na zakup nowej B9, dlatego chętnie służę pomocą, jeśli ktoś również rozważa ten zakup :) A jak tylko samochód trafi w moje ręce wrzucę recenzję i zdjęcia.

A jaka pomoc masz na myśli jezeli finansowa to ja sie pisze tylko nadal nie mam co zamówić :P

Poza tym gratulacje 2.0 TDI tez jeździ juz swietnie.

Edytowane przez turdzi

Opublikowano

Witam!!! Mozesz cos powiedziec na temat Navi plus i czy mozna sie polaczyc przez audi phone box ze iphone tak zeby telefon byl wyswietlony na ekranie??? Mi powiedzieli w jednym salonie ze jest to mozliwe za pomoca bluthoot a w drugi ze tylko za pomoce interfejs

Opublikowano
  • Autor

Wspanialy samochod zamowiles :-)

Gratuluje tez rabatu.

Okazuje sie, ze w Niemczech nie tylko lepiej duuuzo sie zarabia ale i daja lepsze rabaty :-)

Moze jednak sie zgermanizowac? ;-)

Czekam na Twoja prezentacje pojazdu, ale ciekaw jestem czy wczesniej do tego czasu ktos sie pojawi na forum z A4 B9... Pozdrawiam! :)

Musze troche sprostowac - standardem w Niemczech sa rabaty na poziomie 10-13%, czyli tyle ile w Polsce Kowalski tez moze dostac. 17% dostalem z racji przynaleznosci do uprzywilejowanej przez Audi grupy zawodowej ;)

iPhone mozesz polaczyc z MMI plus zarowno za pomoca bluetooth jak i poprzez kabel. Z tym ze przez bluetooth polaczysz kilka telefonow, a jesli do kabelka podlaczysz jeden - bluetooth nie dziala. Nie wiem czy to zamierzone, czy przeoczenie projektujacych te rozwiazania.

Sam interfejs jest fajny, ale tylko okreslone aplikacje sa dostepne - to nie jest wprost ekran Twojego telefonu, a jedynie "nakladka" na niego. Na czas jazdy wystarcza, ale w gry nie pograsz, przynajmniej na razie ;)

Opublikowano

Więc zamawialeś auto w fabryce nie w salonie?

Opublikowano
  • Autor

Więc zamawialeś auto w fabryce nie w salonie?

W salonie, ale rabat nadawany jest odgornie przez centrale Audi. I jest dopasowany tak, ze niezaleznie od tego gdzie bym zamawial samochod - Niemcy, Polska, inny kraj - i tak wyjde na te sama cene w euro. Tak samo dzialaja programy diplomatic sales w BMW i Mercedesie. Przynajmniej na tyle na ile mi wiadomo po korespondencji z centralami tych producentow :) Kolejny plus jest taki ze auto moge odebrac w fabryce placac tylko oplaty rejestracyjne - normalnie taka przyjemnosc kosztuje ponad 650 euro.

Opublikowano

To chyba jest to od niedawna wujaszek nie miał takiej możliwości żeby w salonie dali mu taki rabat dlatego zamawial w fabryce. Ale fajnie ze są takie opcje.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gratuluję, szkoda tylko że serducho nie V6.

Opublikowano

Graty pierwszej B9! ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Po ponad 3 miesiacach oczekiwania w koncu dostalem wiadomosc, ze moja B9 jest juz wyprodukowana i czeka na test jakosci oraz transport z fabryki w Ingolstadt do Neckarsulm. Najwczesniej moge ja odebrac za tydzien, ale najpierw trzeba (w koncu) za nia zaplacic ;)

Pierwsza fotorelacja wkrotce :)

Opublikowano

Gratuluję, szkoda tylko że serducho nie V6.

Okazuje się, że w Polsce nie można kupić B9 z 3.0 TDI pod maską
Opublikowano

Po ponad 3 miesiacach oczekiwania w koncu dostalem wiadomosc, ze moja B9 jest juz wyprodukowana i czeka na test jakosci oraz transport z fabryki w Ingolstadt do Neckarsulm. Najwczesniej moge ja odebrac za tydzien, ale najpierw trzeba (w koncu) za nia zaplacic ;)

Pierwsza fotorelacja wkrotce :)

No to gratuluję :D

Moja też już wyprodukowana, ale do fabryki mam trochę dalej, także z tym transportem będzie trzeba trochę dłużej poczekać... ;)

Mam status: end of March delivery, także zobaczymy... Myślałem, że będzie na Wielkanoc... :(

Pozdrawiam i czekam na fotki!

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gratulacje , czekamy na fotki.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

..

Edytowane przez quadral20004

Opublikowano
  • Autor

Po przedłużonym oczekiwaniu przyszła pora i na mnie, by cieszyć się z nowego nabytku.

Samochód był wyprodukowany pod koniec marca, ale dopiero 2 maja odebrałem go w Audi Forum Neckarsulm. Samo doświadczenie odbioru osobistego jest świetne. Mój plan dnia wyglądał tak:

- 8.00 - check in, ustalenie planu dnia i szybka kawa w Espresso Bar

- 8.30 - odbiór samochodu z ponad godzinnym wprowadzeniem do podstawowych funkcjonalności

- 10.00 - śniadanie

- 11.00 - 2-godzinne zwiedzanie fabryki - w moim przypadku hale produkcji karoserii oraz montaż końcowy. Niestety zakaz robienia zdjęć, a nawet wyciągania telefonu komórkowego z kieszeni.

- 13.30 - lunch, zakupy w Audi Shop i w drogę :)

Jeśli ktoś z Was będzie mieć ku temu okazję - szczerze polecam tę opcję odbioru samochodu! W przypadku rynku niemieckiego jest ona dodatkowo tańsza niż odbiór w salonie :)

Trochę zdjęc zrobionych na szybko:

IMG_3058.jpg

IMG_3063.jpg

IMG_3062.jpg

DSC_0242.jpg

DSC_0241.jpg

DSC_0238.jpg

Pierwsze 400 km za mną i co tu dużo pisać - samochód rewelacja! :)

A więcej przemyśleń wkrótce, jak znajdę chwilę wolnego :)