Opublikowano 19 Listopada 202519 Lis Spoiler On 17.11.2025 at 21:24, Muskel1 said: BCM2, 17/1 Dzięki znalazłem z przyzwyczajenia szukałem w BCM1 wpinając się do BCM2
Opublikowano 22 Listopada 202522 Lis W dniu 27.09.2025 o 19:56, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan. Wreszcie zmieniłem klona na coś, co jest w stanie ogarnąć samochód. Wrzucam pełny skan (tak mi się wydaje). To, co mi się rzuciło w oczy to fakt, że w liczniku na przykład nie jest zaznaczone w kodowaniu, że mam napęd AWD. Nie wiem, czy ktoś w tym majstrował czy nie, ale na pewno zmieniane było kodowanie, bo ktoś wyłączył kontrolkę pasów i inne kodowania pozmieniał. Przy okazji może się uda zlokalizować przyczynę błędu, który tam widnieje. Log-WAUZZZF43LA043612-204573km.txt
Opublikowano 22 Listopada 202522 Lis Byte 4 Bit 7 ma pomimo AWD być nieaktywny. Błąd w sterowniku Gateway nie jest winą kodowania, tylko winą padającego sterownika telematyki (75). Poczytaj na forum, bo jest na to TPI.
Opublikowano 22 Listopada 202522 Lis Czyli zostaje czekać aż zdechnie na dobre i szykować ponad 5 koła na wymianę dziada. Akcja serwisowa 90TS w niczym nie pomogła, a tu na forum ktoś wyczytał, że została wstrzymana, więc nikłe szanse na ogarnięcie tego przez serwis bezkosztowo.
Opublikowano 22 Listopada 202522 Lis 1 minutę temu, fragless1 napisał(a): Akcja serwisowa 90TS w niczym nie pomogła Wymienili Ci sterownik telemtyki w ramach akcji?
Opublikowano 23 Listopada 202523 Lis 20 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Wymienili Ci sterownik telemtyki w ramach akcji? A skąd? Zrobili jedynie parametryzację dotychczasowego. Nawet nie zrobili update'u oprogramowania. Dopiero jak byłem na montażu kamery i uruchomieniu AA, to zrobiono mi update telematyki i MMI. Ale nie robiłem tego w ASO.
Opublikowano 19 Stycznia19 Sty Czy kodowanie na grzane lusterka razem z grzaną tylną szybą czyli: wchodzimy w sterownik drzwi kierowcy 42-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window _heater_trigger,active" Tak samo postępujemy ze stroną pasażera: strownik 52-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window_heater_trigger,active" działa również w polifcie?
Opublikowano 3 Lutego3 Lut 9 godzin temu, Muskel1 napisał(a): Aktywuje lub deaktywuje komunikat na VC aby włączyć światła. Dziękuje.
Opublikowano 19 Marca19 Mar Czy z prostymi zegarami monochromatycznymi (prostokątny ekranik między zegarami) będzie działał lap timer (najmniejsze mmi do tego podstawowe, ale kierownica multi funkcyjna) ? Potrzebuję temperatury oleju silnikowego i najlepiej skrzyni biegów, żebym wiedział czy już można cisnąć auto (a z tego co wiem to tylko w lap timer można olej silnikowy na deskę wywalić). A spotkał się ktoś, że po przeróbce mmi auta z USA nie działa wydawanie komend głosowych i nie ma głosu/komend w nawigacji audi (nie mówi kiedy skręcić itd) ?
Opublikowano 19 Marca19 Mar 6 godzin temu, Majki070984 napisał(a):Czy z prostymi zegarami monochromatycznymi (prostokątny ekranik między zegarami) będzie działał lap timerBędzie.6 godzin temu, Majki070984 napisał(a):A spotkał się ktoś, że po przeróbce mmi auta z USA nie działa wydawanie komend głosowych i nie ma głosu/komend w nawigacji audi (nie mówi kiedy skręcić itd)Źle przeprowadzona konwersja.
Opublikowano 20 Marca20 Mar To chyba zostaje obd2 ekranik z Ali, który potrafi wyświetlić coś takiego, bo widziałem, że w jakimś aucie takie info wyświetliło, ale to loteria czy akurat z takiego audi też to wyciągnie. Podejrzewam, że w skrzyni biegów olej dłużej się nagrzewa niż w silniku, więc przed chęcią ostrzejszej jazdy trzeba czekać aż olej silnikowy będzie miał ok 95-105 stopni.
Opublikowano 20 Marca20 Mar 6 minut temu, Majki070984 napisał(a):Podejrzewam, że w skrzyni biegów olej dłużej się nagrzewa niż w silnikuTak. Dodatkowo wskazanie jest dopiero od 65 stopni.
Opublikowano 20 Marca20 Mar 57 minut temu, Muskel1 napisał(a):Tak. Dodatkowo wskazanie jest dopiero od 65 stopni.ja mam od 45...
Opublikowano 20 Marca20 Mar 51 minut temu, janusz75 napisał(a):ja mam od 45...Oleju skrzyni czy silnika? Silnika jest od 45 stopni.