yocker Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 16 minut temu, Muskel1 napisał(a): Wrzuć pełny auto-scan w formi pliku .txt Na stronie 31 jest już wrzucony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 3 minuty temu, yocker napisał(a): Na stronie 31 jest już wrzucony Aktualny a nie sprzed dołożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 22 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2023 W dniu 21.07.2023 o 09:48, yocker napisał(a): Czy przełącznik o tych numerach posoadający przycisk line assiat będzie ok ? 4M0907129E Myślę że temat nr manetki jest rozpracowany wystarczy przeczytać poszukać LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q3Quattro Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Próbuję zakodować obniżanie lewego lusterka na biegu wstecznym, ale na razie bezskutecznie. Czy problemem może być mój sterownik w drzwiach - 8W0959592 N ? W tym wątku akurat indeksu "N" nie podano czy się da czy nie. Przy okazji znalazłem opcję w module komfortu 46, poprzez magistralę BAP - czy to w ogóle może zadziałać w B9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo25 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Ja próbowałem uruchomić to opuszczanie, łącznie z wymianą sterownika w drzwiach na 4M0959792H tak jak było to gdzieś tu na forum opisane, ale dalej lusterko nie drgnie przy wbijaniu wstecznego, na razie dałem sobie spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 1 minutę temu, polo25 napisał(a): Ja próbowałem uruchomić to opuszczanie, łącznie z wymianą sterownika w drzwiach na 4M0959792H tak jak było to gdzieś tu na forum opisane, ale dalej lusterko nie drgnie przy wbijaniu wstecznego, na razie dałem sobie spokój. Bo do tego wymagane są fotele z pamięcią i masz wtedy lusterka z potencjometrami zapamiętującymi pozycje x i y lusterek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel0605 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 U mojej Audi nie mam foteli z pamięcią a lustereko zjeżdża w dół po wbiciu wstecznego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 2 godziny temu, polo25 napisał(a): ... ale dalej lusterko nie drgnie przy wbijaniu wstecznego... Czy podczas wbijania wstecznego joystick od regulacji lusterek masz ustawiony na prawe lusterko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 31 minut temu, Daniel0605 napisał(a): U mojej Audi nie mam foteli z pamięcią a lustereko zjeżdża w dół po wbiciu wstecznego Masz składane lusterka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 mówicie o lewym lusterku czy prawym? ja mam składane lusterka, brak elektryki foteli, prawe lusterko zjeżdża w dół przy cofaniu jeśli mam pokrętło ustawione na prawe lusterko. Trochę to głupio zrobione bo wyklucza się z podgrzewaniem sterowniki mam mid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo25 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 2 godziny temu, wuPiotrek napisał(a): sterowniki mam mid Tak o prawym lusterku mowa... To ja już nie wiem o co jest nie tak u mnie że nie chodzi, może że nie mam składanych? A u mnie niby sterownik high. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Masz ustawiony przełącznik na prawe lusterko? Pozycję po zjechaniu ustawia się osobno, do pamięci. Włącz wsteczny i poczekaj chwilę. Później ustaw lusterko niżej tak jakbyś chciał gdyby było opuszczone. Włącz bieg do przodu i rusz - może zadziała. Być może pozycję 'dolną' masz ustawioną taką samą jak 'górną' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 5 godzin temu, Daniel0605 napisał(a): U mojej Audi nie mam foteli z pamięcią a lustereko zjeżdża w dół po wbiciu wstecznego Mam tak samo, mam składane lusterka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo25 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 (edytowane) 8 godzin temu, wuPiotrek napisał(a): Masz ustawiony przełącznik na prawe lusterko? Pozycję po zjechaniu ustawia się osobno, do pamięci. Włącz wsteczny i poczekaj chwilę. Później ustaw lusterko niżej tak jakbyś chciał gdyby było opuszczone. Włącz bieg do przodu i rusz - może zadziała. Być może pozycję 'dolną' masz ustawioną taką samą jak 'górną' Tak, przełączniki ustawiony na prawo. Tą metodę co piszesz też próbowałem i niestety nic to nie dało... Kodowanie też już wszystkie możliwości zrobione i też nie działa. Edytowane 28 Lipca 2023 przez polo25 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 2 godziny temu, Koalakm napisał(a): Mam tak samo, mam składane lusterka Z tego co zauważyłem dotyczy to właśnie pojazdów mających albo składane lusterka lub także fotele z pamięcią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 2 godziny temu, Muskel1 napisał(a): tego co zauważyłem dotyczy to właśnie pojazdów mających albo składane lusterka lub także fotele z pamięcią No ja nam składane lusterka bez pamięci foteli. Uważam że wystarczyć powinny tylko elektrycznie regulowane lusterka, przecież to powinno wystarczyć, no ale jakie są wymagania to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuPiotrek Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 miałem w którymś aucie lusterka bez składania, a prawe zjeżdżało w dół przy cofaniu, chyba w passacie, to nie zależy od składanych lusterek raczej coś zrobiłeś źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) 25 minut temu, wuPiotrek napisał(a): miałem w którymś aucie lusterka bez składania, a prawe zjeżdżało w dół przy cofaniu, chyba w passacie, to nie zależy od składanych lusterek raczej coś zrobiłeś źle Tak, w Passacie czy Golfie zależy to od tego, czy masz odpowiedni sterownik drzwi pasażera. Edytowane 29 Lipca 2023 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaa5 Opublikowano 31 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 mam sterownik middle , brak pamięci foteli i nie składane lusterka . kodowałem tak : Module 52 - Pass Door Long Coding Byte 4 Activate Bit 2 Activate Bit 3 Nie zadziałało , temat odpuściłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koalakm Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W dniu 26.07.2016 o 20:02, kuba-1255 napisał(a): Wyłączenie ostrzeżenia o nie zapiętych pasach 17-Instruments--->Coding 07--->Long Coding Helper---> BYTE 0 Bit 2 zmiana z 1 na 0 Ew. w niektórych sterownikach druga metoda: 17-Instruments--->Adaptation 10--->Wybieramy "Decative seat belt warning"---> Zmiana z NO na YES Rozumiem ze to wylaczy ostrzezenie dla wszystkich miejsc? Czy mozna jakos na przyklad wylaczyc tylko ostrzezenie o pasach dla pasazera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi