Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kodowania Audi A4 B9 8W 2016-2020

wrclaguna

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Muskel1 napisał(a):

To nie da rady.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://m.youtube.com/watch%3Fv%3Da-tsjKxN6m4&ved=2ahUKEwj1t-GX4PKIAxX8BNsEHW-9IoIQtwJ6BAgdEAE&usg=AOvVaw0o4qxwreMinFiY8FrcZGMH

A8, gość też ma jeden przycisk w klapie. Jutro sprawdzę u siebie to kodowanie.

5 minut temu, gabber napisał(a):

:facepalm:

Coś mi się wydaje, że następny twój post będzie "Pomocy, to i tamto nie działa" 

Rób tak dalej i zmieniaj kodowania na pałę z innych platform...

2 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

:facepalm:

Coś mi się wydaje, że następny twój post będzie "Pomocy, to i tamto nie działa" 

Rób tak dalej i zmieniaj kodowania na pałę z innych platform...

Kolego od prawie 15 lat posługuje się vcds i w każdym swoim aucie z grupy vag sam sobie przeprowadzam skany, logi, adaptacje....

7 minut temu, Muskel1 napisał(a):

Jak widać pomimo tego brakuje ci w tej dziedzinie wiedzy.

Jestem samoukiem jeżeli chodzi o vcds. A to forum jest chyba własnie po to żeby się wymieniać doświadczeniami, nienuważasz?

Tak jest od tego, ale najwidoczniej ty musisz coś najpierw uwalić aby przekonać się, że gdy ktoś ci pisze, że to i tamto jest nie możliwe, się zgadzało. 

3 minuty temu, Muskel1 napisał(a):

Tak jest od tego, ale najwidoczniej ty musisz coś najpierw uwalić aby przekonać się, że gdy ktoś ci pisze, że to i tamto jest nie możliwe, się zgadzało. 

W swoim życiu wielu ludzi mi mówiło że się czegoś nie da. Nie do końca się z tym zgadzam, bo wiele rzeczy się da zrobić tylko trzeba wiedzieć jak i gdzie szukać. Spokojnej nocy.

Do zamykania klapy można kupić osobny moduł od chińczyków ...

Key Control Electric Tailgate Liftgate Remote Control Power Closing System Lock Module

cena około 200zł+

Montaż 5min , działa jak należy 

• Lubię to 1

21 minut temu, Lukaa5 napisał(a):

Do zamykania klapy można kupić osobny moduł od chińczyków ...

Key Control Electric Tailgate Liftgate Remote Control Power Closing System Lock Module

cena około 200zł+

Montaż 5min , działa jak należy 

I to jest konkretna wskazówka. Dzięki kolego.

W B9 jest możliwość zakodowania podgrzewania lusterek, tak aby uruchamiało się ono wraz z aktywowaniem ogrzewania tylnej szyby. Jest to o tyle praktyczne, że nie musimy przekręcać gałki sterowania lusterkami i może ona pozostać ustawiona w pozycj na prawe lusterko, tak aby po wrzuceniu biegu wstecznego lusterko opuszczało się na krawężnik.

W tym celu:

wchodzimy w sterownik drzwi kierowcy 42-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window_heater_trigger,active"

Tak samo postępujemy ze stroną pasażera:

strownik 52-> długie kodowania-> Bajt 09 i aktywujemy Bit 2 opisany jako "rear_window_heater_trigger,active"

Edytowane przez Muskel1
  • Pomoc techniczna 1
  • Lubię to 1
  • Dzięki 1

Pytanie czy jest możliwość w MK kodowania a raczej ustawiania częstotliwości mrugnięć kontrolki od kierunkowskazów, mam już drugi przypadek, auto z USA  po konwersji świateł z tyłu kierunki w lampach mrugają normalnie a kontrolka na zegarach dwa razy szybciej. W MK nie ma błędów.

23 godziny temu, Muskel1 napisał(a):

Nie ma takiego kodowania. Poza tym do sterowania tylnymi lampami BCM2 potrzebuje odpowiedniego zestawu danych a nie kodowań.

Dzięki, trzeba będzie support VCP atakować aby pomogli.

musi jaki błąd łapać, albo uszkodzona lampa (niekoniecznie musi byc widac) albo nie do konca bcm2 przyjal parametry/zostaly wgrane bledne. z tego co pamietam szybciej migalo mi wlasnie jak mialem uszkodzona lampe

Godzinę temu, Muskel1 napisał(a):

Lampy wsadziłeś ori EU, czy US przerabiane?

Lampy przerabiane USA, zrobiłem już sporo tych Q5 i jak do tej pory miałem tylko dwa takie przypadki, przypuszczam że nie do końca parametry są właściwe pod ten MK bo w obydwu przypadkach był z tym samym numerem 4N0 907 064 CP, w poprzedniej zamieniałem lampy i innej działającej prawidłowo i nic to nie zmieniło.     

49 minut temu, wuPiotrek napisał(a):

musi jaki błąd łapać, albo uszkodzona lampa (niekoniecznie musi byc widac) albo nie do konca bcm2 przyjal parametry/zostaly wgrane bledne. z tego co pamietam szybciej migalo mi wlasnie jak mialem uszkodzona lampe

Lampy i kierunek w lusterku miga normalnie tylko kontrolka na liczniku mruga dwa razy szybciej.