Burratos Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 (edytowane) Podpinam sie do tematu bo nie widze podobnego. Czy to wejście jest złączem AMI, bo jak tak sie przyglądam na wtyczkach przy kabelkach ami-usb na allegro to wydają sie różne Edytowane 29 Maja 2016 przez Burratos
cocoo24 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zrobiłem jak piszecie aux działa ale przestało mi radio ściągać fale ijesrem w czarnej d.
zyla Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Koledzy potrzebuję pomocy z kablem aux. Mam zakupiony kabel i ma on 3 piny zółty/czarny/czerwony. Chcę wpiąć je do kostki w radiu,ale mam tylko dwa wolne miejsca. Co mam zrobić? Na zdjęciu w poprzednich postach jest zaznaczone,że mam wpiąć w miejsca EA-R, EA-L,EA-G i tam gdzie jest EA-R mam zajęte kablem(brązowy)ze zmieniarki
greg2505 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 ja mam zmieniarkę i to miejsce jest puste ,ea-r to prawy sygnał do aux,zrób może fotkę tej kostki z kablami,może coś źle jest podpięte
kamil-vag Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Do jakiego radia chcesz ten aux wpiąć ? Edytowane 2 Lutego 2019 przez kamil-vag
kamil-vag Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Prawdopodobnie ten od zmieniarki powinien być wpięty na: 2 - Sygnał masy do zmieniacza płyt CD -R41- Spróbuj go przełożyć a Aux GND na 3 wtedy wepniesz.
elmo814 Opublikowano 12 Marca 2019 Opublikowano 12 Marca 2019 u mnie nie dziala ten kabelek aux do b6, nawet poz zmianie kodowania, chyba ze zle cos robie
adam_klo369 Opublikowano 15 Maja 2019 Opublikowano 15 Maja 2019 Ja do RNS-E zakupiłem gotowy zestaw kostka + przewód zakończony jack, zrobiłem kodowanie i pojawił się AUX. Tylko gra bardzo cicho jakby coś było nie tak. Przewód wydaje się być ok, piny też w porządku. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną?
sonic88 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 W dniu 15.05.2019 o 15:23, adam_klo369 napisał: Ja do RNS-E zakupiłem gotowy zestaw kostka + przewód zakończony jack, zrobiłem kodowanie i pojawił się AUX. Tylko gra bardzo cicho jakby coś było nie tak. Przewód wydaje się być ok, piny też w porządku. Macie jakieś pomysły co może być przyczyną? Udało Ci się to jakoś rozwiązać?
mirkovsky Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 Witam, mam małe pytanie: do B7 w takim radiu jest możliwość "zrobienia" AUX - wiem, że ten temat powielany jest ale mam problem ze znalezieniem tutaj na forum (zdjęcie nie moje) przy zakupie adaptera, bo tego wiele jest na internecie, potrzebne będzie kodowanie radia? Pozdrawiam
Tom A4 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 kodowanie radia na zmieniarkę bo aux wykorzystuje złącze zmieniarki i np taki kabelek. https://allegro.pl/oferta/adapter-aux-audi-chorus-2-concert-1-2-symphony-7433646066 jeśli masz rnse lub inne radio złącze trzeba dobrać pod radio.
mirkovsky Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 to bede musial dobrac kabelek do radia ktore mam (czyli takie jak na zdjeciu) i ogarnac kodowanie sobie, dzieki za informacje @Tom A4
adam_klo369 Opublikowano 7 Listopada 2019 Opublikowano 7 Listopada 2019 21 godzin temu, sonic88 napisał: Udało Ci się to jakoś rozwiązać? Niestety, problemu nie rozwiązałem. Odpuściłem temat kupując transmiter fm Xiaomi ROIDMI 3S, który wiele osób poleca ale z to rozwiązanie również mnie nie usatysfakcjonowało. Słychać delikatne szumy, daleko tu do jakości CD audio czy chociażby mp3. Auto mam wygłuszone matami i audio z mocno średniej półki więc trochę wymagam.
rzychu Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Witam Podpinam się do tematu z aux-em .Posiadam audi a4 B7 z 2007r radio bns 5.0 navigation nie posiada zmieniarki . Moje pytanie jest takie czy w moim radiu jest możliwość podpięcia aux z takim rozstawem wytczek jak na zdjeciu. Mam miejsce jedno wolne czy wystarczy wpiąć zakupiony kabel w te miejsce i będzie chodzić?Liczę na pomoc . Pozdrawiam
greg2505 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Obok zielonej jest niebieska kostka i tam podłączasz 3 piny, zerknij na radiu powinieneś mieć schemat
greg2505 Opublikowano 1 Stycznia 2020 Opublikowano 1 Stycznia 2020 (edytowane) Kabel adapter AUX FAKRA VW AUDI OPEL FORD BMW 8441490177 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 25,99 zł - Kabel adapter... Edytowane 1 Stycznia 2020 przez greg2505
Rekomendowane odpowiedzi