Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za foty i nie pozostaje nic innego jak zamawiać pianke :)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Dokładnie. Zadzwoń teraz do tej firmy i powiedz, że chcesz 15% z pianek 25mm, które się sprzedadzą w tym miesiącu :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście koledzy podziękowania za inspiracje należą się @Tajfun211  ;) On pierwszy działał z pianką w tym temacie: 

Opublikowano

jaką brałeś? 32 czy 25?

Opublikowano
  • Autor

Ja założyłem 25mm jak dla mnie nie ma sensu grubszej upychać ;)

Wysłane z Xiaomi Mi 4 LTE przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzięki :) Zamówione ;)

Opublikowano
  • Autor

Dziś po długim leżakowaniu na półce postanowiłem wykorzystać w końcu przeguby wewnętrzne (GKN) SPIDAN 24745 ^^ Pojechałem do kumpla na kanał i zaczęliśmy zabawę... kilka manewrów i zdecydowaliśmy, że najszybciej i najdokładniej będzie wytargać dwie półośki i dopiero działać. Tak też zrobiliśmy ;) do śruby od strony koła potrzebny mi był klucz imbusowy 17mm - przedłużka z rurą i poszło bez problemów (przeguby zewnętrzne jeszcze ori)  Następnie 6 śrub na klucz Spline M10 przy flanszy skrzyni i półośka po skręceniu na max kół, wyszła po małej gimnastyce i z lewej i z prawej bez rozpinania wahaczy itd...  Nie wyobrażam sobie pracy w jednego przy tym :/ We dwóch za to idzie bardzo sprawnie.  Po stronie kierowcy kiedyś pękła mi osłona na wewnętrznym - i musiał ten przegub dostać po d*pie bo był luz, po stronie pasażera też był ale już nie taki duży. Ogólnie na nowych przegubach luz jest bardzo minimalny - ok 1 - 2 mm możliwości obrotu... 

Jedno co mnie zdziwiło - nowy przegub z łożyskami chodził luźno w kielichu - natomiast stare kielichy musiałem siłą zbijać z łożyska :/ Nie wiem dlaczego, wyglądało to tak, jakby ten tripod napuchł, a dokładniej rolki (lożyska) na palcach... 

Przez ten luz na tym jednym przegubie miałem taki objaw, że przy bardzo mocnym depnięciu na 1-2 biegu było czuć szarpania-drgania... Po wymianie na nowe, jak ręką odjął :) Myślałem, że to może dwumas, ale teoretycznie on ujawnia się na dalszych biegach a nie tych pierwszych...  Żadnych stuków, szorowań, zgrzytów, trzasków - jedynie te szarpnięcia. 

Co najlepsze na palcach są nałożone łożyska INA F-125093 18

Wiele zdjęć nie ma, bo mi się spieszyło dzisiaj, ale poglądowo:

IMG_20170923_123039.jpg IMG_20170923_123049.jpg

Na kielichu nawet zeszlifowane logo audi i numery :P

IMG_20170923_123859.jpg

Na dzień dzisiejszy technicznie wszystko gra :thumbup1: Przy okazji sprawdzałem turbo od spodu i króciec oleju do miski jest suchutki, więc nowa uszczelka trzyma dobrze.

Mam nadzieję, że przez zimę nie będę musiał już jechać na kanał :P:P:P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kamil a z kąt brałeś tą folię aluminiową [emoji848]

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Musze jeszcze potrenowac z tymi półoskami bo za uja nie umiem wyciagnac bez rozpinania wahaczy[emoji849]

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.10.2017 o 20:29, marcin120383 napisał:
Kamil a z kąt brałeś tą folię aluminiową [emoji848]

Miałem taką starą matę na szybę z folią aluminiową i na nią przykleiłem gąbkę i potem ładnie wyciąłem. Myślę, że każda folia aluminiowa zda egzamin, nawet ta od kobiety z kuchni hehe...

W dniu 6.10.2017 o 22:18, rrrudy25 napisał:
Musze jeszcze potrenowac z tymi półoskami bo za uja nie umiem wyciagnac bez rozpinania wahaczy[emoji849]

Da radę tylko dobrze mieć kogoś do pomocy, jeden w kanale, drugi przy nadkolu. I trzeba na maxa skręcić zwrotnice, jak robisz z prawej to w lewo, jak z lewej to w prawo i po małych manewrach wychodzi ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś było pochmurno, ale nie deszczowo :P Stwierdziłem, że przyszedł czas na przygotowanie lakieru na zimę (a straszą, że będzie sroga), także od rana miałem co robić.

Soft99 jest jak dla mnie bardzo dobrym woskiem :thumbup1: Zdjęcia z telefonu, ale oddają w miarę efekt ;)

IMG_20171020_131258.jpg

A w tle moje daily Polo 1.4 TDI :P

IMG_20171020_131219.jpg

IMG_20171020_132533.jpg

Muszę się przejechać i zrobić logi. Mam w planach delikatne zwiększenie mocy. Trzeba sprawdzić jak tam po tych wszystkich zabiegach się będzie silnik sprawował i czy nadaje się do remapu :P Mapkę będzie mi robił @Galetto - "stary znajomy" jeszcze z forum Passata :P

Opublikowano
3 minuty temu, kamil-vag napisał:

Mam w planach delikatne zwiększenie mocy. Trzeba sprawdzić jak tam po tych wszystkich zabiegach się będzie silnik sprawował i czy nadaje się do remapu :P Mapkę będzie mi robił @Galetto - "stary znajomy" jeszcze z forum Passata .

Szczerze polecam tego tunera i usługi jakie robi.  Jak już wiesz jestem po 2 tys. od zrobienia programu, jazda A4 cieszy jeszcze bardziej ;)  Fajnie, że w końcu się zdecydowałeś, nie będziesz zawiedziony, wręcz przeciwnie;)

Opublikowano

Tez sie musze za to zabrac ale tak od rana bo x2[emoji23]

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Onyks napisał:

Jak już wiesz jestem po 2 tys. od zrobienia programu, jazda A4 cieszy jeszcze bardziej ;)

No to super ! Też już czekam z niecierpliwością na ten moment hehe :)

19 minut temu, rrrudy25 napisał:

Tez sie musze za to zabrac ale tak od rana bo x2emoji23.png

No niestety z Avantem trochę schodzi :P Ale jak ma być zrobione dobrze, to musi być dokładnie i wieloetapowo :P Mycie, Glinka, Cleaner itd... Ale długo się tą szklistością nie nacieszę... jakby nie patrzeć ludziska palą w piecach czym popadnie...na aucie osad, czarne małe kulki sadzy... sąsiad ma modrzewia, pełno leci igiełek :/ garażu nie mam - zastanawiam się nad takim czymś na okres jesienno-zimowy: http://www.kegel24.pl/miekki-membranowy-pokrowiec-ochronny-na-caly-samochod-perfect-garage-sedan-dl-472-500-cm-p-3828.html?cPath=1_630_727_931

Opublikowano

Zainwestuj w blaszaka 3x5 ,bedzie ci sie chcialo co wieczor naciagac to na auto?

Opublikowano

Gdybym miał gdzie, nawet bym się nie zastanawiał. Blaszak to mały koszt, a pożytek nie tylko zima ogromny. 

Opublikowano
  • Autor

Taki mamy złoty medal hehe, co ten @Hugo wymyśli na tym forum :P

Bez tytułu.png

Dzięki wszystkim za plusiki ! ! ! :hi:

Opublikowano

[emoji122]

Opublikowano

Nie bądź taki skromny, za wiedzę i pomoc jakiej udzielasz na forum należy się jak psu buda :wink:

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

...dokładnie[emoji122][emoji106]