nitroo Opublikowano 27 Września 2014 Opublikowano 27 Września 2014 Klebery stawia się powyżej Fuld ogólnie. Zimowe są dobre, ale na letnie też narzekam... Mogłem się pomylić z nazwą Nokianów, ale sam jestem na nie nastawiony za rok
Lopezer Opublikowano 28 Września 2014 Opublikowano 28 Września 2014 Klebery mam zimowe i sorry, ale na większym syfie jeszcze nie jeździłem. Nie wiem jak wygląda mieszanka Klebera na lato, ale zimowe mają gównianą przyczepność i szybko parcieją. Miałem kiedyś Dębice Frigo I i co do przyczepności na śniegu lub nawierzchni oblodzonej to biły Klebery na łeb, ale były bardzo głośne na asfalcie. Fuldy z kolei są robione w Niemczech na warunki atmosferyczne środkowo europejskie i ta firma należy do Goodyear/Dunlop. Dlatego o nie pytam. P.S. Dębice też niestety szybko parcieją.
tygrysek83 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 ja też już chodzę i myślę nad oponami na przyszły sezon. teraz mam 235/45/17 fuldy sportcontrol, mocno zjechane, ale czas robi swoje. zastanawiam się nad nowymi też fuldami, najlepiej coś w okolicy cenowej jak owe fuldy, max 1400zł, bedzie nowa felga, najpewniej 17 cali szerokości 8 cali, opona zastanawiam się czy dedykowane 235 czy nie zejść i delikatnie naciągnąć 225... no i chciałbym pozbyć się myszkowania jakie mam teraz na 235.
kristof2009 Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 do felgi 20'' i szerokosci 8,5j opona o rozm 235/30/20 bedzie dobrze lezec zeby troszke rant uwidocznic ???? jakie byscie opony polecili jakich firm z gory dzieki !
sentinell Opublikowano 15 Października 2014 Opublikowano 15 Października 2014 Ja osobiscie posiadam Goodyear, fajne, ciche, pewnie sie jezdzi
tobi665 Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 siema, a jakie polecacie opony 195,65 r15 do a4 b5 avanta?
nitroo Opublikowano 18 Października 2014 Opublikowano 18 Października 2014 Nokian Line, Continental Sport Contact
lolot Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Ja szczerze polecam Nokiany Z Line super oponki i w przyzwoitej cenie.
Lopezer Opublikowano 30 Października 2014 Opublikowano 30 Października 2014 Polecam Durex Aerouser. Bezpieczeństwo przede wszystkim. P.S. słyszałem, że Vredestein są nie najgorsze, ale trzeba kupować modele robione w Holandii (w europie sprzedają modele robione w Chinach i Holandii i są przeznaczone na różne warunki atmosferyczne).
trzacha197444 Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Klebery mam zimowe i sorry, ale na większym syfie jeszcze nie jeździłem. Nie wiem jak wygląda mieszanka Klebera na lato, ale zimowe mają gównianą przyczepność i szybko parcieją. Miałem kiedyś Dębice Frigo I i co do przyczepności na śniegu lub nawierzchni oblodzonej to biły Klebery na łeb, ale były bardzo głośne na asfalcie. Fuldy z kolei są robione w Niemczech na warunki atmosferyczne środkowo europejskie i ta firma należy do Goodyear/Dunlop. Dlatego o nie pytam. P.S. Dębice też niestety szybko parcieją. Jeśli kupiłeś Fuldy made in Germany to miałeś szczęście... Natomiast do samych opon nic nie mam. Jeździłem na takich jeszcze w Audi 80 (195/65 14'') i złego słowa nie mogę powiedzieć. Zasada jest prosta - zalecenia producenta: właściwy indeks nośności, właściwy indeks prędkości, odpowiednio dobrany rozmiar kół i opon i przede wszystkim zalecane ciśnienie w kołach (zwłaszcza przy zmiennym obciązeniu auta!) i na koniec zdrowy rozsądek w połączeniu z techniką jazdy i każda z opon wymienianych wcześniej da radę. I Panowie, nie piszcie, że komuś opony wytrzymały tylko dwa sezony bo to są bajki z mchu i paproci. No chyba, że opona/opony miały wadę fabryczną bo w innym wypadku - wina należy tylko i wyłącznie po stronie kierowcy.... Jest tu parę speców w temacie i można zgłębić to, co było tu pisane wcześniej i wszystko będzie jasne. A co do zużycia paliwa, owszem, przy większych i szerszych oponach będzie większe - tylko o ile? Przecież nie jesteśmy w aptece, więc ile większe...
largovinch Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 Barum Bravuris 3, budżetówka Continentala, od kilku sezonów w mojej rodzinie na 4 samochodach, coś pięknego i nie drogo. Na jednym samochodzie jako TAXI, a tam byle czego nie założysz
pciesla Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Polecam Nokian Z line świetne oponki i cena przyzwoita, co do Continental Sport Contact rozczarowały mnie na mokrym.
majuDJ Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Teraz używam oponek Goodyear 205/55/R16 91HPrzymierzam się do kupna na nowy sezon jakiś oponek, tylko zależy mi na dobrej cenie.Co sądzicie o takich oponkach? Kormoran Runpro B2http://www.opomarket.pl/p3889,opona-205-55r16-runpro-b2-kormoran-91h.htmlNa oponeo nawet mają dobrą opinie a są dosyć tanie http://www.oponeo.pl/dane-opony/kormoran-runpro-b2-205-55-r16-91-hCzy lepiej dorzucić z 100zł i kupić Michelin Energy Saver+ 205/55R16 91V ???? Czy może one są przereklamowane? Na serio jakaś jest oszczędność na nich paliwa i długo się ścierają?
nitroo Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie wiem, jak inni uważają, ale ja bym nigdy nie kupił Kormoranów. To, że znajdują się w grupie Michelin, to moim zdaniem tylko brand. Poza tym, etykieta F i C nie powala na kolana...
sentinell Opublikowano 18 Listopada 2014 Opublikowano 18 Listopada 2014 Nie wiem, jak inni uważają, ale ja bym nigdy nie kupił Kormoranów. To, że znajdują się w grupie Michelin, to moim zdaniem tylko brand. Poza tym, etykieta F i C nie powala na kolana...Co ty gadasz, założyłem do auta, nacisnalem hamulec i pojechałem kolejne 100m . Polecam wszystkim szukającym mocnych wrażeń...
Gluchu Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Witam, Szukam jakiś fajnych opon na lato rozmiar 245/40/18 Jakie możecie polecić?
Fido Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 Polecam poczytać trochę ten temat.
majuDJ Opublikowano 20 Listopada 2014 Opublikowano 20 Listopada 2014 A co myśclicie DunlopSP Sport Bluresponse 205/55/R16 ????
A4_Raf Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Co polecacie na lato fela 17'. Sam myślałem nad Dunlop rt sportmaxx 225/45/R17, czyli standardowa 17'.
magicman Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 na lato co polecacie 205,55,16 ??? moj roczny przelot to ok 12k i 90% z tego to jazda w miescie czegos za niewielka kase szukam,dotychczas na debicach smigalem ale moze bym cos innego sprawdzil
Rekomendowane odpowiedzi