Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu ‎17‎.‎05‎.‎2017 o 00:26, tomcio12345 napisał:

Szukam tanich opon (do 1000zl). Rozmiar 225/40/18. Rozważam opony zeetex hp 200 vfm 165zl, imperial ecosport oraz kormoran gamma B2 po 230zl oraz barum bravuris 3HM 260zl. Ceny podane za sztukę oczywiście. Które z powyższych mogli byście polecić? 

Nie polecam imperiala ecosport mam obecnie drugi sezon i lepiej dołozyc te pare groszy i kupic cos lepszego o ile z trwałości sa ok to na mokrej nawierzchni już trzeba naprawdę uwazac już rowerzyste miałbym na sumieniu.Jazda na nich w deszczu to tragedia i loteria opony sa nieprzewidywalne.Ruszanie ze swiateł o ile ruszy się na delikatnie jak emeryt to ok a jak już dasz więcej gazu żeby ruszyc i nie zamulac to zrywa trakcje nawet czasem do 4 biegu.Ogolnie padaka nie opona nie opisuje tu suchej nawierzchni bo na takowej to i boso się idzie dobrze 

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 godzin temu, Daniel85 napisał:

Nie polecam imperiala ecosport mam obecnie drugi sezon i lepiej dołozyc te pare groszy i kupic cos lepszego o ile z trwałości sa ok to na mokrej nawierzchni już trzeba naprawdę uwazac już rowerzyste miałbym na sumieniu.Jazda na nich w deszczu to tragedia i loteria opony sa nieprzewidywalne.Ruszanie ze swiateł o ile ruszy się na delikatnie jak emeryt to ok a jak już dasz więcej gazu żeby ruszyc i nie zamulac to zrywa trakcje nawet czasem do 4 biegu.Ogolnie padaka nie opona nie opisuje tu suchej nawierzchni bo na takowej to i boso się idzie dobrze 

ja mam je u siebie tylko ze ja mam :quattro: i jest całkowicie odwrotnie do tego co napisałeś :)

auto na mokrym asfalcie idzie po sznurku, kilka razy próbowałem w zakrecie stracic trakcje lecz nic z tego a ze skrzyzowania przy ostrym ruszaniu żeby wciśnąć się "przed wolniej jadącym" wystrzela jak z procy praktycznie bez buksowania :kox:

miałem wcześniej vredesteiny 235/40r18 to na nich jak na łyżwach jeździłem tylko że miały już bieżnik blisko 5mm

wniosek jest jeden, różnica napedów prowadzi do tego że te same opony można różnie oceniać :decayed:

Edytowane przez MemberA4

Opublikowano
7 godzin temu, MemberA4 napisał:

ja mam je u siebie tylko ze ja mam :quattro: i jest całkowicie odwrotnie do tego co napisałeś :)

auto na mokrym asfalcie idzie po sznurku, kilka razy próbowałem w zakrecie stracic trakcje lecz nic z tego a ze skrzyzowania przy ostrym ruszaniu żeby wciśnąć się "przed wolniej jadącym" wystrzela jak z procy praktycznie bez buksowania :kox:

miałem wcześniej vredesteiny 235/40r18 to na nich jak na łyżwach jeździłem tylko że miały już bieżnik blisko 5mm

wniosek jest jeden, różnica napedów prowadzi do tego że te same opony można różnie oceniać :decayed:

Być może tak jak Marcin opisujesz całkiem inaczej spisuje się ta opona w napedzie quatrro a inaczej w napedzie przednim.Jeszcze jak ja założyłem jako nowa i pierwszy sezon przejechałem na nich w miare ok bez większych zarzutow tak obecnie ja bym jej nie polecił naprawdę musze na nich uwazac jak jest mokro szału nie ma a będą miały przejechane cos kolo 23 tys  pozdrowki Marcin i przyczepnosci :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie troszkę z boku tematu mam pytanie:

Mam opony 235/35/19 Uniroyal Rainsport 3 jakim ciśnieniem powinienem je pompować w B7 2.0tdi brd quattro?

Szukałem po necie i różnie podają dla tego auta a w tabliczce znamionowej nie ma takiego rozmiaru felgi i opon.

Póki co pompuję wszystkie cztery na 2.4 czy to prawidłowe ciśnienie?

Opublikowano
Panowie troszkę z boku tematu mam pytanie:

Mam opony 235/35/19 Uniroyal Rainsport 3 jakim ciśnieniem powinienem je pompować w B7 2.0tdi brd quattro?
Szukałem po necie i różnie podają dla tego auta a w tabliczce znamionowej nie ma takiego rozmiaru felgi i opon.
Póki co pompuję wszystkie cztery na 2.4 czy to prawidłowe ciśnienie?
Ja bym pompowal min 2.8 max 3.1

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Vredestein Ultrac Satin - polecam zdecydowanie, fajne opony za fajne pieniążki u mnie akurat 18" 225/40
świetnie radzą sobie na mokrym jak i na suchym, a do tego nie hałasują [emoji4]
W poprzednim aucie (mocne fwd) miałem Ultrac Sessanty i tak samo polecam [emoji4]
Pisalem podobnie na poczatku lata o satin ... tez poprzednio sesanta ... zdecydowanie polecam !!!

Opublikowano
20 godzin temu, adadur napisał:

Ja bym pompowal min 2.8 max 3.1

Jakbyś mógł uargumentować to byłbym mega wdzięczny, na wulkanizacji nabijali mi też po 2.4

Opublikowano
19 godzin temu, PawelVK napisał:

Jakbyś mógł uargumentować to byłbym mega wdzięczny, na wulkanizacji nabijali mi też po 2.4

Mam 235/40R18 Vredki i na stronie producenta nominał ciśnienia to 2.7 ... masz rozmiar większą i o niższym profilu to dałbym trochę więcej.

Te informacje powinieneś znaleźć na stronie producenta bo są warunkiem honorowania gwarancji - jeśli nie dzwoń do wsparcia technicznego.

Opublikowano

Ja wczoraj zakupiłem Toyo progres 18" 225/40 

T1-R wyglądają kozacko mam nadzieję że będą się fajnie prezentować na aucie ;)

IMG_20171007_115810.jpg

IMG_20171007_115837.jpg

Opublikowano

Nie wygląd tu jest najważniejszy pamiętaj o tym!

Opublikowano

Pireli P Zero Nero bardzo dobra opona na suchym i mokrym. Jedyny minus to jest trochę głośna

Opublikowano
21 godzin temu, pajda napisał:

Nie wygląd tu jest najważniejszy pamiętaj o tym!

No masz oczywiście racje :) ale już na aucie więc muszą być,  jak na razie w porównaniu z tymi co były a raczej już ich nie było jest b. dobrze :) 

Opublikowano

Panowie, po zmianie hamulców na 320/288 zimówki na 16 stalowych już nie wejdą i teraz się zastanawiam czy na zimę wrzucić znowu 16 tylko alu czy 17... jeśli 16 to muszę kupić i felgi i opony, jak 17 to tylko opony felgi mam. Drogi mam dobre  i raczej odśnieżone, skłaniam sie ku 17. Jakieś rady?

Opublikowano
Panowie, po zmianie hamulców na 320/288 zimówki na 16 stalowych już nie wejdą i teraz się zastanawiam czy na zimę wrzucić znowu 16 tylko alu czy 17... jeśli 16 to muszę kupić i felgi i opony, jak 17 to tylko opony felgi mam. Drogi mam dobre  i raczej odśnieżone, skłaniam sie ku 17. Jakieś rady?
Zostan przy 16 wiekszosc pasuje w razie poslizgu uszkodzenia felgi opon nizsze koszty chyba ze chodzi ci o wyglad

Opublikowano
W dniu 7.10.2017 o 11:59, Mariox37 napisał:

wyglądają kozacko

Owszem wyglądają . Ciekawe tylko czy będą trzymać  ???

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek70 napisał:

Owszem wyglądają . Ciekawe tylko czy będą trzymać  ???

Za dużo nie polatałem ale jest niebo a ziemia w porównaniu do starych ;) na szybko 2 fotki . 

IMG_20171008_215805.jpg

IMG_20171008_220135.jpg

Opublikowano
W dniu 6.10.2017 o 08:35, adadur napisał:

Mam 235/40R18 Vredki i na stronie producenta nominał ciśnienia to 2.7 ... masz rozmiar większą i o niższym profilu to dałbym trochę więcej.

Te informacje powinieneś znaleźć na stronie producenta bo są warunkiem honorowania gwarancji - jeśli nie dzwoń do wsparcia technicznego.

Ok poszukam jeszcze na stronie producenta, dzięki za info

No i d*pa na stronie producenta nie ma nic o ciśnieniu https://www.uniroyal.pl/samochod

Edytowane przez PawelVK

Opublikowano
41 minut temu, PawelVK napisał:

Ok poszukam jeszcze na stronie producenta, dzięki za info

No i d*pa na stronie producenta nie ma nic o ciśnieniu https://www.uniroyal.pl/samochod

Wg Vredestein jest tak: dla opony Satin o rozmiarze 235/40R18 w A4 avant 1.9 podaje przód i tył na 2,7 bar (dla ciekawości dla B7 2.0 TDI podaje 2,6 bar i 2,7 na tyle, albo inne S4 avant (B6) tu podaje 2,8 bar z przodu i 3.0 z tyłu .... Z S-ką rozumiem bo V8 i Q co daje lekko dodatkowe  150 kg albo lepiej) - jak załadowane latem to pompuję więcej tak 2.9-3.0.

a dla twojego auta i twego rozmiaru opon vredestein proponuje pompować przód 3.0 a tył na 3.1 - tak czy inaczej to sporo więcej niż to pompowałaś (2,4)

Opublikowano

Zdublowało, proszę o usunięcie

Edytowane przez PawelVK

Opublikowano
W dniu 9.10.2017 o 13:12, adadur napisał:

Wg Vredestein jest tak: dla opony Satin o rozmiarze 235/40R18 w A4 avant 1.9 podaje przód i tył na 2,7 bar (dla ciekawości dla B7 2.0 TDI podaje 2,6 bar i 2,7 na tyle, albo inne S4 avant (B6) tu podaje 2,8 bar z przodu i 3.0 z tyłu .... Z S-ką rozumiem bo V8 i Q co daje lekko dodatkowe  150 kg albo lepiej) - jak załadowane latem to pompuję więcej tak 2.9-3.0.

a dla twojego auta i twego rozmiaru opon vredestein proponuje pompować przód 3.0 a tył na 3.1 - tak czy inaczej to sporo więcej niż to pompowałaś (2,4)

Hmm no to spróbujemy może 2.7 do 2.8 i zobaczymy jak to będzie.