Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 785,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam ,panowie jakie firmy polecacie dla opon 18 245/40 do b8 ? Zaproponujcie dobrych sprzedawcow z dobrymi cenami. Z gory dzieki

Opublikowano

To wiem :) ale chodzi mi o jakość tych opon :)

Opublikowano

Bieżnik podobny do Continentali, ale osobiście nie ryzykowałbym ich brać. Ja przymierzam się do Conti PremiumContact 5 205/55 r16, ale nikt z forumowiczów nie komentuje tych opon. Niby zwycięzca ADAC 2012, ale nie wiadomo czy też to nie jest naciągane - na samej górze są tylko niemieckie opony :)

Opublikowano

A co tu komentować opony z górnej półki jedne z lepszych na rynku do normalnej jazdy. Śmiało kupować i jeździć.

Opublikowano

Bieżnik podobny do Continentali, ale osobiście nie ryzykowałbym ich brać. Ja przymierzam się do Conti PremiumContact 5 205/55 r16, ale nikt z forumowiczów nie komentuje tych opon. Niby zwycięzca ADAC 2012, ale nie wiadomo czy też to nie jest naciągane - na samej górze są tylko niemieckie opony :)

Nikt nie komentuje bo tutaj każdy na 18 jeździ i większych :decayed:

Opublikowano

Patrząc na cenę to nie są zbyt drogie.

Patrząc na DOT te opony są juz 2 letnie.

Patrząc na rocznik, a nie tydzień, to nawet 3-letnie:wink: co nie zmienia faktu, że nadal traktowane są jako nowe, pełnowartościowe opony. Za tą cenę, to bym się nawet nie zastanawiał i brał :thumbup1:

Opublikowano

Dokładnie:grin: każdy narzeka niby na 18' ale tylko ci którzy mają Audi a4 wiedzą że tylko na tych felgach to autko ma wygląd a jeździ też się dobrze:decayed:

Opublikowano

Dokładnie:grin: każdy narzeka niby na 18' ale tylko ci którzy mają Audi a4 wiedzą że tylko na tych felgach to autko ma wygląd a jeździ też się dobrze:decayed:

Ja jeździłem na 17 245/45 i w zakrętach fajnie, stabilnie, ale niestety w s-line mam twarde zawieszenie a z tymi felgami jeszcze twardsze, samochód jest mniej dynamiczny, gorzej się rusza niż na 16 i opona 2x droższa niż na 16. Uznałem, że jak mam na zime 16 alusy to na nie kupię komplet na lato, bo i tak opony z 17-tek mam do wyrzucenia.

A co do wyglądu to macie racje, 18 bardzo fajnie wyglądają :)

Opublikowano

panowie muszę kupić komplet nowych oponek letnich w rozmiarze 225/45/17 do 400zl za sztuke, czytając wiele opinii uwagę zwróciłem na :

Fulda SportControl 359zl

Uniroyal Rainsport 2 377zl

Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 385zl

Toyo PX4 388zl

a może całkiem coś innego? jestem otwarty na wszelkie propozycje ;)

Opublikowano

:hi:miał ktoś do czynienia z run flat goodyear, jest sens pakować się w coś takiego?

Opublikowano
panowie muszę kupić komplet nowych oponek letnich w rozmiarze 225/45/17 do 400zl za sztuke, czytając wiele opinii uwagę zwróciłem na :

Fulda SportControl 359zl

Toyo PX4 388zl

Ja bym w tej cenie brał Bridgestone, choć osobiście kupiłem w tym rozmiarze Goodyear Eagle F1 Assymetric2 w cenie 410 zł/szt

Rzuć okiem na InOpony - sklep internetowy

Opublikowano

Fulda SportControl 359zl

Toyo PX4 388zl

Ja bym w tej cenie brał Bridgestone, choć osobiście kupiłem w tym rozmiarze Goodyear Eagle F1 Assymetric2 w cenie 410 zł/szt

Rzuć okiem na InOpony - sklep internetowy

ok, dziękuje za informacje,

a może ktoś wie czym różni opona: Bridgestone Potenza Adrenalin RE002 od Bridgestone Potenza RE050 ?

Opublikowano

Witam panowie...

Idzie wiosna więc chcę się doradzić w sprawie oponek letnich.

Obecnie ganiam na oponach 205/60/R15.

Na przodzie mam Dunlopy Fast Response w indeksie H z 2009r MADE IN TAILAND

Na tyle mam Goodyeary z 2006 które już wymagają wymiany bo bardzo szumią.

I tu moje pytanie ... Dunlopy które mam na przodzie są jeszcze dobre, przełożyłbym je na tył a nowe oponki poszły by na przód.

I tu moje pytanie...

Czy kupić dowolne opony czy lepiej kupić takie same Dunlopy ?

Gdzie najtaniej w sieci kupić ?

oponeo.pl ?

Może koledzy z forum handlują oponami ?

Link do Dunlopów które bym polował 2 sztuki

Dunlop SP Sport Fastresponse 205/60 R15 91 H. Opony Dunlop . Oponeo.pl

Opublikowano

Panowie jezdzil ktos na oponach ROADSTONE RADIAL N3000 i moglby wyrazic swoją opinie ? Mam okazje kupic takie uzywki 215/45/17 za 400zl

Opublikowano

Roadstone to tak właściwie Nexen - miałem to w B5 225/40/18 i za tą cenę rewelacja.

Nowe trzymają na suchym i mokrym bardzo dobrze.

Po 25 tyś nadal bardzo dobrze (jak zaczynałem drugi sezon).

Obecnie, po 4 latach i pewnie z 80-90 się skończyły, ale ostatnie dwa lata Szwagier je ostro traktował.

Mogę polecić z czystm sumieniem.

---------- Post dopisany at 13:41 ---------- Poprzedni post napisany at 13:36 ----------

To jeszcze ja od siebie pytanie:

waham się pomiędzy:

Falken 453

Toyo T1R

Bridgestone RE050

wszystko 225/40/18

Toyo podobno się szybko kończy

Bridgestone najdroższy z tej trójki - mam obecnie takie 2, ale kupiłem kiedyś na szybko używki, więc w pełni nie jestem ich w stanie ocenić.

Falken podobno niezły, a dodatkowo według etykiet najlepiej się zachowuje na mokrym, co do mnie przemawia.

Opublikowano

ogromne dzieki za opinie :wink: co do tych Roadstone/Nexen nie orientuje sie jeszcze cenowo jak z takimi 215/45. Są to opony ze stycznia 2007 grubosc bieznika 2x 4.5, 2x 5.2. Cena 400zł za komplet. Są warte tej ceny ?

Opublikowano

Według mnie taka grubość to na jeden sezon

A nowe:

Lista wszystkich opon